Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Respectul” pentru categoriile profesionale a devenit echivalentul „jignirilor” pentru domnii Băsescu-Boc

Publicat

în

Cuvântul „respect” pentru categoriile profesionale a fost scos definitiv din uz, de mai bine de doi ani, de către stimabilii conducători ai acestei ţări şi înlocuit cu ameninţări, jigniri sau etichetări de-a dreptul calomnioase uneori! Noroiul revărsat din belşug, de-a lungul acestei perioade, când dinspre Cotroceni, când dinspre Palatul Victoria, a îngropat în derizoriu munca şi prestigiul a generaţii întregi de profesori, medici, poliţişti, magistraţi, funcţionari publici sau militari!
Nimeni nu mai este pe placul preşedintelui în ţara în care a fost ales pentru al doilea mandat de propriii săi cetăţeni, atunci când vine vorba de o categorie profesională sau alta! Nimeni nu mai face ceva bun în ţara asta, astfel încât să merite să fie apreciat, în afară, bineînţeles, de stelele pdl-iste! Nimeni nu mai munceşte competent, în opinia preşedintelui Băsescu, astfel încât să mai şi pretindă să fie plătit pentru asta! Şi, de aceea, domnul Boc n-a avut în aceşti doi ani de guvernare, decât o singură misiune: să golească buzunarele românilor deoarece acestea au fost agonisite în mod nemeritat!
Toţi cei care muncesc sau au muncit, până la o anumită vârstă în România intră acum, la îmbulzeală, în aceeaşi oală prezidenţială sau guvernamentală, umplută până la refuz cu jigniri de tot felul! Toţi sunt „beţivi”, „corupţi”, „leneşi” sau, cel mai elegant, „ineficienţi”! Apoi, drept pedeapsă, aceştia sunt daţi pe mâna opresiunii portocalii de la Curtea domnului Boc, care nu ştie altceva decât să taie, să distrugă şi să lase în stradă peste noapte, cu datorii imense şi fără pâine pe masă, sute de mii de români, sub pretextul aşa-zisei minunate reforme a statului!
Portocaliii au guvernat ţara în cel mai haotic mod inventat vreodată, de foarte multe ori anticonstituţional sau încălcând hotărâri definitive ale instanţelor şi, în pofida abundenţei de nemulţumiri create şi a rezultatelor din ce în ce mai proaste obţinute, ca urmare a celor întreprinse tot de ei, aceştia vin şi le pretind nonşalant românilor, că PDL şi Traian Băsescu sunt adevăraţii binefăcători ai acestei naţiuni şi ei şi numai ei au avut fantasticul curaj să facă ceea ce trebuie pentru români!
Dar şi profesorul şi medicul, poliţistul, funcţionarul, militarul sau pensionarul trăiesc de fapt drama vieţii lor în acest moment, consecinţă nefastă a faptelor pdl-iste şi băsesciene! Dacă reformă înseamnă să fie anulat şi încălcat orice drept câştigat şi protejat de Constituţie sau legi în vigoare, atunci democraţia înseamnă că are cu totul alte valori decât cele autentice, în această Românie inventată de preşedintele Băsescu şi protejaţii săi!
În ţara basmelor portocalii, unde curgeau numai râuri de lapte şi miere şi zburau peste tot milioane de promisiuni în campanii, românii au descoperit, după doi ani, că au parte de cu totul altceva: basmele nu mai există şi lor le este pe zi ce trece tot mai rău! Sărăcia este instalată deja cu toate bagajele, ca la ea acasă, nesiguranţa, de asemenea, iar toate promisiunile făcute pe bandă rulantă de preşedintele Băsescu sau pdl-işti săi au fost uitate instant, a doua zi, după un vot sau altul!
România pe care o visau profesorii, medicii, poliţiştii, magistraţii, funcţionarii publici sau militarii, în urma poveştilor generos inventate în programele de guvernare portocalii a fost schimbată dintr-odată, în mod dramatic, într-un adevărat coşmar! Aceasta este acum o ţară în care românii nu se mai regăsesc nicăieri, indiferent de profesie, deoarece nu mai sunt în niciun fel respectaţi de către cei pe care i-au ales să-i reprezinte şi pe care i-au mandatat să le respecte şi conserve drepturile într-o ţară democratică, şi nu să le jecmănească buzunarele şi să le distrugă orice speranţă!
Şi toate acestea se întâmplă, din păcate, sub oblăduirea vehementă a preşedintelui Băsescu, care speră să-şi ducă opera autoritaristă până la capăt, cu ajutorul domnului Boc, pe care crede că l-a lipit de scaunul primului-ministru pentru o eternitate! Dar se înşală! Basmele portocalii, fie ele, cotroceniste, bociene sau băsesciene, nu le mai crede de acum înainte nimeni în ţara asta, oricât s-ar mai strădui dumnealor să le înflorească!
Teodor ATANASIU
deputat PNL Alba

Publicitate

Ştirea zilei

UPDATE| ACCIDENT RUTIER la Meteș: O persoană, BLOCATĂ, într-un autoturism, în urma coliziunii între două autovehicule

Publicat

în

UPDATE| ACCIDENT RUTIER la Meteș: O persoană, BLOCATĂ, într-un autoturism, în urma coliziunii între două autovehicule

Un accident rutier a avut loc marți, în jurul orei 22:00, pe raza localității Tăuți, din comuna Meteș.

Din primele informații intervine Detașamentul de pompieri Alba Iulia pentru acordarea primului ajutor medical și descarcerare.

Electrica Furnizare Discount

Este vorba despre coliziunea între două autoturisme, în urma căreia o persoană se află în stare conștientă, însă este blocată în autoturism.

În cadrul evenimentului a intervenit un autoturism pentru stingere cu apă și spumă și un echipaj pentru acordarea primului ajutor.

UPDATE, ora 22.50: La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat faptul că, o victimă de sex masculin, era blocat în unul din cele două autoturisme implicate în accident, ușa din stânga fiind inaccesibilă.

La momentul de față se lucrează la extragerea victimei din autoturism, victima fiind conștientă.

În continuare, forțele prezente la locul solicitării asigură și măsurile PSI necesare.

FOTO: arhivă

Citește mai mult

Ştirea zilei

Câte persoane au fost imunizate în județul Alba, până la momentul actual: Lista pe categorii de vârstă

Publicat

în

Câte persoane au fost imunizate în județul Alba, până la momentul actual: Lista pe categorii de vârstă

Direcţia De Sănătate Publică Alba, a comunicat lista la zi cu persoanele vaccinate anti coronavirus, în județul Alba, pe categorii de vârstă, la data de 13 septembrie 2021, ca urmare a unei solicitări ziarulunirea.ro.

În urma unei solicitări din partea ziarulunirea.ro, Direcția de Sănătate Publică Alba a comunicat situația persoanelor vaccinate anti-Covid, la nivel județean, în funcție de categoriile de vârstă.

Electrica Furnizare Discount

Vaccinarea se desfășoară într-un ritm puțin accelerat, potrivit listei, comparativ cu ultima săptămână fiind imunizate 901 de persoane, față de 846 de persoane, în cursul săptămânii trecute, la nivelul județului.

Astfel de la începutul campaniei de vaccinare și până astăzi s-au vaccinat un număr total de 184.335 persoane, dintre care 97.835 cu prima doza sau vaccinul Johnson & Johnson ce necesită o singură doză pentru o schemă de vaccinare completă, iar 86.500 cu două doze.

Categoria de vârstă Total Doza 1 Doza 2
12 15 ani 863 468 395
16 17 ani 1995 1014 981
18 19 ani 3344 1833 1511
20 24 ani 7940 4449 3491
25 29 ani 6869 3898 2971
30 34 ani 10563 5883 4680
35 39 ani 12225 6762 5463
40 44 ani 15492 8392 7100
45 49 ani 17127 9213 7914
50 54 ani 19228 10204 9024
55 59 ani 14825 7775 7050
60 64 ani 18962 9842 9120
65 69 ani 21999 11286 10713
70 74 ani 16547 8449 8098
75 79 ani 8256 4220 4036
80 84 ani 5185 2649 2536
85 89 ani 2239 1148 1091
90 94 ani 603 312 291
95 99 ani 69 36 33
Peste 100 ani 4 2 2
Total 184335 97835 86500

Citește mai mult

Ştirea zilei

Sistem de iluminat public, nou și modern, în șanțurile Cetății din Alba Iulia: Licitația, în valoare de peste 1 milion de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Zona șanțurilor Cetății din municipiul Alba Iulia se va bucură în curând de o nouă ,,față” a iluminatului public în oraș, sub formă a 223 de noi corpuri de iluminat.

Primăria municipiului Alba Iulia a lansat marți, 21 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru eficientizarea sistemului de iluminat public în zona șanțurile Cetății Alba Carolina”. Valoarea totală estimată a investiției este de 1.019.270 lei, fără TVA.

Sistemul de iluminat public din Municipiul Alba Iulia – Ziduri cetate – este alimentat la tensiunea de 0,4 kV, prin intermediul rețelelor electrice aeriene și subterane, din 5 posturi de transformare operate de societatea SC ELECTRICA FURNIZARE – TRANSILVANIA SUD.

Electrica Furnizare Discount

Vechimea rețelei de iluminat stradal este de 10-15 de ani, existând un potențial ridicat de reabilitare/modernizare.

Deficiențe constatate la starea actuală a sistemului de iluminat public analizat sunt:

-Tehnologie veche și depășită tehnic a corpurilor de iluminat existente;
-Nivelul de iluminare neconform cu prevederile standardelor și normelor specifice lucru care favorizează incidente rutiere;
-Disfuncționalități și întreruperi în furnizarea iluminatului public;
-Ineficiență energetică, randament luminos scăzut al aparatelor de iluminat existente;
-Cheltuieli ineficiente prin costuri mari de mentenanță, date de caracteristicile tehnice depășite și de uzură componentelor;
-Aspect fizic disonant față de cerințele unei localități cu potențial de rangul Municipiului ALBĂ IULIA;
-Gestiune greoaie a sistemului datorită lipsei de informații specifice care s-ar putea înregistra în timp real de către operatorul serviciului de iluminat;

Având în vedere cele de mai sus se identifica următoarele necesitați:

-modernizarea ȘIP existent, respectiv implementarea unor soluții de iluminat eficiente atât din punct de vedere al protecției mediului, cât și din punct de vedere economic și financiar
-reducerea poluării luminoase și asigurarea unui iluminat corespunzător pe timp de noapte astfel încât să corespundă cu parametrii luminotehnici impuși prin normativele în vigoare
-introducerea soluțiilor de control a iluminatului prin sistem de telegestiune și senzori ce au capacitate de adaptare a iluminatului la necesitățile de trafic.

Obiectivul general al proiectului este modernizarea ȘIP pentru creșterea eficienței energetice în municipiul Albă lulia prin implementarea unor soluții de iluminat moderne care au drept scop creșterea gradului de siguranță, reducerea consumurilor actuale de energie fără a afecta confortul cetățenilor.

Investiția care se propune în Șanțurile Cetății:

1. Înlocuirea a 223 aparate de iluminat cu surse LED;
2. Montarea de 223 module de comandă telegestiune;
3. Montarea de 223 senzori radar cu detecție mișcare;

Aparatele de iluminat vor fi echipate cu surse LED, iar puterea lor se va alege în urmă efectuării calculelor luminotehnice pentru fiecare stradă.

Aparatul de iluminat va permite că la 100 000 ore de funcționare fluxul luminos să nu se deprecieze cu mai mult de 20%. Acesta va fi echipat cu conector electro-mecanic standardizat tip NEMA 7 pini, pentru posibilitatea de montare ulterioară a modulului de telegestiune în exteriorul acestuia. În caz de necesitate, aparatul de iluminat va putea răspunde la senzorii externi alocați acestuia, într-un timp de maxim 1 secundă. Nu se acceptă senzori integrați într-un alt modul de control care ar dublă sistemul de telegestiune ofertat.

Aparatul permite menținerea constantă a fluxului luminos în timp al surselor LED, prin intermediul driver-ului electronic și a sistemului de control.

Sistemul de telegestiune va gestiona întreaga rețea din zona, și va avea posibilitatea extinderii ulterioare. În timpul funcționarii sistemului de telegestiune se va putea păstră tensiune permanentă în rețea, comandă aprinderii / stingerii / dimmingului iluminatului public urmând a se face prin modulele montate pe aparatele de iluminat. Aceste module vor fi adresabile independent și vor asigura atât comandă locală pornit/oprit cât și diagnoză aparatului de iluminat în timp real.

Durata de viață estimată a sistemului nou de iluminat, fără intervenții majore, este apreciată la 10 ani și este dată de minimul duratei de viață a componentelor principale:

Aparate iluminat: 10 ani
Cabluri electrice : 15 ani
Confecții metalice (suporți, console): 20 ani

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare