Actualitate
Raed Arafat, despre locurile la ATI: „Cu toate creșterile din ultima perioadă, am depășit 1000 de locuri”
Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că în acest moment, sunt peste 1000 de locuri pentru pacienții cu COVID-19 la ATI. Acesta a mai adăugat că sunt zone unde există o supra socilitare, aceea fiind marea problemă a autorităților.
”Pentru Covid-19, cu toate creșterile din ultima perioadă, am depășit 1000 de locuri. Astea sunt locurile pentru Covid, dar acestora li se adaugă și cele non-Covid, care într-o situație de maximă urgență pot deveni locuri Covid (…) Toate acestea pot deveni insuficiente, într-un anumit moment dat. În anumite locuri pot fi locuri, dar în altele riscăm o supra solicitare. Ieri, am transferat un pacient de la București tocmai la Târgu Mureș. Riscul cu supra aglomerarea în ATI rămâne! Diminuarea riscului este prin diminuarea numărului de cazuri, iar asta se poate face doar prin respectarea normelor sanitare.”, a spus Raed Arafat, la Antena 3, în cadrul emisiunii ”Punctul de întâlnire”.

Actualitate
La ei se poate: Benzina la pompă se ieftinește în Germania pe timpul verii, la fel și călătoriile cu autobuzul și trenul
La ei se poate: Benzina la pompă se ieftinește în Germania pe timpul verii, la fel și călătoriile cu autobuzul și trenul
Călătoria prin Germania va fi mai ieftină pe timpul verii, potrivit celor două rezoluții adoptate joi seara în Bundestag. Nu doar alimentarea cu combustibil devine mai ieftină pentru o perioadă de trei luni, ci și călătoriile cu autobuzul și trenul.
Prima rezoluție se refera la reducerea taxei pe carburanți în iunie, iulie și august, la minimul permis în Uniunea Europeană. Decizia urmează să fie confirmată în Bundesrat (Consiliul Federal), care votează vineri și în privința rezoluției care vizează biletul paușal de tren, de 9 euro, ca si finanțarea acestuia.
În cazul benzinei, prețul plătit de client este redus temporar cu 29,55 cenți pe litru – inclusiv TVA ajungând la 35,2 cenți. La motorină economia e de 14 cenți pe litru sau 16,7 cenți cu TVA.
Cu toate acestea, măsura este parțial controversată: deși prețurile la benzinării au explodat după atacul rusesc asupra Ucrainei, de atunci acestea au scăzut din nou.
Beneficii directe
Cancelarul federal, Olaf Scholz (SPD), a subliniat că aceste măsuri ar aduce beneficii cetățenilor în mod „direct, rapid și țintit”. El a menționat „creșterea de preț cauzată de Rusia”, dupa cum citează televiziunea ZDF.
Mai ales cetățenii cu venituri mici și medii au simțit, în fiecare zi „că războiul nu numai că a scumpit combustibilul la pompă, ci și mâncarea – de la pâine, la ulei de gătit”, a adăugat Scholz.
Deputatul liberal, Till Mansmann (FDP), a explicat că, prin această măsură, persoanele dependente de mobilitate vor face economii în valoare totală de peste un miliard de euro pe lună.
De acord, dar prea scurt
Legea a trecut prin Camera inferioară a Parlamentului german fără voturi contra, dat fiindcă facțiunile partidelor de opoziție s-au abținut de la vot.
Din partea acestora, deputatul CDU, Johannes Steiniger, a admis că instrumentul legislativ este corect, dar a criticat aplicabilitatea lui doar pe o perioadă de trei luni, care ar fi prea scurtă. El prezumă ca la sfârșitul lunii august, când măsura expiră, criza din Ucraina și prețurile ridicate asociate combustibililor vor continua.
Actualitate
Președintele ANAF vrea bani mai mulți pentru angajații cu rezultate bune. „Banul contează pentru fiecare dintre noi”
Președintele ANAF vrea bani mai mulți pentru angajații cu rezultate bune. „Banul contează pentru fiecare dintre noi”
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a afirmat că salariul net maxim pe care îl poate obţine un inspector ANAF este de 6.200 de lei, menţionând că doreşte că existe o bază legală pentru care cei care obţin rezultate extraordinare să fie recompensaţi suplimentar.
“Ştiţi care e salariul maxim pe care poate să îl ia în ANAF un inspector, net, astăzi? 6.200 de lei. Atâta primesc toţi care ajung consilieri superiori la ultima treaptă. Şi aceşti oameni, cu 6.200 de lei, se duc şi stabilesc decizii de impunere poate de miiloane de euro, luptându-se cu avocaţi foarte bine plătiţi.
Contribuabilul trebuie să se apere şi să îşi susţină cu multă tenacitate cauza, noi trebuie să fim foarte profesionişti încât să identificăm ceea nu a făcut corect şi să dovedim, să încadrăm în lege, să punctăm exact ceea ce trebuie să fie scris ca nimeni niciodată să nu poată să spună că nu este corect ceea ce a scris inspectorul”, a declarat Lucian Ovidiu Heiuş, vineri, într-o conferinţă de presă.
El a precizat că îşi doreşte să existe o modalitate de recompensare a angajaţilor ANAF care obţin rezultate bune.
“Mulţi oameni din ANAF sunt dedicaţi muncii lor. Banul contează pentru fiecare dintre noi, dar de multe ori oamenii îşi fac meseria cu dăruire pentru că le place ceea ce fac. Da, eu îmi doresc, să existe, şi am discutat şi cu domnul ministru şi cu premierul, nu ştiu sub ce formă, un fond de premiere, o posibilitate ca cei care într-adevăr obţin nişte rezultate extraordinare, cei care aduc şi încasează sume spectaculoase, să poată să fie cumva recompensaţi suplimentar. Astăzi nu există o formă legală să se întâmple acest lucru”, a transmis preşedintele ANAF.
El a precizat că ar fi normal ca salariul unui funcţionar să aibă o cotă variabilă în funcţie de performanţa avută în activitatea desfăşurată.
“Nu ştiu dacă va fi mâine, dar într-o anumită perioadă de timp rezonabilă cred că se poate ajunge şi poate chiar este normal ca salariul unui funcţionar, nu neapărat din ANAF, să aibă o cotă fixă, dar şi o cotă variabilă, în funcţie de performanţa pe care o are în activitatea desfăşurată. Astăzi, lucrezi mult, lucrezi puţin, într-un serviciu sunt şapte oameni, nu toţi sunt de aceeaşi valoare, dar toţi pot să fie la maxim şi toţi iau aceeaşi bani”, a explicat Lucian Ovidiu Heiuş.
Preşedintele ANAF a mai anunţat că un asistent în cadrul instituţiei are un salariu de 3.600 de lei net, iar un director – 9.600 de lei net.
Actualitate
Salarii medici 2022: Câți bani încasează fiecare categorie în parte. Grila de salarizare
Salarii medici 2022: Câți bani încasează fiecare categorie în parte. Grila de salarizare
Câți bani încasează fiecare categorie de medici? De la 1 ianuarie 2022 salariile medicilor s-au majorat cu un sfert din salariul de bază, așa cum era prevăzut în Legea salarizării.
Salariile medicilor diferă în funcție de secția de specialitate, de gradul de încadrare (medic, rezident, specialist și primar) și la salariul de bază se adaugă sporuri care pot duce la creșteri consistente.
Salariile medicilor care lucrează în spitale
Medicii fără încadrare au un salariu de bază de 7.971 lei
Medicii dentiști au un salariu de 3.887 lei
Medicii primari au un salariu de 15.567 lei
Medicii specialiști au un salariu de 12.230 lei
Ce salarii au medicii rezidenți
Medicii rezidenți din anul I au un salariu de 5.700 lei
Medicii rezidenți din anul II au un salariu de 7.564 lei
Medicii rezidenți din anul III au un salariu de 6.700 lei
Medicii rezidenți din anul IV au un salariu de 7.848 lei
Salariile medicilor de la UPU
Fiecare spital are o unitate de primiri urgențe care este destinată evaluări stării de sănătate a pacienților, care se prezintă singuri la spital sau sunt transportanți de ambulanță.
Secția este deschisă 24 din 24 și personalul medical este format din medici primari, medici specialiști și medici dentiști, iar la salariile de bază se adaugă sporuri speciale pentru munca în unități de primire-urgențe.
Medicii primari specialiști au un salariu de 13.338 lei
Medicii dentiști primari au un salariu de 13.388 lei
Medicii specialiști au un salariu de 10.563 lei
Medici dentiști specialiști au un salariu de 10.563 lei
Medicii rezidenți din anul I au un salariu 5.700 lei
Medicii rezidenți din anul II au un salariu de 6.100 lei
Medicii rezidenți din anul III au un salariu de 6.700 lei
Medicii rezidenți din anul IV-V au un salariu de 7.300 lei
Medicii fără încadrare au un salariu de 6.509 lei
Medicii dentiști fără încadrare au un salariu de 6.082 lei
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
Mesaje de SFINŢII CONSTANTIN şi ELENA 2022. Ce SMS-uri, felicitări, urări puteţi trimite celor dragi cu ocazia zilei de nume
-
Actualitateacum 8 ore
Titularizare 2022, în Alba: LISTA posturilor disponibile și CALENDARUL concursului
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
20 mai, declarată Ziua Mondială a Albinelor. Misterul dispariției micilor insecte
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Dan Buda, directorul național de vânzări Elit: „Pentru Elit, grija pentru clienți nu este doar un mod de lucru uzual, ci este una dintre valorile de bază a companiei”
-
Ştirea zileiacum 24 de ore
Înșelătorie cu „magnet” la Alba Iulia: Ce este metoda „șmen” și cum au fost păcăliți mai mulți cetățeni. Țepar notoriu, condamnat la închisoare
-
Actualitateacum 24 de ore
Pâinea ar putea ajunge să coste chiar mai mult de şase lei. Bogdan Hossu: Puterea de cumpărare a cetăţeanului a scăzut cu 30%
-
Curier Județeanacum 23 de ore
FOTO| Revederea promoției 2012 a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia: Absolvenții au depănat amintiri cu părinții profesori
-
Actualitateacum 22 de ore
Vangelis a încetat din viață la vârsta de 79 ani. Compozitorul grec, autor al unei coloane sonore premiată cu Oscar
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
FOTO| Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate. Anunțul vicepreședintelui CJ Alba, Marius Hațegan
-
Sportacum 10 ore
Astăzi, ora 18.00, Avântul Reghin – Unirea Alba Iulia | Toate punctele, sau… retrogradare, pentru “alb-negri”!
-
Actualitateacum 23 de ore
Platforma ce permite schimbarea furnizorului de curent și gaze, în 24 de ore, va fi funcțională în 2022. Declarațiile preşedintelui ANRE