Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Recensământul revoluţionarilor din Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociaţia Revoluţionarilor „Decembrie 1989” Alba şi Asociaţia „21 Decembrie 1989” Alba Iulia vor efectua în perioada 15 iulie – 1 august a.c. un recensământ al revoluţionarilor din cele două organizaţii afiliate Blocului Naţional al Revoluţionarilor, pentru a depista eventualii impostori. Anunţul a fost făcut ieri, 26 iunie, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii avute de conducerea BNR, în frunte cu Dorin Lazăr Maior – preşedinte şi Mircea Bucur – preşedinte executiv, la finalul unei conferinţe zonale desfăşurate la Alba Iulia. Au participat lideri ai organizaţiilor de revoluţionari din judeţele Timiş, Arad, Alba, Sibiu, Braşov şi Cluj.
Gabriel Suciu, preşedintele Asociaţiei Revoluţionarilor „Decembrie 1918” Alba, a declarat că iniţial, conform Legii nr. 42/1990, au fost duse la Bucureşti doar 68 de dosare, iar acum numai la Alba Iulia sunt peste 90 de dosare. El a spus că, împotriva percepţiei generale a opiniei publice, niciun revoluţionar nu a primit toate drepturile înscrise pe certificat, beneficiind, în principal, doar de indemnizaţie.
La rândul său, Mihai Babiţchi, preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie 1989” Alba Iulia, a oferit ca exemplu cazul unor victime ale accidentelor rutiere din perioada 21 – 25 decembrie, care au primit certificat de revoluţionar, invocând faptul că ar fi fost rănite când au mers să schimbe garda sau cazul a 17 miliţieni bătuţi de populaţie care s-au declarat răniţi, iar acum continuă să primească indemnizaţie. El susţine, totodată, că revoluţia NU a fost făcută de populaţie, ci de către revoluţionari, cu susţinerea populaţiei, susţinere activă sau pasivă.
Dorin Lazăr Maior a declarat presei că BNR se disociază de grupările infracţionale care au fabricat certificate de revoluţionar false, unii dintre capii reţelei fiind deja după gratii. El a spus că BNR va sesiza instituţiile abilitate pentru a-i ancheta pe impostorii depistaţi la recensământ.
Mircea Bucur crede că numărul adevăraţilor revoluţionari s-ar înjumătăţi dacă legislaţia ar fi modificată. Revoluţionarii s-au lansat în critici dure la adresa şefului statului, pe care l-au numit tot timpul „dictatorul Traian Băsescu”, acuzându-l că ar fi vrut să-şi supună politic organizaţiile de revoluţionari, motiv pentru care lupta împotriva acestuia va continua, conform protocolului, alături de „PSD şi, implicit, USL”. Totodată, ei nu sunt de acord cu persoana propusă de preşedintele de onoare al BNR, Ion Iliescu, pentru a ocupa funcţia de şef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, în detrimentul omului nominalizat de către revoluţionari, dar conducerea BNR nu a luat încă o decizie privind atitudinea ce va fi adoptată.

Robert GHERGU

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

3 mai 1975: Nadia Comăneci, o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 ani și jumătate, devenea campioană absolută a Europei și campioană continentală la sărituri, paralele și bârnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

3 mai 1975: Nadia Comăneci, o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 ani și jumătate, devenea campioană absolută a Europei și campioană continentală la sărituri, paralele și bârnă În 3 mai 1975, la Campionatul european (feminin) de gimnastică de la Skien, în Norvegia, Nadia Comăneci, la acea vreme o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea