Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

RISC MAJOR ca Alba Iulia să intre din nou în carantină. De vineri intră în vigoare noua metodă de calcul a incidenței

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
RISC MAJOR ca Alba Iulia să intre din nou în carantină. De vineri intră în vigoare noua metodă de calcul a incidenței

Din 26 februarie, intră în vigoare noua metodă de calcul a incidenței cazurilor de COVID-19, existând un risc major ca Alba Iulia să intre din nou în carantină.

Potrivit noii metodologii, la calculul incidenței vor fi luate în calcul și focarele de COVID-19, chiar dacă acestea sunt izolate. În prezent, în Alba Iulia sunt 3 focare de COVID, două mai mici și mega focarul de la Colegiul Militar.

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, DSP Alba și Instituția Prefectului au reușit, în mod legal să evite intrarea în carantină a municipiului, chiar dacă incidența este doar de 4,45. Practic, chiar dacă ea depășește 3 la mie, cazurile au apărut înainte de intrarea în vigoare a noii metodologii, iar legea nu poate retroactiva.

Dacă focarul de la Colegiul Militar se extinde, după data de 26, data intrării în vigoare a noii metodologii, chiar dacă elevii din această instituție de învățământ sunt izolați, practic ei nu pot ieși în oraș, totuși, legal, DSP Alba și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu ar mai avea cum să evite introducerea în carantină a Municipiului Alba Iulia.

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, la Colegiul Militar au mai fost depistate cazuri de COVID-19, numărul lor total depășind cifra de 100.

Scăzând incidența la 3 la mie și introducând focarele de COVID-19 în calculul acesteia, chiar dacă sunt izolate, cazul Colegiului Militar, există un risc major ca Alba Iulia să intre din nou în carantină și să ieșim din casă numai cu declarație.

Sitauția este cu atât mai absurdă, cu cât la calculul incidenței nu se iau în calcul numărul de teste efectuate, județe în care se fac 30-40 de teste zilnic fiind în scenariul verde.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea