Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Rețeaua de apă și canalizare din cartierul Orizont va fi extinsă. Investiție de peste 5,6 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința de luni, 17 august 2020, proiectul de extindere a rețelei de canalizare și apă din zona cartierului Orizont.

Proiectul propune dezvoltarea și îmbunătățirea infrastucturii municipiului Alba Iulia. Oprotunitatea investiției este justificată prin satisfacerea cerințelor de consum ale locuitorilor din zona studiată, respectând exigențele de calitate impuse de normele interne si europene, contribuind la asigurarea unui grad ridicat de civilizație si sanatate in conformitate cu standardele în vigoare.

Prin studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Extindere rețea canalizare si apa zona Orizont, străzile: Azur, Zenit, Albatros, Uranus, Orizont 3, Orizont 4, Orizont 6, str. Orizont 9, Orizont 10, Orizont 16, Orizont 21, Orizont 23 , Orizont 24, Orizont 25, Orizont 26 ” , Municipiul Alba Iulia se propune dezvoltarea și îmbunătățirea infrastucturii municipiului.

Obiectivul investiției este îmbunătățirea condițiilor de igienă a populației și a gospodăriilor acestora, sprijinirea activităților economice și turistice prin dezvoltarea unei infrastructuri minimale, ameliorarea condițiilor igienico-sanitare si a eficienței activităților productive, creșterea nivelului de trai al populației.

Valoarea estimată a investiției este de peste 5,6 milioane de lei, iar finanțarea investiției se va face din buget local și alte surse constituite conform legii.

Durata de realizare a invesției este de 69 luni, din care 60 luni pentru execuție.

Preluarea apei potabile se va face din sistemul centralizat de alimentare cu apă existent în zona studiată. Conductele de apă potabilă se vor poza în zona drumului, îngropate sub adâncimea de îngheț. Pe traseul conductelor de apă s-au prevăzut cămine de vane și hidranți de incendiu. Se vor executa branșamente de apă amplasate la limita de proprietate, pe domeniul public.

Extinderea rețelelor de canalizare se va face cu conducte care să reziste in zona carosabilă și se vor executa racordurile de canalizare. Deversarea apelor uzate menajere, provenite de la imobilele existente, se va face gravitațional și prin pompare în rețelele existente în zona studiată. Se propune montarea unei conducte de refulare care va prelua apa uzată din stafia de pompare propusă. Pe traseul conductei de canalizare , în aliniamente, s-au prevăzut cămine de vizitare de tip ecologic, pentru trafic greu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea