Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

REZULTATE FINALE Bacalaureat 2022, sesiunea a doua, după contestații: Notele se publică ASTĂZI, pe siteul Ministerului Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

REZULTATE FINALE Bacalaureat 2022, sesiunea a doua, după contestații: Notele se publică ASTĂZI, pe siteul Ministerului Educației

Sâmbătă, 3 septembrie, vor fi afișate rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2022, sesiunea august-septembrie, după contestații, potrivit calendarului oficial.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, aproximativ 35.000 de persoane s-au înscris pentru a susține probele Examenului Național de Bacalaureat, sesiunea august- septembrie.

Pentru a lua examenul de Bacalaureat cu brio trebuie să trecem mai întâi de probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Dacă rezultatul acestora este unul satisfăcător atunci mai rămân doar probele scrise. Pentru a trece cu bine de aceste probe scrise trebuie ca notele fiecărui examen să fie minim 5, iar media aritmetică a celor trei să fie minim 6.

Bacalaureatul de toamnă 2022 a început marți, 16 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, urmată de Proba obligatorie a profilului, miercuri 17 august. Proba la alegere în funcție de profil și specializare a fost susținută joi, 19 august, iar ultima probă scrisă, cea la limba maternă a avut loc pe 19 august 2022.

Potrivit calendarului din această sesiune primele rezultate au fost afișate pe data de 31 august 2022, urmând ca în aceeași zi, în intervalul 12:00- 18:00 candidații nemulțumiți de rezultate să poată depună contestații.

Primele rezultate la BAC 2022 sesiunea de toamnă vor fi publicate pe site-ul oficial al Ministerului Educației, Edu.ro.

În perioada 1-2 septembrie 2022 va avea loc soluționarea contestațiilor, iar rezultatele finale vor fi afișate pe data de 3 septembrie 2022.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea