Revolta din Justiție ia AMPLOARE! Grefierii amenință cu GREVA GENERALĂ

Revolta din Justiție ia AMPLOARE! Grefierii amenință cu GREVA GENERALĂ

Revolta din Justiție continuă, astăzi fiind anunțată cea de-a doua zi de protest, după intreruperea activității de ieri, în intervalul 10-12. Grefierii amenință cu greva generală, în cazul în care iminenta abrogare a dispozițiilor legale care reglementează dreptul la pensia de serviciu a grefierilor nu va fi modificată.

În acest context, legea privind eliminarea pensiilor speciale (așa-numitele și „pensii de serviciu”), va intra astăzi la votul din Camera Deputaților, reprezentanții grefierilor purtând negocieri aprinse cu premierul Ludovic Orban.

„Elementul declanșator al protestelor și principalul motiv pentru care ne aflăm astăzi (marți, n.r.) aici reprezintă intenția legislativului de a abroga dispozițiile privind pensia de serviciu de care beneficiază personalul auxiliar. Printre revendicări (…) vom ridica și problemele ce țin de salarizare, pentru că avem probleme de salarizare nerezolvate de mai bine de 10 ani. Profităm de această întâlnire în speranța că vom găsi acel partener de dialog”, a declarat Cătălin Trăistaru, înainte de întâlnirea cu Ludovic Orban.

Președintele Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial a adăugat că, începând de marți, grefierii nu vor efectua niciun fel de activitate specifică funcției, iar în funcție de discuțiile cu premierul Orban și în funcție de votul privind pensiile de serviciu, în Adunarea Generală vor avea loc discuții pentru a decide cu privire la alte forme de protest.

„Se poate ajunge la închiderea totală a instanțelor și a parchetelor – declanșarea grevei. (…) Nu am avut niciun fel de dialog până astăzi. În speranța că dialogul va fi constructiv, există posibilitatea să găsim o cale de rezolvare a lor. Suntem conștienți că nu se pot rezolva mâine. Deși s-ar putea, dacă ar exista intenție din partea dumnealui (Orban, n.r.)”, a mai spus Trăistaru.

În România sunt aproximativ 8.000 de grefieri, iar dintre aceștia, 6.000 protestează.

Surse: stiripesurse

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Specialii 28 ianuarie 2020 at 11:52

Cine o fi hotarit si pe baza caror argumente, ca unii sunt mai speciali ca altii ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...