Rămâi conectat

Actualitate

Republica Moldova, ajutor financiar din partea SUA: 50 de milioane de dolari, pentru gestionarea crizei refugiaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Republica Moldova, ajutor financiar din partea SUA: 50 de milioane de dolari, pentru gestionarea crizei refugiaților

Republica Moldova va primi, din partea SUA, 50 de milioane de dolari, suplimentar la cele 20 de milioane care au fost deja oferite, în vederea gestionării crizei refugiaților.

Anunțul a fost făcut de către Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, care a venit într-o vizită la Chișinău și a susținut o conferință de presă duminică, 3 martie, transmite Tv8.md.

„Sunt mândră să anunț că America va oferi 50 de milioane de dolari adițional pentru a ajuta Guvernul și oamenii R. Moldova, ca să facă față acestei crize de refugiați. SUA anunță această asistență înaintea conferinței de sprijin de la Berlin. Această sumă vine adițional celor peste 20 de milioane de dolari care au fost deja oferiți pentru eforturile umanitare de care au nevoie refugiații. Vom continua să oferim această asistență în următoarele zile și luni”, a declarat Linda Thomas-Greenfield.

Totodată, ambasadoarea la ONU și-a arătat profunda gratitudine pentru eforturile Moldovei de a sprijini ucrainenii care fug din calea războiului. În special, femeii și copiii care au fost forțați să părăsească familiile și au lăsat totul în urmă.

De asemenea, Linda a mai declarat că „America va lucra în continuare cu o comunitate internațională ca să poată documenta toate crimele de război”.

La final, Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield și-a reafirmat susținerea Americii pentru Guvernul Republicii Moldova și cetățenii noștri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea