Rămâi conectat

Actualitate

Restanţele persoanelor fizice și juridice la credite în bănci au crescut cu 33%

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Valoarea ratelor neplătite la bănci de firme și persoane fizice era, la începutul lunii ianuarie peste 6,4 miliarde de euro, cu 33% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Statistica se referă la clienţii care au făcut împrumuturi mai mari de 20.000 de lei.

Numai în luna ianuarie restanţele au crescut cu 200 milioane de euro. Cauzele sunt scăderea veniturilor populaţiei şi a cifrelor de afaceri ale companiilor dar şi clauzele abuzive din contractele de creditare, peste 3.000 de procese intentate băncilor fiind în acest moment pe rol şi aşteptând o decizie judecătorească.

Pentru rezolvarea acestei situații, BNR şi băncile comerciale au cerut ca procesele să fie judecate la Înalta Curte de Casație și Justiţie, motivînd că instanţa supremă ar putea asigura o practică unitară. De cealaltă parte, clienţii spun că măsura ar favoriza băncile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Topul pensiilor luna februarie 2024: Ce pensionari câștigă peste 20.000 de lei lunar

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Topul pensiilor luna februarie 2024: Ce pensionari câștigă peste 20.000 de lei lunar În februarie numărul de beneficiari de pensii de serviciu a fost în creștere față de luna anterioară cu 167 de persoane. Aproximativ 5.500 de persoane beneficiează de legea 303/2022 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, conform datelor centralizate de Casa […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea