Rămâi conectat

Curier Județean

RAR: 47 de autovehicule cu risc iminent de accident depistate în trafic, în urma controalelor efectuate în primele 10 luni ale anului, în județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma acțiunilor de control desfășurate în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie a.c., în județul Alba, inspectorii RAR au descoperit 47 de vehicule (din 1.771 verificate), care prezentau pericol iminent de accident. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Ca urmare a acelorași controale s-a constatat că 60,19 % dintre vehicule aveau diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme:

– 53% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție, defecțiuni ale sistemului de frânare)

– 23,4% depășeau nivelul maxim admis de poluare

– 1,58% au avut probleme legate de identificare (vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind: categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea)

– 2,09% au avut neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (ITP expirat sau fals)

La finalul controalelor tehnice desfășurate în trafic, la nivelul județului Alba, în intervalul ianuarie-octombrie 2014 Poliția Rutieră a reținut 596 de certificate de înmatriculare, 10  permise de conducere si au fost aplicate 954 de amenzi. Menționăm că sancțiunile mai sus specificate au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au găsit neconformități tehnice sau legate de acte”, a declarat Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă.

Acesta a mai precizat că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Parcul auto național are în momentul de față aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Drumul Oașa – Luncile Prigoanei rămâne în administrarea Primăriei Șugag. S-au făcut demersuri pentru modernizarea lui

Unirea Ziarul

Publicat

în

Drumul Oașa – Luncile Prigoanei rămâne în administrarea Primăriei Șugag. S-au făcut demersuri pentru modernizarea lui Curtea Constituțională a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secțiile Unite și a constatat că Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea