Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rezultate SURPRIZĂ la sondaj pentru alegerile prezidentiale: Cine ocupă podiumul împreună cu Mircea Geoană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultate SURPRIZĂ la sondaj pentru alegerile prezidentiale: Cine ocupă podiumul împreună cu Mircea Geoană, între preferințele românilor

Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Parchetului European, și Emil Boc, primarul Clujului, se situează în fruntea clasamentului încrederii românilor, potrivit unui recent sondaj realizat de INSCOP la comanda news.ro.

Aceștia sunt urmați de premierul Marcel Ciolacu și senatoarea Diana Șoșoacă. În ceea ce privește notorietatea, Klaus Iohannis, fostul primar al Capitalei Gabriela Firea și senatorul Diana Șoșoacă ocupă primele trei poziții. Așadar, în topul încrederii și notorietății, personalități diverse din diverse domenii se fac remarcați în ochii publicului român.

Un aspect notabil al sondajului este reprezentat de încrederea remarcabilă acordată de respondenți senatoarei Diana Șoșoacă, clasată înaintea unor figuri precum Kovesi și Geoană. Directorul general al INSCOP Research, Remus Ștefureac, subliniază nivelul neașteptat de ridicat de încredere în Diana Șoșoacă, explicând acest fenomen prin existența unor segmente ale populației care rezonează cu mesaje ultra-radicale, considerând-o un indicator al nemulțumirii profunde din societate.

Sondajul relevă, de asemenea, că în ceea ce privește notorietatea, Klaus Iohannis este cel mai cunoscut politician dintre numele testate, 100% dintre respondenți declarând că au auzit de el. Îi urmează Gabriela Firea cu o notorietate de 94.6%, Diana Șoșoacă cu 93.8%, Emil Boc cu 93.7%, Mircea Geoană cu 92.2% și Marcel Ciolacu cu 92%.

Citește și: PSD rămâne în frunte, iar partidul lui Diana Sosoaca ar intra în Parlament! SONDAJ despre ultimele preferințe ale românilor

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, are o notorietate de 86.5%, liderul liberal Nicolae Ciucă de 83.8%, iar liderul AUR, George Simion, de 81.4%. În schimb, liderul USR, Cătălin Drulă, beneficiază de o notorietate de 41.6%, în timp ce Ilie Bolojan are 34.3%.

Sondajul a fost efectuat în perioada 20 – 27 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), cu un eșantion de 1,100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ±2,95%, la un grad de încredere de 95%. Astfel, rezultatele furnizate de acest sondaj oferă o imagine detaliată a percepției și a încrederii publicului român în diverse personalități publice.

Sursă: Digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea