Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reacția PNL Alba la mazilirea viceprimarului din Șibot: Sistem mafiot pus la cale de tripleta PDL-PPDD-PNȚ din comună

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce ieri, viceprimarul liberal al comunei Șibot, Dacian Herlea, a fost schimbat din funcție, în urma inițiativei primarului PDL, Ilie Tomuș, susținută de votul consilierilor locali ai PDL-PPDD-PNȚ, vicepreședintele PNL Alba, Mihai Nicușor a reacționat dur acuzându-i pe cei care formează majoritatea în Consiliul Local Șibot, că se apropie de un sistem de tip mafiot.

Liberalul a mai anunțat faptul că PNL Alba va ataca în justiție hotărârea Cconsiliului Local de destituire a lui Dacian Herlea și că speră la o decizie favorabilă în acest sens.

În cadrul unei conferințe de presă, Mihai Nicușor, a explicat că PNL se supune principiului democratic potrivit căruia minoritatea se supune majorității însă consideră că ceea ce s-a întâmplat ieri, în cadrul ședinței de CL Șibot, contravine principiului moral al conviețuirii politice pentru interesul cetățenilor din comună.

“Considerăm că acest principiu moral a fost încălcat ieri de către primarul Ilie Tomuș, împreună cu clica ce crează majoritatea în CL PDL, PPDD și PNȚ. În proiectul de hotărâre nu s-a motivat de ce se produce această schimbare a viceprimarului ales Dacian Herlea. Noi credem că aceasta se datorează faptului că a fost foarte corect și cinstit pe perioada mandatului. Menționăm că Dacian Herlea este încă viceprimar al comunei Șibot, până când hotărârea CL va primi avizul de legalitate din partea Instituției Prefectului Alba”, a declarat Mihai Nicușor.

Potrivit liderului PNL Alba, majoritatea din CL Șibot, respectiv consilierii PDL, PPDD și PNȚ, vor să continue nederanjați politica dăunătoare pentru cetățenii comunei Șibot, de sifonare a banului public, tocmai către buzunarele celor care au votat schimbarea viceprimarui Herlea. Aceștia ar încerca practic să ascundă gravele încălcări ale legii sesizate de organele de control și la care toți consilierii PDL, PPDD și PNȚ s-ar face părtași.

Mihai Nicușor mai susține faptul că “acești consilieri locali conduși de primarul Ilie Tomuș se comportă de parcă Șibotul ar fi feuda primarului sau a dânșilor” și a amintit despre raportul organelor de control prin care sunt semnalate grave prejudicii aduse bugetului comunei Șibot, deci în buzunarul cetățenilor din comună, prejudicii de care consilierii PDL,PPDD și PNȚ s-ar face vinovați.

Pentru a sugera interesele personale ale consilierilor locali din Șibot care au votat schimbarea lui Dacian Herlea, vicepreședintele PNL Alba a oferit câteva exemple în acest sens.

“Au votat Matei Rațiu Cosmina de la PNȚ, patronul firmei Romana Costin din Șibot, cel mai mare distribuitor de cuie și aracet pentru primăria comunei Șibot, lucru ce reiese din documentele publice.

A mai votat Lazea Dan, tot de la PNȚ, președintele Asociației Agricole Miorița, care deține mai mult de jumătate din pășunile comunei, fiind datoare primăriri sume considerabile.

A votat și Iosif Valer, consiler PPDD, care a fost instruit cum să voteze de președintele PPDD Alba, Cornel Comșa, că astfel nu îmi explic prezența acestuia în biroul viceprimarului din Șibot, chiar înainte de începerea ședinței de ieri.”

Cele mai mari șanse să fie numit viceprimar în locul lui Dacian Herlea le-ar avea, în opinia lui Nicușor, Vasile Ștef. Acesta a fost viceprimar între anii 2008-2012 și s-ar fi remarcat în activitatea sa prin faptul că a închiriat pe numele fiului său „târgul” din comuna Șibot.

O altă situație semnalată de Mihai Nicușor se referă la sora primarului Ilie Tomuș, care nu are nicio funcție în cadrul primăriei, dar care astăzi a amenințat-o pe secretara primăriei să nu mai facă publice informații care sunt de interes public

“În comuna Șibot, în opinia mea, sistemul pus la cale de tripleta PDL,PPDD,PNȚ se apropie de un sistem de tip mafiot, mai ales că astăzi am luat cunăștință de faptul că sora domnului primar d-na Matei  Viorica a amennințat pe secretarul comunei Șibot să nu mai facă publice informații care sunt de interes public. Voi verifica încă odată această informație și dacă este cazul vom interveni acolo unde trebuie, în asfel de situații.

Este o ingerință cruntă a familiei primarului Ilie Tomuș în problemele comunei Șibot, încă o dovadă că familia edilului se comportă ca și când comuna ar fi o feudă a acestora.

Vom ataca în justiție hotărârea Cconsiliului Local și cred că așa cum am obținut la Cugir o decizie favorabilă vom obține și în cazul Dacian Herlea.

Vreau ca primarul Ilie Tomuș să înțeleagă că nu este nimic personal în această chestiune, dar nimeni nu este mai presus de lege și fiecare tyrebuie să răspundă pentru faptele sale”, a mai declarat Mihai Nicușor, vicepreședinte PNL Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea