Rămâi conectat

Societate

Reintegrarea socială a deţinuţilor, tema unui proiect naţional

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

   Sub sloganul „Noi putem îmbunătăţi viaţa oamenilor”, Administraţia Naţională a Penitenciarelor promovează în această perioadă proiectul Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate pentru perioada 2012 – 2016. Aşa cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud, inspector de penitenciare Nicoleta Mătărângă, „Iniţiativa îşi propune să creeze cadrul necesar colaborării dintre instituţiile, autorităţile publice şi organizaţiile neguvernamentale cu atribuţii în derularea demersurilor vizând pregătirea pentru liberare şi acordarea de sprijin post-detenţie persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de libertate. Instrumentul prin care se asigură punerea în practică este Planul de activităţi care conţine obiective, activităţi, termene de realizare, responsabili, precum şi indicatori de rezultat. Strategia va fi asumată la nivel naţional şi susţinută material de la bugetul de stat în funcţie de resursele financiare prevăzute pentru fiecare dintre obiective şi activităţi, însă se are în vedere şi valorificarea finanţărilor europene. Viziunea sistemului penitenciar este aceea că trebuie să dobândească statutul de partener social de care comunitatea are nevoie. Având în vedere că persoanele private de libertate aparţin comunităţii, instituţia de detenţie oferă, astfel, un serviciu esenţial pentru societate”.
Pe lângă Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în implementarea Strategiei este prevăzut a fi implicate şi Direcţia de Probaţiune, ambele subordonate Ministerului Justiţiei, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Agenţia Naţională Anti-drog, Institutul Naţional de Statistică, Institutul Naţional de Criminologie, organisme profesionale, furnizori de servicii sociale publici sau privaţi, autorităţi ale administraţiei publice locale. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia Patru indicatoare rutiere au fost inscripținonate cu mesaje obșcene la adresa IPJ Alba în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Imaginile, care surprind mai multe indicatoare rutiere cu mesaje vulgare către IPJ Alba, au fost trimise de un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea