Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Relație de afaceri tensionată între Fabrica de Arme Cugir și partenerul său din SUA, Century Arms

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, la sediul PNL Alba, a avut loc o conferință de presă la care au participat fostul secretar de stat în Ministerul Economiei – liberalul Bogdan Badea, președintele Consiliului de Administrație al Romarm și administrator special al Fabricii de Arme Cugir – Bogdan Păun și președintele PNL Alba Iulia – Florin Roman.

Cei trei au sesizat o situație alarmantă la nivelul celor două fabrici de de armament din Cugir, situație care ar fi putut să compromită o parte importantă din activitatea de producție și să conducă la pierderea unui număr imoportant de angajați. Din fericire, potrivit lui Bogdan Păun, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Compania Națională Romarm S.A., pericolul imediat a fost eliminat, astfel că angajații de la Fabrica de Arme Cugir vor avea de lucru cel puțin până în 2016.

Problema semnalată de Păun și Badea, face în prezent obiectul unui control al corpului de control al Ministerului Economiei la Romarm și la fabricile de armament din Cugir. Este vorba despre niște neconcordanțe în contractul cu partenerul tradițional deja al cugirenilor, americanii de la Century Arms, cu care fabrica are o relație comercială de peste 20 de ani.

Cei doi susțin că problemele semnalate de partenerul american ar fi început încă din anul 2010. Practic, factorii de decizie de la nivelul Romarm, Fabricii  de Arme Cugir și a ministerului de resort, nu au respectat contractul cu partenerul din SUA, căruia erau obligați să îi furnizeze toată producția de AKM-uri transformate pentru uz civil. Partenerul român a vândut armament și către un alt distribuitor de pe piața din SUA, încălcând termenii contractuali față de partenerul american tradițional, Century Arms.

Potrivit lui Bogdan Păun, Century Arms intenționa să apeleze pentru rezolvarea situației la Curtea de Arbitraj Internațional de la Paris.

Situația ar fi fost detensionată,  în urma unor serii de negocieri cu partenerul american, la care au participat Bogdan Păun și Bogdan Badea, aceștia aceștia ajungând la un acord cu americanii, care au renunțat la litigiu și au semnat un memorandum ce prevede un grafic clar de livrări de armament, până în anul 2016.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

LIVE VIDEO Candidații PNL Alba, lansați oficial în prezența președintelui PNL, Nicolae Ciucă și a lui Lucian Bode, în Piața Cetății din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Candidații PNL Alba, lansați oficial în prezența președintelui PNL, Nicolae Ciucă și a lui Lucian Bode, în Piața Cetății din Alba Iulia Candidații PNL Alba sunt lansați oficial miercuri, 8 mai 2024, în prezența președintelui PNL, Nicolae Ciucă și a lui Lucian Bode, în Piața Cetății din Alba Iulia. Evenimentul de lansare a candidaților PNL […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea