Rămâi conectat

Actualitate

Recensământ 2022. Este posibil să ajungem pe locul 7 în UE, ca populație, în 10 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Recensământ 2022. Este posibil să ajungem pe locul 7 în UE, ca populație, în 10 ani

Evoluțiile demografice din următorii 10 ani e posibil să ne coboare pe un loc 7 ca populație în UE, a spus președintelui INS, Tudorel Andrei. Potrivit acestuia, recensământul este 100% informatizat, strategia fiind stabilită înainte de a debuta pandemia de coronavirus.

”Este un chestionar construit pe câteva secțiuni privind gospodăria, dotarea locuinței, caracteristicile persoanei, cu informațiile clasice legate de nivelul de instruire” a spus președintele INS, într-o intervenție la Digi24.

Acesta a adăugat că sunt și câteva informații opționale, la care persoanele nu sunt obligate să răspundă. ”Sunt informații privind limba maternă, religia și etnia, care sunt pe libera declarație a fiecărei persoane”.

În 10 ani o să fim pe locul 7 în UE

Tudorel Andrei a opinat că recensământul este foarte important pentru România din mai multe perspective.

În primul rând, rezultatele acestuia vor duce la ierarhizarea României la nivel UE, din punctul de vedere al populației.

”În acest moment suntem pe locul 6, la nivelul Uniunii Europene, ca populație. Din păcate, evoluțiile demografice din următorii 10 ani e posibil să ne coboare pe un loc 7”, a prognozat șeful INS.

În prezent, România este pe locul 6 ca număr de locuitori, în fața Olandei care are 17,4 milioane de locuitori.

”Dacă vom merge pe acelaşi trend, în 2030 vom avea 17,8 milioane de persoane şi vom trece pe locul 7. Olandezii sau Ţările de jos vor veni pe locul 6, cu 17,9 milioane de persoane”, declara Tudorel Andrei, la sfârșitul anului trecut.

De asemenea, pe baza datelor integrate de recensământ, autoritățile locale vor putea accesa anumite fonduri.

”Din păcate, în raport cu ultimul recensământ, populația României va scădea cu un milion. La ultimul recensământ am avut 20,1 milioane. După estimările noastre, populația rezidentă va fi de 19,1 milioane după acest recensământ”, a subliniat Tudorel Andrei.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Servicii medicale dentare gratuite pentru persoanele cu dizabilități: Proiectul de lege, aflat în dezbatere în Parlament

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Servicii medicale dentare gratuite pentru persoanele cu dizabilități: Proiectul de lege, aflat în dezbatere în Parlament Potrivit unei propuneri legislative aflate în dezbatere la Parlament, persoanele cu handicap vor avea acces gratuit la serviciile medicale oferite în cabinetele de medicină dentară, inclusiv la medicamentele și dispozitivele medicale stomatologice. Această inițiativă vine în contextul în care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare