Rămâi conectat

Politică Administrație

Radu Cristian: Când vine vorba de mediu, primarul din Sebeș este ca frumoasa din pădurea adormită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Când vine vorba de mediu, primarul din Sebeș este ca frumoasa din pădurea adormită! Nu mai amânați, achiziționați autolaboratorul de monitorizare a calității aerului!

Statisticile referitoare la incidența bolilor oncologice și respiratorii din Alba este alarmantă. Nu o spun eu, o spun medicii și profesioniștii din domeniu. Cei de la Oncologie din Alba Iulia au tras deja semnale de alarmă cu privire la această stare de fapt.

Este foarte trist că cetățeni ai municipiului Sebeș suferă de diverse boli fără ca în acest moment să cunoască de unde vine cauza lor. Așa cum se cunoaște, municipiul are agenți economici care poluează. Este imperios necesar să vedem dacă se respectă normele legale în care poluarea nu devine un risc.

În calitate de consilier local am atras adeseori atenția cu privire la acest aspect. Am consultat și opinia medicilor de aici, a oamenilor și a ong-urilor de mediu. Dealtfel Consiliul Local a aprobat achiziționarea unui astfel de aparat. Asta după ce domnul primar a pierdut vremea și banii sebeșenilor organizând un referendum inutil, ba mai mult s-a și opus inițial proiectului inițiat de mine. Care prevedea printre altele furnizarea informațiilor constatate de acel laborator pe site-ul Primăriei, în timp real, la care să aibă acces și societatea civilă și specialiști de mediu. Pentru a elimina astfel orice suspiciune că datele ar putea fi măsluite.

Acum pare că domnul Dorin Nistor a descoperit și el realitatea după un somn frumos de mai bine de trei ani. Dacă vă preocupă câtuși de puțin sănătatea oamenilor din Sebeș, vă solicit domnule Nistor, achiziționarea de urgență a acestui aparat. Amânarea cumpărării lui nu este decât un gest de iresponsabilitate. Solicit deasemenea înființarea unui departament de mediu în cadrul Primăriei, din care să facă parte profesioniști, angajați pe bază de concurs transparent.

Nu vă jucați cu viața oamenilor. Sănătatea oamenilor din Sebeș, înainte de orice!

Radu Cristian, consilier local Sebeș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea