Rezervele României, mai puține cu un miliard de euro într-o lună. Statul a plătit rata pentru un credit luat în 2009

Paul Voicu - Primar 2020

În luna apriilie, rezervele valutare ale României au scăzut, cu peste un miliard de euro, până la aproximativ 33,5 miliarde de euro. La categoria „ieșiri”, cele mai mari sume vin din ratele și dobânzile plătite în contul statului român.

În luna aprilie, din rezrva valutaeră a ţării au ieşit peste 1,7 miliarde de euro, dintre care peste 1,4 miliarde de euro sub formă de rate şi dobânzi plătite în contul datoriei guvernamentale.

ELIT

” Plăţile de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută au însumat circa 1.416 milioane euro, din care rambursări de capital şi dobândă aferente împrumutului luat de Ministerul Finanţelor Publice de la Comisia Europeană în anul 2009 de 1.239 milioane euro.”, notează Banca Naţională a României.

Pe de altă parte, rezerva a consemnat intrări de 589 de milioane de euro, mai ales din rezervele obligatorii pe care le constituie băncile.

Mihail David - 2020

Cele 103,7 tone de aur deţinute de BNR au fost evaluate la 3,6 miliarde de euro, ceea ce face ca rezrva internaţională a României (valută plus aur) să ajungă la 38, 3 miliarde de euro.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...