REGULI NOI pentru farmaciile din România: Vânzarea la bucată a pastilelor, interzisă

Vânzarea la bucată a medicamentelor va fi interzisă în România. Uniunea Europeană vine cu noi reguli. De mâine, intră în vigoare o directivă care le impune farmaciștilor să nu mai elibereze pacienților medicamente la bucată, ci doar o cutie întreagă.

Uniunea Europeană impune reguli noi în ceea ce privește farmaciile. Sâmbătă, 9 februarie, intră în vigoare o directivă europeană care le impune farmaciștilor să nu mai elibereze pacienților medicamente la bucată, ci doar o cutie întreagă.

Noua directivă europeană are ca scop să controleze strict sursa medicamentelor şi să le identifice repede pe cele falsificate, prin intermediul unui sistem de verificare impus de Uniunea Europeană tuturor statelor membre.

Acest nou regulament va avea și efecte adverse în România, deoarece mulți bolnavi fără posibilitate financiară nu își vor mai putea cumpăra doar o pastilă sau două, cum se întâmplă în aceste momente. (Z.U.)

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Tucă Louisa 9 februarie 2019 at 18:32

Au făcut treabă bună! Pensiile sunt mici,acum nu o să ne permitem nici medicamente.Cu ce deranja dacă se cumpăra o folie și nu două sau zece tablete ,nu treizeci.O să le explodeze capul unora de atăta scormoneală și bughiseală în portofelele noastre.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...