Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

România a pătruns în elita powerliftingului european

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 4-6 august în localitatea Pilsen (Cehia) s-a desfăşurat Campionatul European de Powerlifting Împins Culcat. Prezenţa în Cehia a unui număr de patru sportivi, la trei categorii de greutate (Ovidiu Pănăzan – categoria 83 kg, Sorin Cazacu – categoria 120 kg, Silviu Popşa şi Dan Pastor – categoria +120 kg) a însemnat pentru powerliftingul autohton intrarea în primele zece naţiuni ale Europei la această disciplină sportivă. Toţi sportivii angrenaţi în această competiţie au reuşit să ocupe un loc din primele zece, cel mai bine clasat fiind din nou Ovidiu Pănăzan în cadrul categoriei 83 kg. Deloc de neglijat au fost şi performanţele obţinute de cei trei timişoreni, două locuri 9 şi un loc 10. De menţionat este faptul că la start s-au înscris 15 naţiuni de pe Bătrânul continent, adică tot ce este considerat reprezentativ în acest sport.
Dincolo de datele tehnice, rămâne ideea că s-a mai făcut un pas pe lungul drum al performanţei, că avem dreptul la speranţa obţinerii unei medalii la nivel continental. După doi ani de existenţă federaţia română de profil stă cu capul sus în compania fraţilor mai mari. Pilsen, Cehia devine pentru powerliftingul românesc piatra de temelie a unor proiecte la capătul cărora sperăm să putem aduce României primul titlu continental. Pilsen, Cehia va rămâne pentru noi sfârşitul perioadei romantice în acest sport, rezultatele de acum obligându-ne să obţinem rezultate din ce în ce mai bune. Satisfacţia noastră este legată de faptul că avem parte de sprijinul unor companii care au ceva de spus în mediul economic românesc, căci aurul atrage aur. Mulţumim sprijinului acordat echipei României de către SC Roşia Montană Gold Corporation care a înţeles că există potenţialul de a aduce aur şi cinste acestei ţări.
Avem convingerea că am reuşit la un nivel care bucură şi obligă deopotrivă, avem convingerea că există potenţial şi că el va fi exploatat la maximum. În rest le mulţumim ca de fiecare dată tuturor celor care au înţeles să sprijine acest demers dar şi celor care au înţeles să nu o facă, căci pentru noi acest aspect e un factor de echilibru.
Biroul de presă al Federaţiei Române de Powerlifting


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea