Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Riscul declanșării de avalanșe în Munții Făgăraș este de 4, pe o scală de la 1 la 5

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Turiștii sunt avertizați să nu efectueze ascensiuni pe trasee turistice, în zona Bâlea, la peste 1.800 de metri altitudine, în nordul Munților Făgăraș, din cauza riscului mare de producere de avalanșe.

avalansa„Urmare a creșterii riscului de producere a avalanșelor în munții Făgărașului, conform buletinului nivo-meteorologic emis în data de 22.01.2016 de către Administrația Națională de Meteorologie și a prognozei meteo pe următoarele zile, Serviciul Public de Județean Salvamont Sibiu este în măsură să anunțe următoarele: Riscul declanșării de avalanșe în Munții Făgăraș este de 4 (pe o scală de la 1 la 5), nivel de risc care se va menține și în zilele următoare; Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public de Județean Salvamont Sibiu solicită turiștilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munților Făgăraș și de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă”, se arată într-un comunicat remis vineri Agerpres.

Meteorologii au emis vineri o avertizare de risc de avalanșă la peste 1.800 de metri, în Masivul Făgăraș, de riscul patru, pe o scară de la unu la cinci. Avertizarea de risc de avalanșă este valabilă pentru zilele de vineri și sâmbătă.

„Recomandăm turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipați specific perioadei de iarnă dar și cu echipamentul individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă); Reamintim faptul că traseele turistice superioare cabanelor din munții Făgărașului sunt închise”, precizează Adrian David, Șeful Salvamont Sibiu. (D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea