Rămâi conectat

Curier Județean

REFERENDUM pentru familia tradițională 2018, în Alba: Sesizare de afișaj electoral ilegal respinsă de Biroul Electoral de Circumscripție

Publicat

în

Biroul Electoral de Circumscripție Alba a respins prima sesizare privind afișajul ilegal înaintea Referendumului pentru familia tradițională 2018 (Referendumul de revizuire a Constituției).

”Se constată că la data de 28.09.2018 a fost înregistrată la BEC nr.1 Alba solicitarea formulată sub nr. 15/ 2018 de către domnul Mihai Alexandru Voicu – deputat, membru al grupului parlamentar al PNL din cadrul Camerei Deputaţilor, prin care învederează faptul că există, în circumscripţia electorală nr.1 Alba, materiale electorale realizate şi afişate cu încălcarea dispoziţiilor art.79 al 6 şi 7 din Legea 208/2015, solicitând îndepărtarea acestora.

În motivare susţine că la ieşirea din municipiul Alba Iulia spre Teiuş a fost amplasat un panou care, pe de o parte, se află într-un alt loc decât cel prestabilit de către primării, iar pe de altă parte conţine un mesaj electoral ce combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României. In probaţiune a fost anexată o fotografie a unui panou.

Elit - Gustul Desăvârșit

Analizând solicitarea, cu unanimitate de voturi, BEC nr.1 Alba respinge solicitarea de îndepărtare a materialului electoral, pentru următoarele considerente:

Potrivit art.62 din Legea nr.3/2000, „dispoziţiile prezentei legi se completează în mod corespunzător cu cele ale Legii nr.208/2015, cu modificările şi completările următoare” şi întrucât prin art.30 din Legea nr.3/2000 există reglementări privitoare la campania pentru referendum, se apreciază că acestea se aplică cu prioritate.

Astfel, conform art. 30 alin. 2 şi 3 din Legea nr.3/2000 partidele politice şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fară nici o discriminare prin mijloace de informare în masă, care nu trebuie să contravină ordinii de drept. Se apreciază că utilizarea materialul electoral — panou electoral — invocată în solicitare, nu este de natură a leza ordinea de drept şi prin urmare nu se impune a fi înlăturat.

In ccca cc priveşte utilizarea materialului electoral cu încălcarea prevederilor art. 79 al.7 din Legea 208/2015, se apreciază că interdicţia impusă de acest text de lege nu este aplicabilă acestei proceduri electorale.

Pentru aceste considerente,
BIROUL ELECTORAL AL CIRCUMSCRIPŢIEI NR.1 – JUDEŢUL ALBA
HOTĂRĂŞTE:
Respinge solicitarea de îndepărtare a materialului electoral ilegal formulată de petentul Mihai Alexandru Voicu.
Cu drept de contestaţie în 48 de la data afişării, care se depune la BEC”, precizează reprezentantul BEC nr.1 Alba.

Potrivit specialiștilor, Referendumului de revizuire a Constituției îi sunt aplicabile prevederile Legii 3 / 2000, cu modificarile ulterioare, deci o lege specială care derogă de la „legislatia comună” în materie electorală, legislație cuprinsă în art.15 indice1, alin 1 din Legea 3 / 2000.

Astfel, se pot folosi orice mijloace, inclusiv acelea oferite de transportul în comun, conform prevederilor art. 30 alin. 2 din Lege, care prevede urmatoarele: „(2) În campania pentru referendum partidele politice şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nici o discriminare, prin mitinguri, prin adunări publice şi prin mijloace de informare în masă”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Dotări noi la ISU Alba: Autospecială cu 10 mii de litri de apă și funcții de ultimă generație

Publicat

în

FOTO| Dotări noi la ISU Alba: Autospecială cu 10 mii de litri de apă și funcții de ultimă generație

Cu 10 mii de litri de apă și funcții de ultimă generație, o noua autospecială de stingere a intrat în dotarea ISU Alba.

Aceasta completează parcul auto al inspectoratului și este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Tehnica de intervenție face parte din totalul celor 200 de autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate având în vedere că unitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

În perioada 5-7 august 2022, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor acționa alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică la manifestările care vor avea loc pe raza județului Alba.

Vor fi în atenție manifestări cultural-artistice, tradiționale și religioase precum : „Truk Tuning Art – TTA 2022” (paradă de camioane), zilnic începând cu ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina; „Roșia Montană ALIVE” (festival de muzica, film și teatru), zilnic începând cu ora 15.00 în comuna Roșia Montană;

„Zilele Comunității Maghiare din Unirea” – în localitatea Unirea; „Descoperă Rowmania”, concurs de vâslit, începând cu ora 09.30, zona podului peste Mureș; „Poezii pe șase roți”, interval orar 16.00 – 22.00, Strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Jandarmeria Alba recomandă participanților la aceste manifestări să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să nu se implice în conflicte de orice natură, iar dacă observă persoane care manifestă un comportament antisocial să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă sau dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor sibieni sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Șibot a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu.

Valoarea totală estimată a contractului este între 388.900 lei, fără TVA.

Comuna Șibot și-a propus pe termen scurt și mediu creșterea calității serviciilor furnizate către cetățeni fapt care implică printre multe acțiuni ți activități și dotarea serviciilor publice cu echipamente și utilaje specifice pentru gestionarea domeniului public al localităților. Prezenta achiziție reprezintă o etapă importantă spre creșterea calității serviciilor publice la nivelul comunei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu are loc în contextul dorinței comunei Șibot de a îmbunătății serviciile publice furnizate către cetățeni. Comuna Șibot nu deține în acest moment un utilaj performant care să poată fi folosit de serviciile publice în vederea unor activități și munci curente pentru administrarea și îmbunătățirea spațiilor publice.

De multe ori spațiile verzi din domeniul public rămân neamenajate corespunzător deoarece primăria nu deține utilaje capabile să actioneze rapid atunci când o nevoie este identificată. Achiziționarea tractorului și a echipamentelor specifice va duce la îmbunătățirea serviciilor publice prin asigurarea administrării optime a spațiului ce reprezintă domeniul public al comunei.

Prezenta achiziție se înscrie într-o inițiativă pe termen lung a comunei Șibot de a moderniza și de a eficientiza activitatea unității administrativ teritoriale. Pe viitor comuna are în obiective digitalizarea serviciilor publice și specializarea și instruirea permanentă a personalului aflat în slujba cetățeanului.

Produse solicitate

  • TRACTOR 1 BUC
  • REMORCĂ 1 BUC
  • MAȘINA DE TĂIAT TUFIȘURI ȘI GARD VIU RETROPURTATĂ 1 BUC


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare