Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

RCA mai scump cu 30%

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Posesorii de autoturisme vor plăti mai mult pentru poliţele RCA. Noile reglementări privind subscrierea poliţelor de răspundere civilă auto vor conduce la o creşterea a preţurilor de până la 30%.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a decis să impună societăţilor de asigurare să vândă poliţele RCA la un preţ care să permită obţinerea unui minim profit.

Altfel spus, în funcţie de daunele pe care le plătesc, de mărimea portofoliului de clienţi şi de costurile de emitere, fiecare companie în parte îşi va calcula un preţ de echilibru sub care nu va putea vinde RCA. Cu cât daunele sunt mai mari, cu atât şi preţul va fi mai mare.

Specialiştii se aşteaptă ca preţul RCA să crească cu până la 40%, lucru deloc anormal, având în vedere că, în România, rata daunei este de 146%, ceea ce înseamnă, că, pe zona RCA, asigurătorii plătesc, în medie, cu 46% mai mult decât încasează din primele de asigurare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea