Reacția PNL Alba la mazilirea viceprimarului din Șibot: Sistem mafiot pus la cale de tripleta PDL-PPDD-PNȚ din comună

După ce ieri, viceprimarul liberal al comunei Șibot, Dacian Herlea, a fost schimbat din funcție, în urma inițiativei primarului PDL, Ilie Tomuș, susținută de votul consilierilor locali ai PDL-PPDD-PNȚ, vicepreședintele PNL Alba, Mihai Nicușor a reacționat dur acuzându-i pe cei care formează majoritatea în Consiliul Local Șibot, că se apropie de un sistem de tip mafiot.

Liberalul a mai anunțat faptul că PNL Alba va ataca în justiție hotărârea Cconsiliului Local de destituire a lui Dacian Herlea și că speră la o decizie favorabilă în acest sens.

În cadrul unei conferințe de presă, Mihai Nicușor, a explicat că PNL se supune principiului democratic potrivit căruia minoritatea se supune majorității însă consideră că ceea ce s-a întâmplat ieri, în cadrul ședinței de CL Șibot, contravine principiului moral al conviețuirii politice pentru interesul cetățenilor din comună.

“Considerăm că acest principiu moral a fost încălcat ieri de către primarul Ilie Tomuș, împreună cu clica ce crează majoritatea în CL PDL, PPDD și PNȚ. În proiectul de hotărâre nu s-a motivat de ce se produce această schimbare a viceprimarului ales Dacian Herlea. Noi credem că aceasta se datorează faptului că a fost foarte corect și cinstit pe perioada mandatului. Menționăm că Dacian Herlea este încă viceprimar al comunei Șibot, până când hotărârea CL va primi avizul de legalitate din partea Instituției Prefectului Alba”, a declarat Mihai Nicușor.

Potrivit liderului PNL Alba, majoritatea din CL Șibot, respectiv consilierii PDL, PPDD și PNȚ, vor să continue nederanjați politica dăunătoare pentru cetățenii comunei Șibot, de sifonare a banului public, tocmai către buzunarele celor care au votat schimbarea viceprimarui Herlea. Aceștia ar încerca practic să ascundă gravele încălcări ale legii sesizate de organele de control și la care toți consilierii PDL, PPDD și PNȚ s-ar face părtași.

Mihai Nicușor mai susține faptul că “acești consilieri locali conduși de primarul Ilie Tomuș se comportă de parcă Șibotul ar fi feuda primarului sau a dânșilor” și a amintit despre raportul organelor de control prin care sunt semnalate grave prejudicii aduse bugetului comunei Șibot, deci în buzunarul cetățenilor din comună, prejudicii de care consilierii PDL,PPDD și PNȚ s-ar face vinovați.

Pentru a sugera interesele personale ale consilierilor locali din Șibot care au votat schimbarea lui Dacian Herlea, vicepreședintele PNL Alba a oferit câteva exemple în acest sens.

“Au votat Matei Rațiu Cosmina de la PNȚ, patronul firmei Romana Costin din Șibot, cel mai mare distribuitor de cuie și aracet pentru primăria comunei Șibot, lucru ce reiese din documentele publice.

A mai votat Lazea Dan, tot de la PNȚ, președintele Asociației Agricole Miorița, care deține mai mult de jumătate din pășunile comunei, fiind datoare primăriri sume considerabile.

A votat și Iosif Valer, consiler PPDD, care a fost instruit cum să voteze de președintele PPDD Alba, Cornel Comșa, că astfel nu îmi explic prezența acestuia în biroul viceprimarului din Șibot, chiar înainte de începerea ședinței de ieri.”

Cele mai mari șanse să fie numit viceprimar în locul lui Dacian Herlea le-ar avea, în opinia lui Nicușor, Vasile Ștef. Acesta a fost viceprimar între anii 2008-2012 și s-ar fi remarcat în activitatea sa prin faptul că a închiriat pe numele fiului său „târgul” din comuna Șibot.

O altă situație semnalată de Mihai Nicușor se referă la sora primarului Ilie Tomuș, care nu are nicio funcție în cadrul primăriei, dar care astăzi a amenințat-o pe secretara primăriei să nu mai facă publice informații care sunt de interes public

“În comuna Șibot, în opinia mea, sistemul pus la cale de tripleta PDL,PPDD,PNȚ se apropie de un sistem de tip mafiot, mai ales că astăzi am luat cunăștință de faptul că sora domnului primar d-na Matei  Viorica a amennințat pe secretarul comunei Șibot să nu mai facă publice informații care sunt de interes public. Voi verifica încă odată această informație și dacă este cazul vom interveni acolo unde trebuie, în asfel de situații.

Este o ingerință cruntă a familiei primarului Ilie Tomuș în problemele comunei Șibot, încă o dovadă că familia edilului se comportă ca și când comuna ar fi o feudă a acestora.

Vom ataca în justiție hotărârea Cconsiliului Local și cred că așa cum am obținut la Cugir o decizie favorabilă vom obține și în cazul Dacian Herlea.

Vreau ca primarul Ilie Tomuș să înțeleagă că nu este nimic personal în această chestiune, dar nimeni nu este mai presus de lege și fiecare tyrebuie să răspundă pentru faptele sale”, a mai declarat Mihai Nicușor, vicepreședinte PNL Alba.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

14 Comentarii

Carcotasul 1 noiembrie 2013 at 15:25

Ciobanii se ajuta intre ei, chiar daca provin din zone dinsticte!

cindeni 1 noiembrie 2013 at 15:26

Mihai nicusor, te rugam sa nu te reproduci . Si daca ai facut-o deja, foarte rau.

Raisa 1 noiembrie 2013 at 16:57

L-ai ajutat, pe viceprimar, de l-ai ” omorat”, Nicusor!

Andrei 1 noiembrie 2013 at 16:52

foarte bine asa va trebuie penalilor….exact asa cum ati tradat voi la alba iulia pe altiii asa vau traso si voua acolo pedeliste….tot asa sa o tineti poate ati disparea de pe fata pamantului…..

vasile 1 noiembrie 2013 at 22:36

Voi vă războiti aici si noi am pierdut un viceprimar corect… oare domnul Dumitrel cum il sustine pe inca pe Ilie dupa ce nereguli au gasit curtea de conturi, il stiam de la gaz om corect… Domnule Dumitrel v-ati dat cu hotii??????

Lalut 2 noiembrie 2013 at 6:39

Nicusor nu are ce comenta legat de Sibot, daca este sa vorbim de furat sa ne spuna dansul povestea cu fabricile din Cugir…….
de la cele 2 fabrici incaseaza lunar cam 90 de milioana bani vechi si vine la serviciu cam odata pe luna dupa bani bineinteles
nu mai vorbim de delegatii in strainatate, protocoale etc suplimentar tot pe banii fabricilor
asa ca sa ne mai lase Nicusor cu povestile astea de popa ostenit

fasss 2 noiembrie 2013 at 20:30

Mai,al drec chelea pe asta,striga tot timpul hotii !!! Dar de ce,nu esti asa vehement,Mihai Nicusor si cind vine vorba,de primarul Cugirului ??? Ca tot vorbesti de „feuda”,cum se comporta,alesul vostru,dragul edil al cujerului ??? Nu tot,ca pe o MOSIE personala ??? Pai nuuu,ca in cazul lui,hop va aparati mafiotul.Si ptr ca,tot vorbeai de mafioti,oare cum se numeste,constituirea unui grup organizat,in vederea fraudarii voturilor,asta vizavii de,SEFUL TAU EUTANASIU,care are dosar la Cluj.Bai hotilor,nu mai strigati hotii galbejitilor,ca nu sinteti,cu nimic mai prejos decit ei.Sinteti toti,o apa si-un pamint.Dar,vine ea si ziua…

vasile 3 noiembrie 2013 at 10:51

Bai fasss… oamenii astia tin fabrica pe linia de plutire ca sa au tu servici iar in oras chiar se vede o schimbare nu ca la Sibot unde Ilie infrumuseteaza satul cu cuie si aracet…

"al"batran 3 noiembrie 2013 at 10:52

domn fasss
te faci de ras
argumente n-ai
tupeu ai

mihai nicusor a declarat ceva in baza unor documente pe care toata presa le dezbate public.prejudiciu cu multe zerouri stabilit la comuna aceea de oameni necajiti .putini politicieni au curaj sa vorbeasca de cazuri concrete.este de apreciat atitudinea directa a liberalului.de cugir nu cunosc scandaluri dovedite dar in schimb senatorul atanasiu a castigat un proces cu basescu cand a fost demis de la ministerul aparari proces politic ca si asta cu referendumul la care fac plangeri oameni morti de 20 de ani.politicieni corecti mafia va ordona sa taceti.si mafia e tare berbeceanul e la inchisoare.

maria 3 noiembrie 2013 at 11:09

Cum are unul curaj sa dea nume si date concrete despre o hotie ca cea din sibot,cum sariti pe el ca hienele.fratilor,omul vorbeste ca are curaj si este curat,ca daca nu ar fi,a-ti fi avut voi grija de el.

borza 3 noiembrie 2013 at 14:52

Bravo maria, bine punctat. Nu poti iesi la atac decat daca te sti neagatabil, e logic!!!
Bravo viceprimarului si felicitari Mihai Nicusor ca il sustii iar de cealalta parte ar trebui Dumitrel sa-i ceara primarului corupt demisia cat mai repede!!!!

anonim 4 noiembrie 2013 at 0:50

Herlea cred ca vrea si el sa se remarce si nu stie cum decat tot acuzând si vorbind aberatii…mai bine si-ar ocupa timpul muncind ca n-ar mai avea timp de prostii

"al"batran 4 noiembrie 2013 at 18:08

dupa cum vad eu curtea de conturi acuza crearea unui prejudiciu imens stimate comentator.apropo circula zvonul pe la consiliul judetean ca DNA a ridicat toate documentele de la primarie.

borza 5 noiembrie 2013 at 6:48

Numai in Romania se poate intampla asa ceva, omul care sesizeaza neregulile este dat afara!!!! Intr-o alta tara il zburau pe primar de nu se vedea. Pacat, asa nu ajungem nicaieri!!!!
Eu vad chestia asta ca si cum ai elimina martorul dintr-un caz, vice intereseaza-te nu beneficiezi de protectia martorilor?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...