Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reabilitarea drumului forestier Sfârcea, din comuna Întregalde: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Reabilitarea drumului forestier Sfârcea, din comuna Întregalde: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Primăria comunei Întregalde a solicitat avizul de mediu pentru reabilitarea drumului forestier Sfârcea, din comuna Întregalde, județul Alba.

Drumul forestier Sfârcea, supus prezentei investiții este situat în localitatea Sfârcea, și se va reabilita pe o lungime de 2,6 km. Drumul forestier proiectat își are începutul în drumul comunal DC 179. Accesul la drumul studiat se va realiza prin drumul comunal DC 179, drumul județean DJ 106H și drumul județean DJ 107 K.

Zonele rurale și urbane din România prezintă o importanță deosebită din punct de vedere economic, social și cultural. Dezvoltarea durabilă a acestora este indispensabilă în procesul de îmbunătățire a condițiilor existente și a serviciilor de bază, prin dezvoltarea infrastructurii și a unui cadru legislativ favorabil acesteia.

Dezvoltarea economica a judetului Alba, intensificarea legaturilor de cooperare economica, precum si sporirea sistematica a nevoilor de transport cu exigentele populatiei in ceea ce priveste confortul si siguranta circulatiei, au determinat preocupari sustinute pentru modernizarea si sistematizarea retelei de drumuri.

Crearea infrastructurii necesare serviciilor locale de bază pentru activiți: de integrare a minoritatilor marginalizate si alte servicii sociale, culturale, ce tin de educatia copiilor si tinerilor (in situatie de risc) din comunitati marginalizate, de sănătate, sportive și de agreement si turism de interes public la scară mică, reprezintă principalul obiectiv al programului de dezvoltare rurală.

În plan, traseul drumului este caracterizat prin aliniamente ce sunt racordate cu curbe. S-a urmărit traseul existent al drumului în plan astfel încât elementele geometrice să se încadreze în standardele în vigoare ce reglementează proiectarea acestei categorii de drum.

Pentru reabilitarea drumului forestier supus prezentei documentații se va prevedea o structura rutiera formata din următoarele straturi:

1. Între km 0+000 – 2+330

  • scarificare si reprofilare pietruire existenta pe minim 10,0 cm;
  • 15,0 cm strat superior de fundatie din piatra sparta;

2. Între km 2+330 – 2+600

  • reprofilare pietruire existenta;
  • 10,0 cm strat inferior de fundatie din balast;
  • 15,0 cm strat superior de fundație din piatră spartă;

Acostamentele vor fii realizate cu aceeași structură ca și partea carosabilă.

Scurgerea apelor de suprafaţă de pe platforma drumului se va realiza prin intermediul pantelor transversale de 3,0% a platformei drumului. În lungul drumului scurgerea apelor se face prin intermediul șanțurilor de pământ proiectate la marginea platformei care vor deversa în podeţele proiectate.

Podetele tubulare din beton proiectate, sunt în număr de 11 podețe.

Pentru a facilita accesul oamenilor la proprietăți se vor amenaja 3 accese pe o suprafata de 12 mp/acces, iar in dreptul lor vor fii prevazute podete tubulare din beton cu diametrul nominal DN 400 mm pentru asigurare continuitatii scurgerii apelor pluviale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea