Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Reforma legislației electorale prinde contur – Liberalii au depus în Parlament proiectul votului prin corespondență

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Votul prin corespondență este o temă extrem de importantă pentru care Partidul Național Liberal și-a asumat public responsabilitatea.

comunicat pnl După evenimentele scandaloase petrecute la secțile de vot organizate în străinătate pentru alegerile prezidențiale de anul trecut, PNL a fost singurul partid care a susținut elaborarea de urgență a unei legi care să permită introducerea acestui sistem de vot prin corespondență pentru cetățenii români din diaspora.

Liberalii au votat luni în ședința Biroului politic în unanimitatea pentru susținerea acestui demers, concretizat în depunerea unei inițiative legislative privind votul prin corespondență.

Proiectul nostru a fost elaborat de o comisie din care fac parte toti parlamentarii de diaspora ai PNL si parlamentarii din comisia de cod electoral. Este  un succes al PNL, pentru ca se tine cont de acea revolutie din noiembrie 2014, de la prezidentiale. Nedreptățile și abuzurile  Guvernului PSD, ne-au determinat să acționăm și ne-am angajat în fața cetățenilor, nu doar din diaspora,  că  vom duce la bun sfârșit acest proiect. Este un instrument necesar în contextul în care românii de peste hotare reprezintă 3,5 milioane de  cetățeni cu drept de vot. În condiţiile în care în ţară sunt 18 milioane de votanţi, numărul românilor din străinătate reprezintă cam 20% din electorat Este firesc să le creăm acestor români  un cadrul legal modern, suplu, astfel încât șă-și exercite dreptul constituțional de a vota în mod liber și nediscrminatoriu”. a declarat liberalul Dan Simedru.

Propunerea liberală este ca diasporă să fie reprezentată de 8 deputați și 4 senatori, pentru care va exista o singura circumscriție electorală, care se va adăuga celor 42 de la nivel național, în contextul în care pentru   alegerile parlamentare s-a convenit la nivelul tuturor partidelor politice revenirea la votul pe listă

Legea inițiată de liberali, susținută prin 160 de semnături, are în prim plan Autoritatea Electorală Permanentă, instituţie independentă, aflată sub controlul Parlamentului. Soluţia legislativă propune un mecanism coerent de gestionare şi validare a voturilor exprimate prin corespondenţă, garantându-se secretul votului exprimat și implementarea unor măsuri de securizare a lui.

Propunerea liberală va reprezenta un punct de plecare în dezbaterea parlamentară pe această lege atât de așteptată de romănii din afara granițelor.

Biroul de presă al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie! A trecut deja o săptămână de campanie, iar actualul președinte al Consiliului Județean Alba este, de dimineața până seara, în campanie. Dorind să dea dovadă de vitalitate electorală, domnul Dumitrel își suprapune campania peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea