Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Respectul” pentru categoriile profesionale a devenit echivalentul „jignirilor” pentru domnii Băsescu-Boc

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cuvântul „respect” pentru categoriile profesionale a fost scos definitiv din uz, de mai bine de doi ani, de către stimabilii conducători ai acestei ţări şi înlocuit cu ameninţări, jigniri sau etichetări de-a dreptul calomnioase uneori! Noroiul revărsat din belşug, de-a lungul acestei perioade, când dinspre Cotroceni, când dinspre Palatul Victoria, a îngropat în derizoriu munca şi prestigiul a generaţii întregi de profesori, medici, poliţişti, magistraţi, funcţionari publici sau militari!
Nimeni nu mai este pe placul preşedintelui în ţara în care a fost ales pentru al doilea mandat de propriii săi cetăţeni, atunci când vine vorba de o categorie profesională sau alta! Nimeni nu mai face ceva bun în ţara asta, astfel încât să merite să fie apreciat, în afară, bineînţeles, de stelele pdl-iste! Nimeni nu mai munceşte competent, în opinia preşedintelui Băsescu, astfel încât să mai şi pretindă să fie plătit pentru asta! Şi, de aceea, domnul Boc n-a avut în aceşti doi ani de guvernare, decât o singură misiune: să golească buzunarele românilor deoarece acestea au fost agonisite în mod nemeritat!
Toţi cei care muncesc sau au muncit, până la o anumită vârstă în România intră acum, la îmbulzeală, în aceeaşi oală prezidenţială sau guvernamentală, umplută până la refuz cu jigniri de tot felul! Toţi sunt „beţivi”, „corupţi”, „leneşi” sau, cel mai elegant, „ineficienţi”! Apoi, drept pedeapsă, aceştia sunt daţi pe mâna opresiunii portocalii de la Curtea domnului Boc, care nu ştie altceva decât să taie, să distrugă şi să lase în stradă peste noapte, cu datorii imense şi fără pâine pe masă, sute de mii de români, sub pretextul aşa-zisei minunate reforme a statului!
Portocaliii au guvernat ţara în cel mai haotic mod inventat vreodată, de foarte multe ori anticonstituţional sau încălcând hotărâri definitive ale instanţelor şi, în pofida abundenţei de nemulţumiri create şi a rezultatelor din ce în ce mai proaste obţinute, ca urmare a celor întreprinse tot de ei, aceştia vin şi le pretind nonşalant românilor, că PDL şi Traian Băsescu sunt adevăraţii binefăcători ai acestei naţiuni şi ei şi numai ei au avut fantasticul curaj să facă ceea ce trebuie pentru români!
Dar şi profesorul şi medicul, poliţistul, funcţionarul, militarul sau pensionarul trăiesc de fapt drama vieţii lor în acest moment, consecinţă nefastă a faptelor pdl-iste şi băsesciene! Dacă reformă înseamnă să fie anulat şi încălcat orice drept câştigat şi protejat de Constituţie sau legi în vigoare, atunci democraţia înseamnă că are cu totul alte valori decât cele autentice, în această Românie inventată de preşedintele Băsescu şi protejaţii săi!
În ţara basmelor portocalii, unde curgeau numai râuri de lapte şi miere şi zburau peste tot milioane de promisiuni în campanii, românii au descoperit, după doi ani, că au parte de cu totul altceva: basmele nu mai există şi lor le este pe zi ce trece tot mai rău! Sărăcia este instalată deja cu toate bagajele, ca la ea acasă, nesiguranţa, de asemenea, iar toate promisiunile făcute pe bandă rulantă de preşedintele Băsescu sau pdl-işti săi au fost uitate instant, a doua zi, după un vot sau altul!
România pe care o visau profesorii, medicii, poliţiştii, magistraţii, funcţionarii publici sau militarii, în urma poveştilor generos inventate în programele de guvernare portocalii a fost schimbată dintr-odată, în mod dramatic, într-un adevărat coşmar! Aceasta este acum o ţară în care românii nu se mai regăsesc nicăieri, indiferent de profesie, deoarece nu mai sunt în niciun fel respectaţi de către cei pe care i-au ales să-i reprezinte şi pe care i-au mandatat să le respecte şi conserve drepturile într-o ţară democratică, şi nu să le jecmănească buzunarele şi să le distrugă orice speranţă!
Şi toate acestea se întâmplă, din păcate, sub oblăduirea vehementă a preşedintelui Băsescu, care speră să-şi ducă opera autoritaristă până la capăt, cu ajutorul domnului Boc, pe care crede că l-a lipit de scaunul primului-ministru pentru o eternitate! Dar se înşală! Basmele portocalii, fie ele, cotroceniste, bociene sau băsesciene, nu le mai crede de acum înainte nimeni în ţara asta, oricât s-ar mai strădui dumnealor să le înflorească!
Teodor ATANASIU
deputat PNL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Valorile taxelor, impozitelor și amenzilor aplicabile în anul 2023, în Alba Iulia: Proiectul, lansat în dezbatere publică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Valorile taxelor, impozitelor și amenzilor aplicabile în anul 2023, în Alba Iulia: Proiectul, lansat în dezbatere publică

Primăria municipiului Alba Iulia, anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, alte taxe, taxe speciale și amenzile aplicabile în anul 2023.

Calculul impozitului/taxei pe clădirile nerezidenţiale

  • Pentru clădirile nerezidenţiale şi clădirile-anexă aferente, aflate în proprietatea persoanelor fizice impozitul/taxa pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 0,6% asupra valorii clădirii.
  • Pentru clădirile rezidenţiale şi clădirile-anexă aferente, aflate în proprietatea persoanelor juridice impozitul/taxa pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 1,19% asupra valorii clădirii.
  • Pentru clădirile utilizate pentru activităţi din domeniul agricol, impozitul/taxa pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 0,4% asupra valorii clădirii.
  • Valoarea clădirii, exprimată în lei, se determină prin însumarea valorii clădirii, a clădirilor- anexă, după caz, şi a valorii suprafeţelor de teren acoperite de aceste clădiri, cuprinse în Studiul de piaţă referitor la valorile orientative privind proprietăţile imobiliare din judeţul Alba, administrat de Camera Notarilor Publici Alba Iulia.
  • În situaţia în care valoarea din studiul de piaţă administrat de Camera Notarilor Publici Alba Iulia este mai mică decât ultima valoare înregistrată în baza de date a organului fiscal local la data de 31 decembrie 2022, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea cotelor de impozitare prevăzute la alineatele (1) şi (2) asupra asupra ultimei valori înregistrate în baza de date a organului fiscal local, la data de 31 decembrie 2022.

Calculul impozitului/taxei pe clădirile care cuprind spaţii cu destinaţie rezidenţială şi spaţii cu destinaţie nerezidenţială

Elit - Gustul Desăvârșit
  • Pentru clădirile care au în componenţă atât spaţii cu destinaţie rezidenţială, cât şi spaţii cu destinaţie nerezidenţială, impozitul/taxa pe clădiri se determină în funcţie de destinaţia suprafeţelor cu o pondere mai mare de 50% şi se calculează prin aplicarea cotei corespunzătoare destinaţiei majoritare, asupra valorii întregii clădiri.
  • În cazul acestor clădiri, contribuabilii au obligaţia de a declara la organul fiscal local, în vederea stabilirii destinaţiei finale a clădirii, suprafaţa folosită în scop nerezidenţial, însoţită de documentele doveditoare, cu excepţia celor aflaţi în evidenţa fiscală a unităţii administrativ- teritoriale. Declararea la organul fiscal local se face în termen de 30 de zile de la data oricăror modificări privind suprafeţele nerezidenţiale.
  • În situaţia în care contribuabilii nu declară la organul fiscal local suprafaţa folosită în scop nerezidenţial potrivit alin. (2), impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea cotei corespunzătoare clădirilor nerezidenţiale asupra valorii întregii clădiri aflate în evidenţele organului fiscal local.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Bărbat din Alba Iulia, condamnat pentru VIOL: cât timp va sta după gratii

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Bărbat din Alba Iulia, condamnat pentru VIOL: cât timp va sta după gratii

La data de 8 noiembrie 2022, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au pus în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Alba Iulia, privindu-l pe un bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 5 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Elit - Gustul Desăvârșit

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Un accident rutier a avut loc marți, 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona localității Cunța.

Secția de Pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere, un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DN 1, în raza localității Cunța, care a implicat un autocamion care transporta cereale și care s-a răsturnat.

Din primele informații, în urma accidentului rutier nu sunt victime.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea