Rămâi conectat

Politică Administrație

Reabilitarea și mansardarea Muzeului „Avram Iancu” din Câmpeni: Licitația de aproape 3 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Reabilitarea și mansardarea Muzeului „Avram Iancu” din Câmpeni: Licitația de aproape 3 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria orașului Câmpeni a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția unor lucrări de construcții pentru obiectivul de investiție „Reabilitarea și mansardarea Muzeului Avram Iancu”. Valoarea totală estimată a investiției este de 2.958.568,51.

Situaţia existentă a utilităţilor:

Alimentarea cu apă se face prin intermediul unui branşament la reţeaua de alimentare cu apă existentă a oraşului Cîmpeni.

Elit - Gustul Desăvârșit

Evacuarea apelor uzate menajere se realizează prin intermediul unui branşament la reţeaua de canalizare existentă a oraşului Cîmpeni.

Alimentarea cu energie electrică se realizează prin intermediul unui branşament la reţeaua electrică existentă a oraşului Cîmpeni.

Pentru încălzirea spaţiilor, se utilizează o centrală electrică cu radiatoare din oţel. în încăperile existente se află şi sobe de teracotă dar acestea sunt deafectate şi neutilizate.

Analiza stării construcţiei, pe baza concluziilor expertizei tehnice şi/sau ale auditului energetic, precum şi ale studiului arhitecturalo-istoric în cazul imobilelor care beneficiază de regimul de protecţie de monument istoric şi al imobilelor aflate în zonele de protecţie ale monumentelor istorice sau în zone construite protejate. Se vor evidenţia degradările, precum şi cauzele principale ale acestora, de exemplu: degradări produse de cutremure, acţiuni climatice, tehnologice, tasări diferenţiate, cele rezultate din lipsa de întreţinere a construcţiei, concepţia structurală iniţială greşită sau alte cauze identificate prin expertiza tehnică. – D.A.L.I.

Din observaţiile efectuate în teren şi din studiul documentelor avute la dispoziţie, în cadrul expertizei tehnice, s-au constatat următoarele:

• Degradări la elementele componente ale planşeului de pod;
• La şarpanta acoperişului se constată unele deformaţii, torsiuni la pene, crăpături în lungul penelor şi dislocări ale contrafişelor;
• Degradare totală a zonei planşeului peste subsol, care s-a păstrat cu structură din lemn;
• Igrasie la pereţii de subsol;
• În urma inspecţiei efectuate la faţa locului se poate afirma că structura de rezistenţă verticală (pereţi şi fundaţii) se află în stare bună, fără degradări;
• Planşeul de beton peste subsol este în stare bună;
• S-a constatat că au existat în timp o serie de intervenţii: la elementele nestructurale, la elementele de finsaj (pardoseli, tencuieli, zugrăveli, tâmplărie etc), la planşeul peste subsol, la şarpanta acoperişului şi învelitoare.

Realizarea proiectului de reabilitare a Muzeului Avram Iancu din oraşul Cîmpeni, conform criteriilor şi standardelor naţionale şi internaţionale specifice muzeelor, constituie un obiectiv extrem de important la nivelul primăriei oraşului, ca urmare a multitudinii de avantaje oferite în domeniul turistic, cultural şi economic.

Potenţialii beneficiari ai proiectului – beneficiarii direcţi sunt reprezentaţi de:

• Muzeul Avram Iancu din oraşul Cîmpeni;

• Copiii care vor avea parte de cele mai interesante lecţii de istorie;

• Turiştii iubitori de istorie şi cunoaşterea culturii;

• Locuitorii oraşului Cîmpeni, care vor putea să îşi petreacă timpul liber într-o manieră plăcută;

Printre beneficiarii indirecţi ai acestui proiect se pot aminti:

• Comunitatea locală, care va beneficia de impactul economic pozitiv al dezvoltării turismului local;

• Proprietarii imobilelor din vecinătatea obiectului de patrimoniu prin creşterea valorii proprietăţilor imobiliare;

• Oraşul Cîmpeni, prin atragerea de venituri suplimentare la bugetul local;

• Societatea românească, prin adoptarea standardelor Uniunii Europene în ceea ce priveşte turismul cultural şi protecţia patrimoniului.

Obiectivul acestei investiţiei constă în valorificarea importanţei moştenirii istorice, dar şi a turismului, ca factor ce stimulează dezvoltarea economică a oraşului Cîmpeni, cu respectarea normelor de protecţie a mediului, prin reabilitarea şi mansardarea muzeului „Avram Iancu”. De asemenea, prin intermediul acestei investiţii, Primăria Oraşului Cîmpeni îşi propune respectarea obiectivelor privind Strategia locală de dezvoltare durabilă a Oraşului Cîmpeni prin asigurarea unor spaţii adecvate pentru muzeul din oraş, care să asigure îmbunătăţirea condiţiilor de dezvoltare culturală a populaţiei tinere a oraşului, conducând la ridicarea nivelului mediu al educaţiei şi alinierea standardelor de calitate a vieţii urbane la exigenţele U.E.

Beneficii:

• Creşterea calităţii vieţii populaţiei oraşului Cîmpeni prin asigurarea unui act cultural de calitate, ceea ce conduce la creşterea productivităţii acesteia în activităţile pe care le desfăşoară;

• Asigurarea condiţiilor pentru dezvoltarea activităţilor culturale în condiţii optime;

• Punerea în valoare a patrimoniului cultural prin organizarea de diferite activităţi, în ceea ce priveşte promovarea patrimoniului istoric;

• Creşterea numărului de turişti ce tranzitează teritoriul oraşului Cîmpeni;

• Organizarea de expoziţii tematice dedicate copiilor ce frecventează cursurile instituţiilor de învăţământ din oraşul Cîmpeni, prin intermediul cărora aceştia vor avea şansa de a intra în contact direct cu istoria;

• Păstrarea în siguranţă în bune condiţii a tuturor componentelor muzeului, în beneficiul societăţii;

• îmbunătăţirea condiţiilor de dezvoltare culturală a populaţiei tinere a oraşului, conducând la ridicarea nivelului mediu al educaţiei;

• Dezvoltarea economică a oraşului ca urmare a asigurării spaţiilor necesare desfăşurării unor activităţi culturale de către terţe părţi interesate şi a atragerii vizitatorilor în localitate;

• Creşterea nivelului de trai prin punerea în valoare a moştenirii culturale;

• Asigurarea unei dezvoltări locale durabile.

Din această cauză, Primăria Oraşului Cîmpeni a considerat oportună protejarea patrimoniului istoric şi iniţierea unui proiect, care are drept obiectiv reabilitarea şi mansardarea Muzeului Avram Iancu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

Publicat

în

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

„Președintele Partidului Național Liberal, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a vizitat azi două companii de succes din județul Alba, din două domenii diferite: Transavia și Unitatea de producție Star Assembly din Sebeș.

La Transavia, firmă privată cu capital integral românesc în producția și procesarea cărnii de pasăre, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a apreciat performanța companiei românești:

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

O componentă importantă a Programului #SprijinPentruRomânia este susținerea agriculturii și industriei alimentare. Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a pus la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. În plus, a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară.

La unitatea de producție Star Assembly, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că includerea acesteia, de către Mercedes Benz în programul său de retehnologizare înseamnă noi locuri de muncă și va aduce plus-valoare economiei locale.

Președintele #PNL a spus și că încrederea manifestată de investitorii germani în mediul de afaceri din România poate încuraja și alți investitori străini, iar măsurile din programul de guvernare și PNRR au în vedere atât componenta de investiții, cât și componenta de reforme.

În întâlnirea cu aleșii locali liberali din județ, la care a participat și secretarul general interimar, Lucian Bode, președintele #PNL Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că administrația liberală din Alba este un model pentru ceea ce trebuie să fie angajamentul aleșilor în fața cetățenilor. De asemenea, președintele #PNL a subliniat că soluțiile pentru multiplele crize pe care le traversează România, din cauza contextului geopolitic, se află în pachetul de măsuri #SprijinPentruRomânia, implementarea PNRR și absorbția fondurilor europene.”, a transmis Partidul Naţional Liberal


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare