Rămâi conectat

Actualitate

Radu Ţâmpea (7 ani) învingātor în Concursul Naţional Şcolar de Şah

Bogdan Presecan

Publicat

în

Mezinul clubului municipal de şah albaiulian, Radu Ţâmpea, a debutat excelent ín noul an câştigând detaşat Concursul Naţional Şcolar de Şah “Elisabeta Polihroniade”, desfāşurat la Cāciulata, la categoria copii sub 7 ani.

„Experienţa superioarā a juniorului albaiulian, care studiazā şahul de 2 ani sub índrumarea antrenorului Florin Ungurean şi participā deja regulat la competiţii pentru juniori de categorii mai mari de vārstā, precum şi ín turnee pentru adulţi, şi-a spus cuvântul. Radu Tâmpea a dominat cu autoritate competiţia,  obţinând 10 victorii din tot atâtea partide ín proba principalā, cea de şah clasic, reuşind de asemenea sā cāştige şi celelalte douā probe incluse ín program, de blitz (tot cu punctaj maxim, 8 puncte ín 8 partide) şi dezlegāri (rezolvāri de probleme).

Concursul Naţional Şcolar a devenit o competiţie tradiţionalā ín calendarul Federaţiei Române de Şah, fiind organizat anual sub patronajul marii maestre internaţionale Elisabeta Polihroniade, ín parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetārii, Tineretului şi Sportului şi íşi propune ín special susţinerea promovārii şahului ín şcoli. De asemenea organizatorii asigurā ínvingātorilor de la fiecare categorie de vârstā participarea la Campionatul Mondial Şcolar de Şah, astfel cā succesul ín aceastā competiţie íí aduce lui Radu Ţâmpea şi calificarea la mondialele şcolare care se vor desfāşura ín luna mai la Halkidiki (Grecia).

De remarcat şi evoluţia celorlalţi juniori albaiulieni clasaţi pe poziţii fruntaşe: Maria Ileanā locul 3 la categoria fete sub 15 ani, George Ileanā locul 5 şi Iustin Ciorgovean locul 6, ambii la categoria bāieţi sub 13 ani”, se arată în comunicatul remis presei de maestrul de sah Marius Ceteras.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea