Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Regulamentul de delegare a serviciului de taximetrie din Alba Iulia a fost aprobat

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Taximetriștii au plecat mulțumiți de la ședința de Consiliu Local

Consilierii locali din Alba Iulia au dezbătut astăzi, pentru a doua oară, proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului, a Caietului de sarcini și a Contractului de delegare a gestiunii pentru serviciul de transport persoane în regim de taxi.

Dacă la prima întâlnire pe această temă nu s-a putut ajunge la un consens din cauză că unii consilieri au venit la ședință nepregătiți să facă față multiplelor nemulțumiri exprimate de taximetriștii prezenți, de această dată, după negocieri între părți care s-au desfășurat la Comisia Juridică, proiectul ”a trecut” cu mai multe amendamente iar taximetriștii au plecat oarecum împăcați.

În urma aprobării amendamentelor se vor face următoarele modificări în Regulament: punctajul acordat pentru departajarea solicitanților va fi între 0 și 10 (art.17 (4) din regulament); pentru ”gradul de protecție al pasagerilor” se vor acorda 10 puncte pentru mașinile care au 8 airbag-uri, 8 puncte pentru 6 airbag-uri, 6 puncte pentru 4 airbag-uri, 4 puncte pentru 2 airgab-uri, 1 punct pentru 1 airbag și 0 pentru mașinile fără airbag (art. 17 (4) lit.E); atât vehiculele aflate în proprietate cât și cele deținute în leasing vor primi câte 4 puncte (art. 17 (4) lit.F); autorizația taxi se eliberează de către autoritatea de autorizare pe o perioadă de 5 ani cu posibilitate de prelungire, la cerere conform legii 38/2003 cu modificările și completările ulterioare (art.19).

Singura problemă care nu a putut fi rezolvată a fost solicitarea ca numărul de autorizații să crească de la 240 la 259 (numărul maximal de locuri permis de lege în funcție de numărul de locuitori), făcută de un proprietar de firmă de taximetrie care a motivat că, dacă majoritatea autorizațiilor vor fi prelungite, vor rămâne prea puține locuri pentru cei care s-au pregătit să participe la licitație și și-au achiziționat mașini noi pe care nu le vor putea folosi. Acestuia i s-a explicat că în acest sens a fost luată deja o hotărâre, în anul 2011, iar conform legii, aceasta se aplică timp de 5 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea