Rămâi conectat

Curier Județean

Reducerea TVA la 9% pentru facturile de întreținere și utilități – proiect al UDMR, la Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

gaze-pretUn proiect de lege, care prevede reducerea TVA la 9 la sută pentru facturile la întreţinere şi utilităţi – apă caldă, gaz, electricitate, va fi susținut de reprezentanții UDMR,, în această sesiune parlamentară. Propunerea face parte dintr-o serie de documente adoptate sâmbătă la Congresul UDMR, prin care Uniunea dorește întărirea politicii sale sociale și de susținere a familiei.

Setul de propuneri a fost redactat de deputatul UDMR de Bihor, Szabo Odon, care consideră că este necesar un parteneriat între autoritățile locale sau centrale și societate pentru ca familiile să fie încurajate și ajutate să-și crească copii.

Deși reprezentanții UDMR au avut în vedere necesitățile comunității maghiare atunci când au gândit aceste măsuri de sprijinire a familiilor, mai ales a celor cu mulți copii, punerea lor în aplicare nu se poate face decât prin propunerea unei legi care, dacă va fi adoptată, va avea efecte asupra întregii societăți.

”UDMR va depune în actuala legislatură, în Parlament, un proiect de lege privind reducerea TVA la 9% la facturile de întreținere, de utilități — apă caldă, gaz, electricitate, încălzire, pentru a ajuta toate familiile, mai ales în perioada iernii. Cei care au mai mulți copii consumă mai mult și au nevoie să fie ajutați și din acest punct de vedere. Acești bani nu se pierd, se vor regăsi în consum în altă parte. Scăzând cheltuielile de întreținere, banii rămași ai unei familii se vor cheltui în altă parte. Statul nu va pierde din reducerea TVA, iar familiile vor putea să trăiască mai bine’, a spus Szabo, care este inițiatorul proiectului legislativ.

Acesta a explicat că UDMR va purta discuții cu partenerii politici privind susținerea acestui proiect și de către alte formațiuni.

Pachetul de măsuri privind sprijinirea familiei, redactat de Szabo Odon, mai prevede parteneriate cu autoritățile locale prin care copiilor să li se acorde gratuități pe transportul în comun sau pentru activitățile extrașcolare, dar și acordarea, de către stat, de cupoane de reducere la achiziționarea unei mașini pentru familiile cu mai mulți copii.

‘Când UDMR realizează un asemenea proiect, acesta vizează, în ansamblu, toate familiile din România, nu se poate realiza o astfel de politică doar pentru familiile maghiare, iar concretizarea măsurilor propuse se face în urma unor inițiative legislative. De exemplu, propun un abonament la teatru gratuit începând cu al treilea copil al unei familii, iar un abonament gratuit similar să fie pentru transportul public sau pentru programele unor cluburi sportive susținute de administrațiile publice local sau de către stat. Mai propun o reducere graduală de impozit în funcție de numărul copiilor pentru cei care au mai mulți copii. O altă măsură ar fi acordarea unor facilități de către stat la cumpărarea unei mașini care să transporte o familie cu mai mulți copii’, a spus deputatul.

sursa:agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea