Rămâi conectat

Curier Județean

Reabilitarea drumului național DN14B, din Blaj, până la limita cu județul Sibiu, va începe din 1 mai. Anunțul primarului Gheorghe Rotar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Reabilitarea drumului național DN14B, din Blaj, până la limita cu județul Sibiu, va începe din 1 mai. Anunțul primarului Gheorghe Rotar

Drumul Național DN14B urmează să fie reabilitat, începând cu data de 1 mai, până la limita cu județul Sibiu, anunță primarul municipiului Blaj, Gheorghe Rotar, prin intermediul paginii de socializare.

„Vești foarte bune pentru locuitorii din zona Blajului: Drumul Național 14B, de la Blaj până la limita cu județul Sibiu, va intra în reparații și va fi reabilitat!

În acest moment, proiectul tehnic este realizat și toate avizele pentru execuție au fost obținute. Lucrările la DN14B, Blaj – limita cu județul Sibiu, vor începe după 1 mai 2022 și constau în reciclarea carosabilului și turnarea a două straturi de asfalt.

Lucrările vor fi finanțate și executate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Le mulțumesc, pe această cale, directorului regional DRDP Cluj, Eugen Cecan, șefului Secției Drumuri Naționale Alba, Liviu Hondola, și deputatului Florin Roman pentru sprijinul politic!

Reabilitarea DN14B, de la Blaj până la limita cu județul Sibiu, este deosebit de importantă pentru mobilitatea blăjenilor care se deplasează spre Copșa Mică, Mediaș, Sighișoara sau Sibiu.

Tot în această perioadă, am obținut toate avizele necesare și studiile de trafic pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Blaj. Împreună cu CNAIR, vom identifica, cât mai curând, sursele de finanțare pentru acest obiectiv strategic, ce va scoate traficul greu din municipiul Blaj.

Vă reamintesc, în urmă cu o lună, am semnat protocolul de colaborare între CNAIR, Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba și Primăriile din Crăciunelu de Jos, Mihalț și Teiuș, pentru realizarea documentației tehnice și elaborarea proiectului tehnic în vederea executării lucrărilor de modernizare a Drumului Trans Regio Blaj – Teiuș – A10 și a realizării unei conexiuni cât mai rapide cu Autostrada Sebeș – Turda.

Chiar dacă, așa cum ați putut observa din postarea anterioară, se lucrează intens în interiorul municipiului Blaj, suntem preocupați de tot ceea ce înseamnă dezvoltarea infrastructurii rutiere din întreaga zonă, ca o soluție de mobilitate cu beneficii majore în dezvoltarea economică și turistică a întregii zone!

Investim în Blaj, investim în noi!”, a transmis Gheorghe Valentin Rotar, primarul Municipiului Blaj, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea