Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

REFERENDUM JUDEȚEAN PARŢIAL: Află cum se desfășoară și care este prezenta la urne

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, în paralel cu alegerile parlamentare, în județul Alba se desfășoară primul referendum pe o temă social-economică: repornirea mineritului în Munții Apuseni. Sunt așteptați la urne peste 72.000 de cetățeni cu drept de vot din 35 de comune și orașe.

Referendumul este organizat de Consiliul Județean Alba iar solicitarea a venit de la 35 de primari din orașele Zlatna, Câmpeni, Abrud, Baia de Arieș și comunele Roșia Montană, Lupșa, Stremț, Vadu Moților, Bucium, Ciuruleasa, Râmeț, Vidra, Sohodol, Ponor, Ceru Băcăinți, Almașu Mare, Poșaga, Rimetea, Întregalde, Galda de Jos, Cricău, Meteș, Albac, Arieșeni, Avram Iancu, Bistra, Gârda de Sus, Horea, Ighiu, Livezile, Mogoș, Ocoliș, Poiana Vadului, Sălciua și Scărișoara.

În aceste localități au fost organizate 148 de sectii de votare, amenajate în aceleaşi clădiri în care funcţionează şi secţiile pentru alegerile parlamentare, dotate cu toate materialele necesare votării. Cetăţenii sunt chemaţi să răspundă cu „DA” sau „NU” la întrebarea: ”Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni și a exploatării de la Roșia Montană”.

Rămâneți pe www.ziarulunirea.ro pentru a afla cum se desfășoară scrutinul, prezența la urne și rezultatul după numărarea voturilor.

UPDATE ORA 19.00: La ora 18.00, ultima raportare oficială legată de prezenţă din partea Biroului Electoral pentru referendumul privind activitatea din minerit în Munţii Apuseni indică o prezenţă la urne a  13.176 de cetăţeni în cele 63 de secţii de votare monitorizate din punctul de vedere al prezenţei la vot, în care sunt înscrişi pe listele electorale aproximativ 36.000 de alegători. În cele 35 de localităţi în care are loc consulatarea populaţiei au drept de vot 72.877 de cetăţeni.

UPDATE ORA 15.00: Prezenţa la referendum la ora 14.00 a crescut la 5854 de cetăţeni cu drept de vot. Sunt monitorizate 63 de secţii de votare din cele 148 de secţii amenajate pentru referendum.

UPDATE 11.05: Prezenţa la vot la ora 10.00. Potrivit Biroului Electoral pentru referendumul local parţial, la ora 10.00 se prezentaseră la urne pentru a-şi exprima părerea privind activitatea de minerit în Munţii Apuseni un număr de 1415 locuitori din totalul de 72.877 de cetăţeni cu drept de vot din cele 35 de localităţi în care se efectuează consultarea populaţiei. Prezenţa este de 1,94%, iar secţiile de votare sunt deschise până la ora 23.00. Nu s-au raportat incidente.

UPDATE 10.45:  Toate cele 148 de secţii de votare s-au deschis la ora 7.00, în ciuda condiţiilor meteorologice nefavorabile. Din cauza zăpezii, însă, membrii birourilor secţiilor de votare nr. 62 Tibru şi nr. 121 Brădeşti au sosit cu întârziere de până la o jumătate de oră, dar au reuşit să deschidă secţiile la ora stabilită, a declarat judecătoarea Silvia Iosa.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea