Ziarul Unirea

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2017. Când află elevii la ce licee au fost admiși

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2017. Când află elevii la ce licee au fost admiși

Calendarul pe scurt: În data de 12 iulie are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani, până la data începerii cursurilor anului şcolar 2017-2018.

ELIT

Click AICI pentru a vedea rezultatele repartizării computerizat în Alba

Click AICI pentru a vedea rezultatele repartizării computerizat la nivel național

ADEZIUNE PLUS ALBA

Pe 13 iulie se vor afişa, în unităţile de învăţământ gimnazial, listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Atunci, fiecare liceu va afişa lista candidaţilor repartizaţi în instituţia respectivă.

Între 13 şi 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Repartizarea computerizata si admiterea in invatamantul liceal de stat a candidatilor din seria curenta si a celor din seriile anterioare care nu implinesc varsta de 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2017 – 2018

3 – 6 iulie: 2017 Absolventii de gimnaziu si parintii acestora vor completa optiunile in fisele de inscriere, asistati de diriginti. Absolventii de gimnaziu din alte judete vor completa fisele de inscriere la centrul special desemnat din judetul pentru care solicita inscrierea.

3 – 6 iulie 2017: Introducerea datelor din fisele de inscriere in baza de date computerizata (aplicatia informatica computerizata) .

4 – 7 iulie 2017: Candidatii si parintii vor verifica fisele editate de calculator si vor corecta eventualele greseli din baza de date. Afisarea listelor corectate in aplicatia informatica computerizata.

8 iulie 2017 Ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul de admitere judetean / al municipiului Bucuresti. Comisia din centrul de inscriere va preda fisele de optiuni originale catre centrul de admitere judetean / al municipiului Bucuresti.

9 iulie 2017: Centrele de admitere judetene / al municipiului Bucuresti vor transmite Centrului National de Admitere baza de date prin confirmarea finalizarii operatiunilor specifice, in aplicatia informatica centralizata.

10 iulie 2017: Comisia Nationala de Admitere si comisiile de admitere judetene / a municipiului Bucuresti vor verifica, corecta si ulterior transmite baza de date catre comisia nationala.

11 iulie 2017: Corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor in aplicatia informatica centralizata .

12 iulie 2017: Repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor claselor a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2017-2018.

13 iulie 2017: Unitatile de invatamant gimnazial vor afisa listele cu absolventii repartizati din scolile respective si lista cu locurile neocupate din unitatile de invatamant liceal de stat din judet/municipiul Bucuresti.

13 iulie 2017: Fiecare unitate de invatamant liceal va afisa lista candidatilor repartizati in acea unitate.

13 – 17 iulie 2017: Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care au fost repartizati candidatii.

18 iulie 2017: Unitatile invatamantului liceal de stat vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere.

19 – 21 iulie 2017: Comisia judeteana de admitere va rezolva situatiile speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata, repartizarea candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, a candidatilor care nu au participat si a celor care au participat dar nu au fost repartizati in etapa repartizarii computerizate.

În funcţie de notele de la Evaluarea Nationala va fi stabilită media de admitere la liceu. Astfel, media la Evaluarea Naţională va avea o pondere de 80%, iar media claselor V-VIII va conta în proporţie de 20% în vederea stabilirii notei finale de admiterea la liceu.

Cum funcţionează programul de repartizare computerizată

După ce toţi elevii au fost introduşi în sistem, pentru fiecare judeţ, se face o clasificare după ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Calculatorul parcurge această listă de la cea mai mare medie către cea mai mică.

(2) În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

 1. media generală obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
 2. media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
 3. nota obţinută la proba de limba şi literatura româna din cadrul Evaluării Naţionale;
 4. nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;
 5. nota obţinută la proba de limba maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limba maternă, susţinuta conform prevederilor Art.10, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învaţamânt cu predare în limba minorităţilor naţionale.

În cazul în care, la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile menţionate la alin. (2), lit. a), b), c), d) şi e) egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.

Înscrierea la liceu

Repartizarea computerizată nu finalizează înscrierea la liceu. După afişarea listelor cu rezultatul repartizării computerizate urmează înscrierea la liceu.

(2) Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectueaza, conform unui program afişat de unitatea de învăţământ, pe baza următoarelor acte:

 1. cererea de înscriere;
 2. cartea de identitate (daca este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
 3. adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
 4. foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
 5. fisa medicală.

Cea de-a doua etapă a admiterii la licee se va desfășura astfel:

 • 24 iulie 2017: Afișarea situației locurilor rămase libere, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă;
 • 4 septembrie 2017: Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă;
 • 4-7 septembrie 2017: Depunerea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare;
 • 8 septembrie 2017: Repartizarea acestor absolvenți.

În ceea ce privește candidații pentru învățământul seral și pentru cel cu frecvență redusă, ordinul prevede următorul calendar:

 • 10 mai 2017: Anunțarea centrului special de înscriere;
 • 3 iulie 2017: Anunțarea calendarului admiterii la învățământul seral și la cel cu frecvență redusă;
 • 18-19 iulie 2017: Înscrierea la învățământul seral sau cu frecvență redusă;
 • 19-21 iulie 2017: Repartizarea candidaților din seriile anterioare care au împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2017-2018 pe locurile de la învățământul seral sau cu frecvență redusă.

Elevii au susținut Evaluarea Națională în perioada 19 – 22 iunie, rezultatele fiind afișate în 26 iunie.

Rezultatele după contestații au fost afișate în 30 iunie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

BACALAUREAT 2021: Modele de SUBIECTE, teste de ANTRENAMENT și BAREME

Toate MODELELE de SUBIECTE și teste de ANTRENAMENT pentru BACALAUREAT 2021. BAREME: setul 1,2,3,4 și 5. Calendarul BAC 2021 pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

Dan 7 iulie 2017 at 19:34

80% și 20%

Lucia 8 iulie 2017 at 11:59

Greșit….Media de admitere se calculeaza altfel pentru admitere 2017, s-a modificat procentul.

Comentariile sunt oprite