Rămâi conectat

Actualitate

România a înregistrat cea mai mare creştere economică din UE în T3

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit datelor publicate de Eurostat, oficiul de statistică al Uniunii Europene, România a înregistrat în T3 2017 cea mai mare creştere economică, atât faţă de T3 2016, cât şi de T2 2017.

Astfel, cu o creştere de 8,% (ajustată) în T3, an/an şi o creştere de 2,6% în T3 faţă de T2, România se află pe prima poziţie în ambele statistici.

Creşteri însemnate sunt consemnate în toate ţările nou intrate în UE, atât an/an, cât şi în T3 faţă de T2.

În T3 faţă de T3 2016, România este urmată în clasamentul celor mai mari creşteri de Malta cu un avans de 7,7%, Letonia (6,2%), Polonia (5,2%), Cehia (5%), Slovenia (4,9%), Estonia (4,2%), Ungaria (4,2%) şi Bulgaria (3,9%).

Cele mai slabe creşteri se înregistrează în ţările bogate (cu excepţia Greciei, care este într-o situaţie specială): Danemarca – 1,3%; Grecia – 1,3%; UK – 1,5%; Belgia – 1,7%; Italia – 1,7%; Franţa – 2,2%; Portugalia – 2,5% sau Germania – 2,8%. Pentru Germania o astfel de creştere este însă una însemnată, un lucru important pentru România întrucât această ţară este principala destinaţie a exporturilor româneşti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea