Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în Șpring, Câlnic, Cut, Doștat și Roșia de Secaș: Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Publicat

în

Rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în Șpring, Câlnic, Cut, Doștat și Roșia de Secaș: Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în localitățile Șpring, Câlnic, Cut, Doștat și Roșia de Secaș.

Rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în Șpring, Câlnic, Cut, Doștat și Roșia de Secaș: Autoritățile locale solicită acordul din partea APM Alba

În vederea înființării distribuției de gaze naturale în Șpring, cu satele aparținătoare Șpring, Cunța, Drașov, Vingard, Câlnic, cu satele aparținătoare Câlnic și Deal, Cut, cu satul aparținător Cut, Doștat, cu satele Doștat și Boz și Roșia de Secaș cu satele aparținătoare Roșia de Secaș, Ungurei și Tău, urmează să se elaboreze un studiu de fezabilitate.

Electrica Furnizare Discount

Soluţia de alimantare pentru U.A.T. Spring:

Alimentarea cu gaze naturale este posibila prin intermediul unui racord de înaltă presiune în lungime de 40.0m la conducta de transport DN400 Vintul de Jos-Sibiu şi a unei statii de reglare masurare-predare cu capacitatea de 6550,0 mc/h amplasata pe teritoriul comunei Spring, la aproximativ 80,0m fata de DN Sebes-Sibiu.

Staţia se va amplasa pe parcela identificata prin CF 90519, şi va ocupa o suprafaţa de 280,0mp, urmând ca în momentul executarii racordului efectiv al statiei, să se concesioneze de către Primaria Spring către operatorul de distributie, suprafaţa pentru amplasarea SRMP-ului.

Din SRMP porneste o conducta de presiune medie 2.0-5.0 bar. Aceasta se montează în extravilan şi în intravilan în lungul drumului judetean DJ106I în zona de protecţia a acestuia şi pe drumuri de exploatare. Conducta va alimenta pe rând, satele apartinatoare ale U.A.T. Spring, după cum urmează: Cunta, Drasov, Spring, Vingard.

Conducta de distributie amplasata pe teritoriul satului Vingard, alimenteaza consumatorii din aceasta localitate, iar un tronson se va poza pe un drum de exploatare, pentru a face lagatura mai departe cu UAT Rosia de Secas.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale al comunei Spring cu satele apartinatoare este compus din retele de distribuţie gaze naturale de presiune redusa 1,8 bar montate în lungul străzilor, drumuri de exploatate şi drumului judetean DJ 106I si DJ 106L în lungime totala de 35165,0m din care:

– localitatea Spring 10205,0 m

– localitatea Cunta 5120,0 m

– localitatea Drasov 7335,0 m

– localitatea Vingard 12505,0 m

Suprafaţa se teren ocupata temporar: 52745,0mp Suprafaţa de teren ocupata definitiv: 280,0mp

Soluţia de alimantare pentru U.A.T. Calnic:

Alimentarea cu gaze naturale este posibila prin intermediul unui racord la reteaua de gaze naturale de medie presiune de pe raza comunei Spring, sat Cunta.

Dupa cuplare, conducta de medie presiune se va amplasa pe drumuri de exploatare pana la intrare în couna Calnic, unde pe o parcela identificata prin CF 74776 se va amplasa o staţie de reglare de sector. De la aceasta staţie se va face distributia pentru satul Calnic şi Deal. Aceasta se montează în extravilan şi în intravilan în lungul drumului judetean DJ 106F, DJ670C si DC49, în zona de protecţia a acestuia şi pe drumuri de exploatare.

Localitatile vor avea sistem de alimentare cu gaze naturale compus din conducte din PE100 SDR11; acestea se vor monta urmărind trama stradala, în trotuare, zone verzi sau acostamentul strazilor.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale al localitatilor Calnic şi Deal are o lungime totala de 18750,0m, din care:

– pe raza UAT Spring L= 325,0m; S ocupata temporar = 488,0mp;

– pe raza UAT Calnic L= 18425,0m; S ocupata temporar = 27638,0mp;

Suprafaţa de teren totala, ocupata temporar: 28126,0mp

Suprafaţa de teren, ocupata permanent: 100,0mp

Soluţia de alimantare pentru U.A.T. Cut:

Alimentarea cu gaze naturale este posibila prin intermediul unui racord la un SRM de pe raza comunei Spring, în satul Cunta, amplasat pe parcela inscrisa în CF nr.90954. Suprafaţa necesara ocupata de staţia de reglare este de 25,0mp.

Dupa cuplare, pleacă o conducta, care urmează sa alimenteze localitatea Cut. Aceasta se montează în extravilan şi în intravilan în lungul drumului judetean DJ 106M în zona de protecţia a acestuia şi pe drumuri de exploatare. Localitatea va avea sistem ramificat de alimentare cu gaze naturale, presiune redusa, iar conductele se vor monta urmărind trama stradala, în trotuare, zone verzi, acostamentul strazilor.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale al localitatii CUT are o lungime totala de 13030,0m, din care:

– pe raza UAT Spring L= 355,0m; S ocupata temporar = 532,5mp;

– pe raza UAT Calnic L= 1570,0m; S ocupata temporar = 2.355,0mp;

– pe raza UAT Cut L= 11105,0m; S ocupata temporar = 16.657,5mp Suprafaţa de teren totala, ocupata temporar: 19545,0mp Suprafaţa de teren totala, ocupata permanent: 25,0mp

Soluţia de alimantare pentru U.A.T. Dostat:

Alimentarea cu gaze naturale este posibila prin intermediul unui racord în reteaua de gaze naturale de presiune medie, de pe raza comunei Spring, în zona intersectiei DJ 106I cu DJ 141D.

Din acest punct de cuplare, pleacă o conducta, care urmează sa alimenteze satul BOZ, şi mai apoi satul Dostat. Aceasta se montează în extravilan şi în intravilan în lungul drumului judetean DJ 141D în zona de protecţia a acestuia şi pe drumuri de exploatare.

Fiecare localitate va avea sistem ramificat de alimentare cu gaze naturale, presiune redusa, iar conductele se vor monta urmărind trama stradala, în trotuare, zone verzi, acostamentul strazilor.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale al localitatilor Boz şi Dostat are o lungime totala de 25713,0m, din care:

– pe raza UAT Spring L= 2433,0m; S ocupata temporar = 3649,0mp

– pe raza UAT Dostat L= 23280,0m; S ocupata temporar = 34920,0mp Suprafaţa de teren totala, ocupata temporar: 38569,0mp Suprafaţa de teren totala, ocupata permanent: 100,0mp

Soluţia de alimantare pentru U.A.T. Rosia de Secas:

Alimentarea cu gaze naturale este posibila prin intermediul unui racord la reteaua existenta pe raza UAT Spring, în zona de limita a celor doua UAT-uri, anume pe un drum de exploatare care leagă satele Vingard de satul Ungurei.

Reţeaua proiectata se montează în extravilan şi în intravilan în lungul drumului judeţean DJ106I, DJ 106L şi DJ107B, în zona de protecţia a acestuia şi pe drumuri de exploatare.

Fiecare localitate va avea sistem de alimentare cu gaze naturale de presiune redusa, iar conductele se vor monta urmărind trama stradala, în trotuare, zone verzi, acostamentul strazilor.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale al comunei Rosia de Secas şi satele apartinatoare este compus din retele de distribuite gaze naturale, de presiune redusa 1,8 bar montate în lungul strazilor şi drumurilor judetele DJ106I, 106L şi DJ107B, în lungime totala de 23505,0m, din care:

– localitatea Rosia de Secas 7390,0m;

– localitatea Ungurei 9395,0m;

– localitatea Tău 6720,0m;

Suprafaţa se teren ocupata temporar: 35260,0mp

Total suprafaţa se teren, ocupata temporar: 174245.0 mp Suprafaţa de teren totala, ocupata permanent: 505.0mp

Conductele se vor monta îngropat corelat cu celelalte retele subterane cu pastrarea distantelor de siguranţa impuse de N.T.P.E.E. -2018.

Materialul tubulat utilizat utilizat pentru executia conductei este din ţeava de polietilena pentru gaze naturale, PE 100, SDR 11.

Adâncimea de pozare a conductei este de 0.90m, adâncime masurata de la generatoarea superioara a tubului de protecţia şi pana la suprafaţa terenului sistematizat.

La stabilirea traseului conductei se va tine seama de precizarile Normelor tehnice petnru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale indicativ N.T.P.E.E. -2018.

Publicitate

Ştirea zilei

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

Publicat

în

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

După 3 ani, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Bistra, a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, după ce a lovit o femeie de 30 de ani cu motocicleta neînmatriculată pe care o conducea fără să dețină permis categoria A. În plus acesta a părăsit locul accidentului.

La data de 26 octombrie 2018, în jurul orei 13.25, poliţiştii din Cîmpeni au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că o persoană a fost victima unui accident rutier produs de un motociclist care a părăsit locul evenimentului.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că o femeie de 30 de ani, din comuna Bistra, în timp ce circula pe marginea drumului naţional 75, deplasându-se spre localitatea Hudricești, a fost acroşată de o motocicletă al cărui conducător şi-a continuat drumul.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni la nivelul unui picior şi a fost transportată la spital.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe motociclist, un tânăr de 19 ani la momentul comiterii infracțiunii, din comuna Bistra, care a condus motocicleta fără să deţină permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul şi fără ca aceasta să fie înmatriculată sau înregistrată în circulație.

În urma accidentului persoana vătămată a suferit leziuni corporale vindecabile în 100 – 105 zile de îngrijiri medicale.

În cadrul judecății, inculpatul a recunoscut în totalitate săvârșirea faptelor așa cum a fost reținute în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate, cerere admisă de către instanță.

Victimei accidentului i-au fost acordate de către Judecătoria Câmpeni daune morale în valoare de 21.000 de euro.

Hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru procuror, inculpat, părțile civile și partea responsabilă civilmente.

Citește mai mult

Ştirea zilei

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Publicat

în

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Raed Arafat a răspuns la câteva întrebări esențiale legate de restricțiile care vor intra în vigoare în România. Care este diferența între românii vaccinați și cei nevaccinați, care nu au avut coronavirus.

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat, vineri, într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Palatul Victoria, de ce doar persoanele care s-au vaccinat și cele care au trecut prin boală pot circula noaptea. De această libertate nu se pot bucura și cei care se bazează doar pe test.

Raed Arafat a explicat de ce nevaccinații sunt supuși mai multor restricții

„Explicația este că vor ieși numai persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, care au imunitate, nu și persoanele testate care pot să se infecteze dacă ajung undeva și să ajungă la spital mult mai ușor decât cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, a afirmat Raed Arfat. El a fost întrebat care este diferența, ținând cont că și persoanele vaccinate pot să se îmbolnăvească de COVID și să ajungă să aibă nevoie de spitalizare.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Certificatul verde va fi OBLIGATORIU pentru aproape orice activitate. Excepție fac magazinele alimentare și slujbele

„Mult mai puțin – citiți, vă rog, cifrele și vedeți că procentele sunt elocvente și arată foarte clar care este procentul celor care ajung în spital, care ajung la ATI și care și decedează fiind vaccinați și, am spus la un moment dat, înregistrați ca vaccinați.

Citește și: DOCUMENT| LISTA noilor măsuri și restricții care vor fi aplicate de luni, 25 octombrie. Hotărârea CNSU

Pentru că știm foarte bine cum sunt unii sunt cu certificatele, cum sunt obținute și cum este făcută vaccinarea”, a mai precizat șeful DSU, cu referire la fenomenul de „vaccinare la chiuvetă” pe care statul român l-a controlat cu foarte mare greutate.

Persoanele nevaccinate nu vor mai putea circula între 22.00 şi 05.00 pentru o perioadă de 30 de zile începând de luni, 25 octombrie 2021

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ în județul ALBA: Peste un sfert din persoanele testate COVID au fost declarate POZITIV. Rata de pozitivare depășeste cu peste 4% media națională

Publicat

în

ALERTĂ în județul ALBA: Peste un sfert din persoanele testate COVID au fost declarate POZITIV. Rata de pozitivare depășeste cu peste 4% media națională

La nivelul județului Alba, vineri, 22 octombrie, s-au înregistrat 301 de cazuri noi de infectare cu Sars-Cov-2 potrivit datelor transmise de DSP Alba. Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 28.563 de persoane confirmate, 24.267 persoane vindecate, 815 decese.

Joi, în Alba au fost prelucrate în total 1.084 de teste, 590 de teste PCR și 494 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 310.502, mai exact, 274.204 de teste PCR și 36.298 de teste rapide. Astfel potrivit unui calcul matematic efectuat în baza raportului transmis de Direcția de Sănătate Publică Alba la nivelul județului a fost înregistrat un procent de pozitivare al testelor COVID efectuate de 27,76% .

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ultimului bilanț național, la terapie intensivă sunt internați 1.848 de pacienți cu COVID în stare gravă, un număr record. În ultima zi au fost raportate 15.410 cazuri noi de infectare, după ce au fost efectuate 66.076 de teste, rezultând o rată de pozitivare de 23,32%. Astfel rata de pozitivare a testelor COVID efectuate în județul Alba depășeste cu mai mult de 4 procente media de pozitivare înregistrată la nivel național.

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare