Rămâi conectat

Sport

Rezultate extraordinare: CSȘ Blaj, dublă calificare la turneele finale, juniori și cadeți, sub comanda lui Alexandru Man

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul Alexandu Man dublează potul, reușind o a doua calificare între primele șase echipe din țară, cu CSȘ Blaj, în doar o săptămână. Astfel, după ce, de curând performanța a fost realizată de juniori, în turneul semifinal de la Blaj, acum a venit rândul cadeților să acceadă la turneul final al acestei categorii de vârstă.

Mai concret, voleibaliștii de la CSȘ Blaj au parte de două săptămâni încărcate, dar în același timp extrem de incitante, cu turnee finale la juniori (19-23 mai, la Dej) și cadeți (26-30 mai), numai alte două cluburi din țară lăudându-se cu asemenea rezultate la masculin (LAPI Dej și CST Mihai I București), respectiv echipe calificate la ambele secțiuni! Așadar, o continuare a performanței la nivel înalt, o calificare cu repetiție și un al doilea motiv de satisfacție în voleiul din Blaj, într-un interval scurt.

Astfel, în această săptămână, CSȘ Blaj se va bate pentru medalii, la Dej, în turneul final, cu CSȘ LPS Suceava, CSȘ LAPI Dej (a câștigat titlul în 2016 și 2017), CTF Mihai I București (campioana din 2018 și 2019, anul trecut nu s-a jucat din cauza pandemiei), CSȘ-CS Arcada Galați și CSȘ Zalău, meciuri fiecare cu fiecare, în sistem turneu.

Este o performanță de apreciat această dublă calificare, bazată pe o generație promițătoare, o situație similară cu anul 2019 când “Mica Romă” era în aceeași situație la cadeți și speranțe (medalie de argint la turneul final de la Blaj). De la acei jucători, vicecampioni naționali în urmă cu doi ani, s-au declanșat și rezultatele excelente de acum, în condițiile în care 6 dintre voleibaliști fac parte din ambele efective, atât la juniori, cât și la cadeți!

La cadeți, Seria a III-a s-a disputat la Dej, iar voleibaștii blăjeni au pierdut un meci, 0-3 cu LAPI Dej, câștigându-le pe celelalte două, în minimum de seturi, 3-0 cu CSȘ “Avram Iancu” Ștei și CSȘ Caransebeș, La turneul final, programat în perioada 26-30 mai, au mai acces echipele CSȘ Bacău și LPS Bistrița (de la Toplița), CTF Mihai I București și CSȘ Tulcea (de la Tulcea), respective LAPI Dej, Blajul înaintând o ofertă pentru găzduirea turneului final.

Este un nou rezultat de excepție pentru CSȘ Blaj. Puține cluburi din țară se mândresc cu o asemenea performanță. Beneficiez de o generație talentată și mă mândresc cu acești jucători pe care îi pregătesc de ani buni. La cadeți, liderul Tudor Balu a condus echipa spre această calificare”, a punctat “Delu” Man, un antrenor cu rezultate incredibile la nivel juvenil în cele două decenii de activitate lângă fileu: 11 calificări la turneele finale!

În acest context, să mai precizăm că echipa de cadete de la CSȘ Blaj (antrenor Dan Moldovan) a fost la turneul semifinal de la Sighetu Marmației (3-0 cu CSȘ Baia Mare, 3-1 cu ACS Silvania, 0-3 cu CSȘ Sighetu Marmației, gazdele ce au acees la turneul final din 26-30 mai). Lotul CSȘ Blaj, la cadeți a fost compus din Marian Chiorean, Tudor Balu/ cpt, Antonio Jidveian, Gabriel Bărbat, Sebastian Șuteu, Robert Rus, Iustin Nicoară, Krisztian Polgar, Cristian Bălău. Dintre aceștia, doar trei nu sunt și în efectivul juniorilor (Chiorean, Șuteu și Rus). Actuala ediție a campionatelor naționale a debutat în luna aprilie, după mai bine de un an de pauză, iar CSȘ Blaj a izbutit să acceadă între primele șase formații din țară la masculin, cu ambele reprezentante. Felicitări!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea