Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Regulamentul parcărilor publice de reședință din Alba Iulia se va modifica: Cum se vor acorda locurile pentru persoane fizice și juridice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Regulamentul parcărilor publice de reședință din Alba Iulia se va modifica: Cum se vor acorda locurile pentru persoane fizice și juridice

Un proiect de hotărâre privind modificarea și completarea regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de reședință din Municipiul Alba Iulia a fost lansat în consultare publică, în cursul zilei de luni, 2 octombrie.

Primăria municipiului Alba Iulia, astăzi, 02.10.2023 anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre privind modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de reşedinţă din Municipiul Alba Iulia, aprobat prin HCL nr. 412/2021 cu modificările și completările ulterioare.

Proiectul de hotărâre și documentația aferentă pot fi consultate la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, situat în Alba Iulia, str. Republicii, nr. 26 – Serviciul Contracte, Patrimoniu, Birou Elaborare Contracte și Administrarea Domeniului Public, precum și pe site-ul autorității publice www.apulum.ro, secțiunea Consultare publică și la avizierul autorității publice locale.

Proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la biroul de relaţii cu publicul al autorității publice locale.

Etapa de consultare a publicului se desfăşoară în perioada: 02.10.2023 – 10.11.2023.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare, privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se depun în scris, în termen de 15 zile calendaristice de la data publicării prezentului anunț, respectiv până la data de 16.10.2023, h 16.00.

– ca mesaj în format electronic pe adresele de e-mail: [email protected]

– prin poştă, pe adresa Primăriei Municipiului Alba Iulia, Calea Moților, nr. 5 A, Alba Iulia, Județul Alba, 510134;

– la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, la Registratură, la adresa: Calea Moților, nr. 5 A, de luni până joi între orele: 7.30.-16.00 sau vineri între orele: 7.30 – 13.30.

Materialele transmise vor purta menţiunea „Propuneri pentru proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de reşedinţă din Municipiul Alba Iulia, aprobat prin HCL nr. 412/2021 cu modificările și completările ulterioare, specificându-se articolele din proiect la care se face referire și menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului.

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a autorității publice locale, la linkul www.apulum.ro, secțiunea Consultare publică – la proiectul de hotărâre mai sus menționat – în minută.

Pentru cei interesaţi există posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică. Data întâlnirii va fi adusă la cunoștința publicului interesat printr-un anunț ulterior.

Pentru informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la următoarele date de contact: telefon 815367 interior 352, persoană de contact: Dorin Popa, e-mail: [email protected]

„Aprobă modificarea art. 8 din Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de reședință din municipiul Alba Iulia aprobat prin HCL nr.412/2021, cu modificările și completările ulterioare, prin modificarea aliniatelor (1) și (6) care vor avea următorul conținut:

– Locurile de parcare vacante din parcările publice de reședință vor fi atribuite pe bază de abonament:
– persoanelor fizice care au domiciliul/reședința în vecinătatea parcărilor și au un autovehicul în proprietate sau folosință, fiind menționat în certificatul de înmatriculare în calitate de utilizator sau care dețin autovehiculul în baza unor alte acte de folosință încheiate în formă autentică, cu excepția contractelor de leasing, care se vor prezenta în copie legalizată. În situația în care o persoană are în perioadă de valabilitate atât domiciliul cât și reședința, criteriul atribuirii locului de parcare îl va constitui reședința.
– persoanelor juridice care au sediul/punct de lucru în vecinătatea parcărilor.

În cazul în care se elimină/anulează locuri de parcare deținute în baza unor abonamente valabile, din motive neimputabile utilizatorilor locurilor de parcare respective, aceștia au prioritate la atribuire, în ordinea cronologică a cererii inițiale de alocare a locului de parcare”, se arată în proiectul pentru modificarea regulamentului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea