RECORD de cereri pentru suspendarea plății ratelor – Peste 360.000 de persoane fizice şi firme au apelat la această facilitate

Paul Voicu - Primar 2020

Peste 360.000 de persoane fizice şi firme au apelat la această facilitate. Economiştii avertizează însă că mulţi dintre clienţi nu-şi vor putea plăti ratele nici după ce măsura suspendării va lua sfârşit.

Cererile de suspendare a plății ratelor sunt atât de multe încât mulţi clienţi încă așteaptă un răspuns din partea băncilor. Termenul final pentru depunerea solicitărilor a fost 15 iunie.

ELIT

Băncile au primit de la persoane fizice și companii un număr record de peste 360.000 de cereri de suspendare a plății ratelor. 90% dintre solicitări au fost soluționate, conform Asociației Române a Băncilor.

Bancherii se tem însă că mulți clienți nu vor putea achita ratele nici după luna ianuarie, când plățile vor trebui reluate. Autoritățile se așteaptă însă la o îmbunătățire a situației odată cu adoptarea planului de măsuri de relansare economică.

Mihail David - 2020

Numărul clienților care au probleme cu plata ratelor este de fapt mai mare decât cel al cererilor de suspendare. Există deja cazuri în care ratele nu au fost plătite la timp.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...