Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

RAR Auto-Pass, un document obligatoriu la orice vânzare de autoturisme din 2024: Se va elibera contra cost, la cerere, pentru autoturisme și autovehicule utilitare uşoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

RAR Auto-Pass, un document obligatoriu la orice vânzare de autoturisme din 2024: Se va elibera contra cost, la cerere, pentru autoturisme și autovehicule utilitare uşoare

Viața samsarilor din România va deveni tot mai dificilă începând cu 2024, când autoritățile române vor schimba legislația la inițiativa RAR, prin introducerea așa numitului RAR Auto-Pass, un document obligatoriu la orice vânzare de autoturisme.

Certificatul va putea fi obținut de către șoferi contra-cost. El va fi obținut printr-o cerere, pentru „autoturisme și autovehicule utilitare uşoare”.

În prezent, proiectul de ordin a fost pus în dezbatere publică de către Ministerul Transporturilor.

„RAR eliberează contra cost, la cerere, pentru autoturisme și autovehicule utilitare uşoare, certificatul „RAR Auto-Pass” în format electronic. (…) În acest scop, solicitantul va transmite către RAR o cerere al cărei model este publicat într-un format tehnic care să permită descărcarea şi editarea sa în scopul completării în format electronic, pe pagina proprie de internet a regiei. Cererea va fi însoțită de copia actului de identitate în format electronic.

În cerere se vor preciza numărul de identificare și seria cărții de identitate a vehiculului ale autoturismului sau ale autovehiculului utilitar uşor pentru care se solicită certificatul „RAR Auto-Pass”, se arată în document.

Din textul proiectului aflăm numeroase informații. În eventualitatea în care RAR nu deține date despre autoturismul în cauză, Registrul va putea, în schimb, să elibereze un act în format electronic. Aici, se va preciza că „nu deține informații”.

Printre informațile care vor fi incluse în certificatul Auto-Pass vor fi și: data inspecţiei, numărul de identificare al autovehiculului, valoarea citită a indicaţiei odometrului autovehiculului. Totodată, vor apărea și informații despre „tipul prestaţiei”. Acestea pot fi următoarele: „reparaţie / întreţinere / revizie periodică / reglare funcţională / modificare constructivă / reconstrucţie / actualizare software / înlocuire sezonieră a anvelopelor”.

Vânzătorii de mașini vor fi obligați să obțină de la Registrul Auto Român documentul RAR auto-pass. El va atesta istoricul mașinii și numărul de kilometri parcurși. Registrul Auto Român va colecta și stoca datele obținute în urma controlului obligatoriu, efectuat în cadrul procedurii de Inspecție Tehnică Periodică (ITP), potrivit Autovit.ro.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea