Riscul declanșării de avalanșe în Munții Făgăraș este de 4, pe o scală de la 1 la 5

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Turiștii sunt avertizați să nu efectueze ascensiuni pe trasee turistice, în zona Bâlea, la peste 1.800 de metri altitudine, în nordul Munților Făgăraș, din cauza riscului mare de producere de avalanșe.

avalansa„Urmare a creșterii riscului de producere a avalanșelor în munții Făgărașului, conform buletinului nivo-meteorologic emis în data de 22.01.2016 de către Administrația Națională de Meteorologie și a prognozei meteo pe următoarele zile, Serviciul Public de Județean Salvamont Sibiu este în măsură să anunțe următoarele: Riscul declanșării de avalanșe în Munții Făgăraș este de 4 (pe o scală de la 1 la 5), nivel de risc care se va menține și în zilele următoare; Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public de Județean Salvamont Sibiu solicită turiștilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munților Făgăraș și de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă”, se arată într-un comunicat remis vineri Agerpres.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Meteorologii au emis vineri o avertizare de risc de avalanșă la peste 1.800 de metri, în Masivul Făgăraș, de riscul patru, pe o scară de la unu la cinci. Avertizarea de risc de avalanșă este valabilă pentru zilele de vineri și sâmbătă.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

„Recomandăm turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipați specific perioadei de iarnă dar și cu echipamentul individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă); Reamintim faptul că traseele turistice superioare cabanelor din munții Făgărașului sunt închise”, precizează Adrian David, Șeful Salvamont Sibiu. (D.S.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei