Ziarul Unirea

Referendumul pentru regionalizare va fi dezbătut azi de aleşii judeţeni

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu a declarat ieri într-o conferinţă de presă că toţi consilierii judeţeni ai USL (PSD şi PNL) vor vota în şedinţa de consiliu de azi pentru referendum. Liderul social democrat (care este şi consilier judeţean) a spus că proiectul opoziţiei de organizare a unui referendum în rândul populaţiei din Alba – care ar urma să fie întrebată dacă este de acord cu desfiinţarea judeţului – a fost admis, ocupând ultimul loc de pe ordinea de zi. „USL a iniţiat în România referendumuri la nivel local pentru a vedea care este dorinţa românilor şi pentru a acţiona în acord cu voinţa populară. Este o condiţie elementară a democraţiei”, spune Dîrzu. Liderul social-democrat a reiterat faptul că Traian Băsescu minte când afirmă că USL se opune ideii de reorganizare teritorială. „După cum bine ştie toată lumea, USL a lansat propriul proiect de reorganizare. Noi – şi UDMR – nu ne opunem acestei măsuri. USL respinge însă varianta dictatului, a formulei impuse de la Cotroceni. Este nevoie de dezbatere publică pe acest subiect. Extrem de important este să ascultăm şi vocea populaţiei” a subliniat preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu. Deşi numărul voturilor consilerilor USL în şedinţa CJ Alba de azi este insuficient pentru a determina aprobarea proiectului de referendum, Dîrzu şi-a exprimat speranţa că totuşi consilierii PDL îi vor respecta pe oamenii care i-au votat, acordându-le şansa să-şi exprime punctul de vedere referitor la viitorul lor, prin referendum.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Andrei 28 iulie 2011 at 4:46

„Dîrzu şi-a exprimat speranţa că totuşi consilierii PDL îi vor respecta pe oamenii care i-au votat„ E glumet tare Darzu asta daca isi mai pune sperante in bunul simt al pedelicilor. Aia sunt niste hiene preocupate doar de umplerea propriilor burduhane.

Dorin 28 iulie 2011 at 8:55

Formula `impusa` de la Cotroceni prevede 8 judete mari , actualele regiuni de dezvoltare , pe care si PSD le-a acceptat ;tuturor partidelor le e frica , pentruca isi pierd posturile din deconcentrate si n-or sa mai fie 41 de filiale judetene de partid , ci numai 8 , deci multi presedinti judeteni de partide dispar ! Asta-i problema , toti se opun din interes personal , mentinand actuala birocratie functionareasca si politica .

HH 28 iulie 2011 at 13:40

Credeti ca aceasta reorganizare administrativ-teritoriala trebuie sa se faca fara acordul cetatenilor ?!

alexandru 28 iulie 2011 at 15:12

sa-i spuna cineva lui darzu ca pdl a abandonat proiectul regionalizarii.sa bage celelate subiecte arzatoare pentru opozitie: somaj, agricultura datorii etc…intre timp in consiliul local proiectul de referendum a picat si el la vot .subiect depasit.
ps: romania nu isi mai permite sa tina atatea institutii bugetare, sistemul sanitar produce arierate istorice, e o chestiune de timp pana se vor reorganiza aceste structuri, indifirente de cine va fi la putere, sistemele adminsitrative vor fi rerstrcuturate din temelii si nu din cauza ca au descoperit politicienii ineficienta lor ci din cauza lipsei finantarii lor.iar pt cei speriati de horoscop si antena 3: reorganizarea administrativa nu va pune pe drumuri nici un cetatean al romaniei.toate institutiile vor ramane acolo unde sunt acum, doar ca nu vor mai avea direcvtor di contabilitate, vor fi puncte de lucru.avem exemple de institutii care functioneaza cu sediile in alte judete: adr centru, regionalele cfr, posta etc.impozitele si taxele contribuabililor trebuie sa mearga in investitii ,nu in plata membriilor de partid.
ps: pt HH o lamurire: trebuyie organizat un refrendum pe aceast tema, cu o singura intrebare: sunteti de caord sa reorganizam administrativ statul sau veti plati impozite mai mari pentru intretinerea sistemului actual.si atunci cetatenii isi vor da acordul in cunsotiinta de cauza.personal sustin orice reformare a sistemelor bugetare.

Comentariile sunt oprite