Rămâi conectat

Actualitate

România ar putea avea un premier maghiar: UDMR i l-a propus lui Klaus Iohannis pe Kelemen Hunor, pentru șase luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România ar putea avea un premier maghiar: UDMR i l-a propus lui Klaus Iohannis pe Kelemen Hunor, pentru șase luni

Kelemen Hunor ar putea stabili o premieră în istoria României! Politicianul ajuns cel mai apreciat pentru discursul său realist despre România s-a auto-propus, la consultările de la Palatul Cotroceni, ca premier pentru următoarele 6 luni.

”Am propus guvern cu premier UDMR timp de 6 luni. Suntem gata să ne asumăm guvernarea. Poate voi reuși eu. Peste 6 luni, timpul trece, te ajută să fii mai înțelept, să fii mai calm.”, a spus Kelemen Hunor, după întâlnirea cu Klaus Iohannis.

Președintele UDMR este de părere că în 6 luni se pot schimba multe și se pot forma majorități, dar acum este necesar ca România să treacă peste perioada grea în care se găsește.

„,Noi am prezentat varianta noastră. Am spus că nici nu este cazul, nici timpul să tragem de timp, să căutăm soluții care nu sunt viabile. E vorba de responsabilitate și asumare. Împreună cu colegii mei am spus că suntem pregătiți să venim cu o soluție două etape – pentru șase lui, până în aprilie, o înțelegere cu partidele dispuse, PNL și USR, să încercăm să refacem coaliția. Dacă nu, atunci un sprijin parlamentar pentru un guvern condus de un reprezentant al UDMR. E vorba de asumare. Știu că suntem într-o situație dificilă, știu că pare o propunere extravagantă, dar știu că am putea trece această perioadă printr-o astfel de formulă. I-am spus președintelui Florin Cîțu aceste lucruri înainte să mergem la consultări. Nu are importanță ce a răspuns, important este că am discutat”, a spus Kelemen.

Kelemen Hunor a precizat că nu a discutat cu PSD și USR despre această propunere pe care i-a prezentat-o președintelui Klaus Iohannis.

Întrebat dacă pentru 6 luni nu ar putea să vină un guvern de uniune națională, Kelemen a răspuns: „o astfel de variantă nu am auzit de la nimeni. Nici eu nu aș susțin o astfel de variantă. Ar însemna că nu există o poziție în Parlament. Nu se poate”.

Astăzi este puțin probabil să se întâmple o refacere a coaliției, spune Kelemen, deși nu exclude total această variantă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea