Rămâi conectat

Politică Administrație

ROMÂNI, CUM NE VREA EUROPA?

Publicat

în

Campania electorala pentru demiterea presedintelui Basescu este in plina desfasurare.Iata un referendum repetat dupa mai bine de cinci ani, avandu-l ca protagonist pe acelasi „presedinte jucator”care ne-a demonstrat fara tagada ca daca stii sa „lucrezi”, poti sa-ti intinzi tentaculele peste tot ceea ce inseamna putere in stat.

Acum suspendat de parlament, incearca sa revina la „butoane si tomomate” nu printr-o lupta dreapta ci prin una dospita in asa numitele „laboratoare ale democratiei ”. Aceasta inseamna ca anumiti reprezentanti ai UE spun ca decizia asupra prezentei la vot apartine Curtii Constitutionale. Foarte bine, dar ne intrebam noi, bieti alegatori, daca poti fii ales de 15% din populatia tarii (in cazul unui absenteism important) de ce nu poti fii demis de aceeasi 15% plus unu? Treaba aceasta nu ne-o poate explica nimeni. In aceste zile, insa, Curtea a decis ca prezenta la urne trbuie sa fie de macar 50% plus unu din alegatorii inscrisi pe liste. Dupa recensamantul din 2001 (pentru ca cel de anul acesta nu este finalizat) listele nu mai corespund cu realitatea si atunci ce facem? Cum calculam jumatate plus unu? Dupa niste reguli nerealiste, desigur. De asemenea ni se va spune ca exista o anume regula a „Referendumu-lui”care trebuie respectata unde se consemneaza ca o astfel de actiune pentru a putea fii validata trebuie sa aiba o participare a electoratului de peste 50% .Cum sa se intample asta? Indemnand oamenii sa nu mearga la vot,asa cum face actuala opozitie? Si apoi cum sa se aplice aceasta regula valabila pentru legi la destituirea unui om?

Votam asadar dupa un scenariu pe care alegatorul nu-l poate intelege pentru ca nu are la baza niste rationamente logice. In primul rand, daca exista oameni care nu vor sa voteze, foarte bine, se vor alinia dorintei celorlalti. In schimb, in situatia noastra, cei absenti sunt calculati ca fiind impotriva demiterii, pana la atingerea pragului „fatidic” de jumatate plus unu? Nici intr-o tara bananiera nu se intampla asa ceva!Cum sa consideri „pentru”,niste voturi care nu s-au exprimat? Oare aceasta situatie nu inseamna un fel de frauda electorala? Si totusi, stimati concetateni, aici in Romania suntem inca pe teritoriul Europei… Cum pot tarile occidentale sa aprobe o astfel de anomalie? Ni se va raspunde ca altfel prea usor s-ar demite un presedinte si de cate ori s-ar schimba majoritatea parlamentara s-ar putea repeta scenariul actual. De acord, dar , haideti sa impunem niste reguli, sa schimbam Constitutia, sa gasim niste solutii democratice, niste proceduri speciale care sa trebuiasca indeplinite si nu sa atentam la dreptul de a alege si a fi ales al cetateanului roman. Hotararea aceasta a Curtii Constitutionale  este „constitutionala” dar  si impotriva oricarei logici.Vom fii certati ca vrem sa schimbam regulile in timpul jocului si totul” ramane cum am stabilit”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Intrebarile raman fara raspuns, iar cetateanul roman va pleca capul din nou asa cum o face de generatii si generatii in fata unor decizii ale” inaltelor porti”, va musca din nou tarana si va incerca sa ramana mai departe aici, la rascruce de vanturi.

Si totusi, lupta nu s-a incheiat, mai avem o speranta si anume, aceea, ca romanii vor veni la vot. Chiar si asa imprastiati in cele patru zari, oamenii care iubesc cu adevarat aceasta tara vor vota pentru viitorul copiilor si al nepotilor, pentru o Romanie intreaga, nesfasiata de ambitii interne si nesupusa unor interese paralele cu cele ale natiunii noastre. Asa ar trebui sa ne vrea Europa.

Biroul de presă PSD Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Senatul a adoptat ieri o nouă lege care vine în sprijinul administrațiilor locale, permițându-le să preia terenuri și clădiri din patrimoniul regiilor de stat și al societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, care nu mai sunt utilizate de către acestea pentru realizarea obiectului lor de activitate.

Sunt numeroase cazuri de acest gen în țară, inclusiv în județul Alba, în care blocuri, stadioane, hale sau terenuri sunt lăsate în paragină de ani de zile, insalubre și degradate, dar nu pot fi reabilitate și utilizate din cauză că societățile comerciale nu mai au nevoie de ele și nici nu au resurse să investească în ele, iar administrațiile locale, deși ar avea nevoie de ele, nu le pot prelua din cauza birocrației și a cadrului legal incomplet și alambicat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Plecând de la aceste necesități ale administrațiilor locale, dar și ale regiilor de stat și ale societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, am inițiat acest proiect de lege, tocmai pentru a ajuta comunitățile locale să preia obiectivele în cauză, la valoarea lor de inventar actualizată. Plătind această valoare de inventar actualizată se rezolvă și problema contabilicească a transferului acestor bunuri, care a constituit, până acum, principalul obstacol în calea realizării acestor transferuri. Soluția este una echitabilă și favorabilă pentru ambele părți, deoarece societățile scapă de niște active care le generează doar pierderi, iar administrațiile locale pot transforma aceste imobile în obiective folositoare pentru comunitate, mai ales că acum au numeroase oportunități de accesare a fondurilor europene și pot realiza proiecte importante de regenerare a acestor obiective și de repunere a lor în circuitul comunitar. Astfel, transferând de la stat la stat aceste obiective le putem transforma din ruine abandonate în obiective de interes pentru comunitate, folositoare cetățenilor.

Le mulțumesc pe această cale colegilor de la Ministerul Finanțelor și colegilor mei senatori din Comisia de Administrație Publică și din Comisia Juridică, cu care am dezbătut ieri îndelung acest proiect de lege și i-am adus amendamente importante, care au permis adoptarea sa de către plen și realizarea unei legi utile și deplin operabile.

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Alba: Situația de la Spitalul Municipal Aiud putea fi soluționată de către conducerea unității medicale și a primăriei!

Publicat

în

PSD Alba: Situația de la Spitalul Municipal Aiud putea fi soluționată de către conducerea unității medicale și a primăriei!

Conducerea Primăriei Aiud și a unității medicale sunt responsabile de situația creată la Spitalul Municipal unde 67 de cadre medicale, angajate pe perioada pandemiei, riscă să rămână fără locul de muncă, în 6 iunie, după expirarea contractelor.

”Întreaga vină e a primăriei Aiud care, alături de conducerea unității medicale, nu a acționat pentru binele pacienților si pentru creșterea calității serviciilor medicale. Managerul spitalului trebuia să constituie o nouă organigramă, să organizeze examene pentru aceste posturi, să angajeze inclusiv medici, să presteze servicii medicale pentru populație, să le dezvolte, iar apoi să solicite bani, conform prevederilor legale, Casei Județene de Asigurări de Sănătate, aflate în subordinea Casei Naționale de Asigurări Sănătate”, a transmis senatorul Călin Matieș, în urma unei discuții cu angajați ai spitalului, dar și cu prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Doar pe durata pandemiei, Spitalul Municipal a primit de la Ministerul Sănătății circa 4 milioane de euro pentru proiecte de investiții. De asemenea, toate cheltuielile efectuate au fost decontate și toate necesitățile financiare au fost acoperite integral.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ministerul Sănătății a creat cadrul legal pentru ca personalul medical angajat în pandemie să fie păstrat în sistem, iar în Parlament există un proiect de lege prin care acești angajați să poată lucra, în continuare, prin contracte de muncă fără durată limitată. De asemenea, trebuie respectate toate prevederile legale privind ocuparea posturilor. Cadrele medicale de la Aiud și-au demonstrat utilitatea și au făcut mari eforturi pentru tratarea oamenilor din tot județul Alba. A fost rândul conducerii unității medicale și a primăriei, în subordinea căreia se află spitalul, să continue demersurile legale pentru menținerea lor în activitate”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Trebuie precizat faptul că Ministerul Sănătății nu are atribuții în plata salariilor angajaților de la Spitalul Municipal Aiud.

Nu exista risc privind apariția unui deficit bugetar dacă strategia spitalului era de dezvoltare a serviciilor medicale.

Dezvoltarea activității spitalului și, implicit, creșterea valorii contractului cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba înseamnă acoperirea din propriile surse a oricărui posibil deficit bugetar. Mai mult, doar din luna octombrie 2022 decontarea sumelor prevăzute în contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba se va face exclusiv corespunzător serviciilor raportate și nu în baza cheltuielilor efective, așa cum este cazul acum și cum a fost cazul în ultimii 2 ani, pe perioada pandemiei.

La Spitalul Municipal Aiud există deficit de personal chiar și în condițiile angajării celor 67 de cadre medicale cărora le expiră contractul de muncă în 6 iunie. Astfel, spitalul are mare nevoie de acești angajați.

Toate celelalte unități  sanitare din județ au organizat examene pentru angajații din timpul pandemiei și au reușit să gestioneze situația corespunzător.

Probleme și proteste sunt doar la Aiud, exclusiv din cauza factorilor locali de decizie care nu au gestionat situația corespunzător!

Organizația județeană a PSD Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare