Ziarul Unirea

Restaurantele NU se deschid: Industria de HoReCa e aproape de ATI. Președintele HORA: Facem apel să se respecte regulile!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Restaurantele NU se deschid: Industria de HoReCa e aproape de ATI. Președintele HORA: Facem apel să se respecte regulile!

Restaurantele nu se deschid, este concluzia discuțiilor de la Guvern dintre premierul Ludovic Orban și reprezentanții industriei. Singura asigurare primită este că restaurantele se vor deschide în interior când va scădea numărul de infectări, a declarat liderul HORA, Daniel Mischie.

În acest context, el a făcut un apel către operatorii economici și către populație să respecte regulile impuse de guvern.

ELIT

Daniel Mischie a atras atenția asupra situației critice în care se află industria ospitalității în urma acestor restricții.

„Cei din HoReCa în curând vor pune lacătul pe ușă. Din calculele noastre, HoReCa reprezintă 5,1% din PIB, deci nu poate fi vorba de relansare fără această industrie.

Am prezentat măsurile luate de late țări europene unde restaurantele sunt deschise.

Premierul trebuie să ia o măsură pentru redeschiderea restaurantelor.

Industria de HoReCa e aproape de ATI, toate rezervele și disponibilitățile operatorilor economici au ajuns la sfârșit, nu mai avem resurse pentru a susține această industrie.

Premierul nu este dispus la discuție pentru deschiderea restaurantelor și-a prezentat disponibilitatea de a relua discuția când va scădea numărul de infectări.

Facem apel către toți operatorii din industrie și către clienți să respecte regulile impuse de Guvern!”, a spus liderul HORA după discuțiile de la Guvern.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419