Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Respectul” pentru categoriile profesionale a devenit echivalentul „jignirilor” pentru domnii Băsescu-Boc

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cuvântul „respect” pentru categoriile profesionale a fost scos definitiv din uz, de mai bine de doi ani, de către stimabilii conducători ai acestei ţări şi înlocuit cu ameninţări, jigniri sau etichetări de-a dreptul calomnioase uneori! Noroiul revărsat din belşug, de-a lungul acestei perioade, când dinspre Cotroceni, când dinspre Palatul Victoria, a îngropat în derizoriu munca şi prestigiul a generaţii întregi de profesori, medici, poliţişti, magistraţi, funcţionari publici sau militari!
Nimeni nu mai este pe placul preşedintelui în ţara în care a fost ales pentru al doilea mandat de propriii săi cetăţeni, atunci când vine vorba de o categorie profesională sau alta! Nimeni nu mai face ceva bun în ţara asta, astfel încât să merite să fie apreciat, în afară, bineînţeles, de stelele pdl-iste! Nimeni nu mai munceşte competent, în opinia preşedintelui Băsescu, astfel încât să mai şi pretindă să fie plătit pentru asta! Şi, de aceea, domnul Boc n-a avut în aceşti doi ani de guvernare, decât o singură misiune: să golească buzunarele românilor deoarece acestea au fost agonisite în mod nemeritat!
Toţi cei care muncesc sau au muncit, până la o anumită vârstă în România intră acum, la îmbulzeală, în aceeaşi oală prezidenţială sau guvernamentală, umplută până la refuz cu jigniri de tot felul! Toţi sunt „beţivi”, „corupţi”, „leneşi” sau, cel mai elegant, „ineficienţi”! Apoi, drept pedeapsă, aceştia sunt daţi pe mâna opresiunii portocalii de la Curtea domnului Boc, care nu ştie altceva decât să taie, să distrugă şi să lase în stradă peste noapte, cu datorii imense şi fără pâine pe masă, sute de mii de români, sub pretextul aşa-zisei minunate reforme a statului!
Portocaliii au guvernat ţara în cel mai haotic mod inventat vreodată, de foarte multe ori anticonstituţional sau încălcând hotărâri definitive ale instanţelor şi, în pofida abundenţei de nemulţumiri create şi a rezultatelor din ce în ce mai proaste obţinute, ca urmare a celor întreprinse tot de ei, aceştia vin şi le pretind nonşalant românilor, că PDL şi Traian Băsescu sunt adevăraţii binefăcători ai acestei naţiuni şi ei şi numai ei au avut fantasticul curaj să facă ceea ce trebuie pentru români!
Dar şi profesorul şi medicul, poliţistul, funcţionarul, militarul sau pensionarul trăiesc de fapt drama vieţii lor în acest moment, consecinţă nefastă a faptelor pdl-iste şi băsesciene! Dacă reformă înseamnă să fie anulat şi încălcat orice drept câştigat şi protejat de Constituţie sau legi în vigoare, atunci democraţia înseamnă că are cu totul alte valori decât cele autentice, în această Românie inventată de preşedintele Băsescu şi protejaţii săi!
În ţara basmelor portocalii, unde curgeau numai râuri de lapte şi miere şi zburau peste tot milioane de promisiuni în campanii, românii au descoperit, după doi ani, că au parte de cu totul altceva: basmele nu mai există şi lor le este pe zi ce trece tot mai rău! Sărăcia este instalată deja cu toate bagajele, ca la ea acasă, nesiguranţa, de asemenea, iar toate promisiunile făcute pe bandă rulantă de preşedintele Băsescu sau pdl-işti săi au fost uitate instant, a doua zi, după un vot sau altul!
România pe care o visau profesorii, medicii, poliţiştii, magistraţii, funcţionarii publici sau militarii, în urma poveştilor generos inventate în programele de guvernare portocalii a fost schimbată dintr-odată, în mod dramatic, într-un adevărat coşmar! Aceasta este acum o ţară în care românii nu se mai regăsesc nicăieri, indiferent de profesie, deoarece nu mai sunt în niciun fel respectaţi de către cei pe care i-au ales să-i reprezinte şi pe care i-au mandatat să le respecte şi conserve drepturile într-o ţară democratică, şi nu să le jecmănească buzunarele şi să le distrugă orice speranţă!
Şi toate acestea se întâmplă, din păcate, sub oblăduirea vehementă a preşedintelui Băsescu, care speră să-şi ducă opera autoritaristă până la capăt, cu ajutorul domnului Boc, pe care crede că l-a lipit de scaunul primului-ministru pentru o eternitate! Dar se înşală! Basmele portocalii, fie ele, cotroceniste, bociene sau băsesciene, nu le mai crede de acum înainte nimeni în ţara asta, oricât s-ar mai strădui dumnealor să le înflorească!
Teodor ATANASIU
deputat PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Seara de Sfântul Andrei este plină de tradiții și superstiții adânc înrădăcinate în cultura românească. Sărbătoarea acestui sfânt, proclamat Ocrotitorul țării, este una deosebit de importantă, marcând o zi nelucrătoare în România.

Sfântul Andrei, originar din Betsaida și fratele lui Simon Petru, a fost un pescar care a ales viața în celibat. El a devenit ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul și, recunoscându-l pe Hristos ca Mesia, a fost numit „primul chemat”.

Legătura sa cu România este puternică, fiind considerat primul propovăduitor al Evangheliei în rândul strămoșilor noștri daco-romani. După predica în această țară, s-a stabilit în Patras, unde a fost martirizat.

CITEȘTE ȘI: MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei

Moaștele sale sunt prezente în mai multe lăcașuri sfinte din România, inclusiv la Mănăstirile Secu, Neamț, Hurezi, Pestera Sfântului Andrei, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț, Catedrala Arhiepiscopală din Galați și Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea.

Tradițiile și superstițiile din noaptea de Sfântul Andrei sunt variate și fascinante. Se crede că în această noapte, lupii pot vorbi, iar cei care îi aud se confruntă cu moartea. În Bucovina, se spune că „umblă strigoii”, aducând haos și furând din viața oamenilor.

Fetele necăsătorite recurg la diverse practici de divinație în această noapte. De exemplu, prepară „turta lui Andrei” și se așteaptă să-și vadă alesul în vis. Alte obiceiuri includ metoda oglinzilor, metoda paharului cu apă și coborârea lumânării în fântână.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de SFÂNTUL Andrei 2023: Felicitări, urări, SMS-uri pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Punerea grâului la încolțit este o tradiție importantă, asociată cu belșugul și prosperitatea familiei. Semnificația grâului se extinde și în viața sentimentală, fetele punând la încolțit 41 de boabe pentru a-și visa viitorul partener.

În ansamblu, sărbătoarea Sfântului Andrei aduce comunitatea românească mai aproape de tradițiile sale, combinând aspecte religioase cu elemente folclorice și superstițioase.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare