Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Recalcularea pensiilor 2023: Ce probelme au casele de pensii. Ministerul Muncii prelungește unele termene

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recalcularea pensiilor 2023: Ce probelme au casele de pensii. Ministerul Muncii prelungește unele termene

Conform celor mai recente declarații ale șefului Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a spus că ”suntem în grafic”.

Citește și: PENSII 2023: Când intră prima pensie după depunerea dosarului și cât timp ai să contești decizia Casei de Pensii

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Însă lucrurile durează mult prea mult iar ministerul de resort pare să nu reușească să angajeze cei 1.000 de oameni de care are nevoie pentru acest proces.

În esență, propunerea Ministerului Muncii este să prelungească termenul pentru ocuparea prin concurs a celor 1.000 de posturi suplimentare (funcții contractuale) din cadrul caselor de pensii până la data de 31 august 2024. Această prelungire are scopul de a permite continuarea și finalizarea activităților de recalculare a pensiilor conform prevederilor PNRR și a altor reglementări relevante.

Activitățile pentru recalcularea pensiilor constau în:

a) Determinarea stagiilor de cotizare și a numărului de puncte pentru perioadele de vechime în muncă realizate anterior datei de 1 aprilie 2001. Aceasta se va realiza pe baza informațiilor existente în arhiva electronică, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1.768/2005.

b) Emiterea deciziilor de pensii în sistem centralizat și transmiterea acestora către casele teritoriale de pensii în vederea verificării, îndosarierii, împlicuirii și transmiterii către pensionari.

c) Recalcularea dosarelor de pensii provenite din vechiul sistem al agricultorilor prin determinarea numărului de puncte conform noii formule de calcul a pensiilor, urmată de emiterea și transmiterea deciziilor de pensii către pensionari.

Procesul de ocupare a posturilor suplimentare va continua să se desfășoare prin concurs, organizat în trei etape: selecția dosarelor de înscriere, proba scrisă (care constă în rezolvarea unui test grilă) și un interviu, conform prevederilor stabilite în OUG 90/2021.

Prelungirea termenului pentru ocuparea acestor posturi suplimentare este justificată de necesitatea de a finaliza recalcularea pensiilor într-un mod eficient și precis, în conformitate cu obiectivele PNRR și cerințele legale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea