REZULTATE DSP în cazul toxiinfecției alimentare de la „Carmangeria VIP-urilor”: Inspectorii au transmis că a fost CONFRIMATĂ SALMONELLA

REZULTATE DSP în cazul toxiinfecției alimentare de la „Carmangeria VIP-urilor”: Inspectorii au transmis că a fost CONFRIMATĂ SALMONELLA

DSP Alba a transmis, printr-un comunicat oficial că în urma analizelor de laborator, se confirmă prezenţa bacteriei Salmonella. Nu mai puțin de 16 persoane au ajuns, zilele trecute, la Spital după ce au consumat şnitele sau produse pane de la un magazin de profil din oraș.

ELIT

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, în urma primirii rezultatelor din Laboratorul D.S.P. Alba, la care s-a evidențiat Salmonella în 2 coproculturi și Stafilococ aureus la 1 exudat faringian, recoltate de la angajații unității, precum și o parte din testele de sanitație necorespunzătoare, au aplicat încă o sancțiune cu amendă contravențională persoană fizică – administrator braserie, conform prevederilor H.G. 857/2011, în valoare de 2.000 lei.

Menționăm că și în coproculturile recoltate de la pacienții internați a fost identificată Salmonella.

Se menține în continuare sancțiunea complementară de suspendare temporară a activității braseriei unde au fost preparate produsele alimentare consumate de persoanele afectate, până la prezentarea unor buletine de analiză – teste de sanitație corespunzătoare, după efectuarea cu o firmă autorizată a operațiunilor de curățenie și dezinfecție cu produse biocide avizate de Ministerul Sănătății și normalizarea examenelor de laborator care atestă starea de sănătate a angajaților.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419