„Respectul” pentru categoriile profesionale a devenit echivalentul „jignirilor” pentru domnii Băsescu-Boc

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Cuvântul „respect” pentru categoriile profesionale a fost scos definitiv din uz, de mai bine de doi ani, de către stimabilii conducători ai acestei ţări şi înlocuit cu ameninţări, jigniri sau etichetări de-a dreptul calomnioase uneori! Noroiul revărsat din belşug, de-a lungul acestei perioade, când dinspre Cotroceni, când dinspre Palatul Victoria, a îngropat în derizoriu munca şi prestigiul a generaţii întregi de profesori, medici, poliţişti, magistraţi, funcţionari publici sau militari!
Nimeni nu mai este pe placul preşedintelui în ţara în care a fost ales pentru al doilea mandat de propriii săi cetăţeni, atunci când vine vorba de o categorie profesională sau alta! Nimeni nu mai face ceva bun în ţara asta, astfel încât să merite să fie apreciat, în afară, bineînţeles, de stelele pdl-iste! Nimeni nu mai munceşte competent, în opinia preşedintelui Băsescu, astfel încât să mai şi pretindă să fie plătit pentru asta! Şi, de aceea, domnul Boc n-a avut în aceşti doi ani de guvernare, decât o singură misiune: să golească buzunarele românilor deoarece acestea au fost agonisite în mod nemeritat!
Toţi cei care muncesc sau au muncit, până la o anumită vârstă în România intră acum, la îmbulzeală, în aceeaşi oală prezidenţială sau guvernamentală, umplută până la refuz cu jigniri de tot felul! Toţi sunt „beţivi”, „corupţi”, „leneşi” sau, cel mai elegant, „ineficienţi”! Apoi, drept pedeapsă, aceştia sunt daţi pe mâna opresiunii portocalii de la Curtea domnului Boc, care nu ştie altceva decât să taie, să distrugă şi să lase în stradă peste noapte, cu datorii imense şi fără pâine pe masă, sute de mii de români, sub pretextul aşa-zisei minunate reforme a statului!
Portocaliii au guvernat ţara în cel mai haotic mod inventat vreodată, de foarte multe ori anticonstituţional sau încălcând hotărâri definitive ale instanţelor şi, în pofida abundenţei de nemulţumiri create şi a rezultatelor din ce în ce mai proaste obţinute, ca urmare a celor întreprinse tot de ei, aceştia vin şi le pretind nonşalant românilor, că PDL şi Traian Băsescu sunt adevăraţii binefăcători ai acestei naţiuni şi ei şi numai ei au avut fantasticul curaj să facă ceea ce trebuie pentru români!
Dar şi profesorul şi medicul, poliţistul, funcţionarul, militarul sau pensionarul trăiesc de fapt drama vieţii lor în acest moment, consecinţă nefastă a faptelor pdl-iste şi băsesciene! Dacă reformă înseamnă să fie anulat şi încălcat orice drept câştigat şi protejat de Constituţie sau legi în vigoare, atunci democraţia înseamnă că are cu totul alte valori decât cele autentice, în această Românie inventată de preşedintele Băsescu şi protejaţii săi!
În ţara basmelor portocalii, unde curgeau numai râuri de lapte şi miere şi zburau peste tot milioane de promisiuni în campanii, românii au descoperit, după doi ani, că au parte de cu totul altceva: basmele nu mai există şi lor le este pe zi ce trece tot mai rău! Sărăcia este instalată deja cu toate bagajele, ca la ea acasă, nesiguranţa, de asemenea, iar toate promisiunile făcute pe bandă rulantă de preşedintele Băsescu sau pdl-işti săi au fost uitate instant, a doua zi, după un vot sau altul!
România pe care o visau profesorii, medicii, poliţiştii, magistraţii, funcţionarii publici sau militarii, în urma poveştilor generos inventate în programele de guvernare portocalii a fost schimbată dintr-odată, în mod dramatic, într-un adevărat coşmar! Aceasta este acum o ţară în care românii nu se mai regăsesc nicăieri, indiferent de profesie, deoarece nu mai sunt în niciun fel respectaţi de către cei pe care i-au ales să-i reprezinte şi pe care i-au mandatat să le respecte şi conserve drepturile într-o ţară democratică, şi nu să le jecmănească buzunarele şi să le distrugă orice speranţă!
Şi toate acestea se întâmplă, din păcate, sub oblăduirea vehementă a preşedintelui Băsescu, care speră să-şi ducă opera autoritaristă până la capăt, cu ajutorul domnului Boc, pe care crede că l-a lipit de scaunul primului-ministru pentru o eternitate! Dar se înşală! Basmele portocalii, fie ele, cotroceniste, bociene sau băsesciene, nu le mai crede de acum înainte nimeni în ţara asta, oricât s-ar mai strădui dumnealor să le înflorească!
Teodor ATANASIU
deputat PNL Alba

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419