Rămâi conectat

Actualitate

Radu Cormoş: Când nu ai nimic a spune, plângi cu lacrimile de crocodil ale lui Băsescu

Publicat

în

Până acum câteva zile, aveam o campanie civilizată. Fiecare candidat a spus şi a scris despre el, atât cât s-a priceput şi cât a putut. Cum alegerile din 9 decembrie se apropie cu repeziciune, candidaţii PDL-ARD au început să miroasă disperarea, pentru că au înţeles şi ei (în sfârşit) că nu e de glumă. Populaţia nu îi mai vrea sub nicio formă la putere, pe niciunul dintre ei. Cetăţenii şi-au dat seama că membrii PDL, în prezent ARD, nu sunt deloc candidaţii noi, aşa cum vor să pară, ci sunt tot aceiaşi servitori ai lui Traian Băsescu, aşa cum îi ştim.
În Colegiul Cugir-Zlatna, unde USL a câştigat în mod clar alegerile locale, unde, la referendum, cetăţenii au spus un „DA” hotărât demiterii lui Traian Băsescu, PDL-ARD şi-a dat seama că notorietatea obţinută pe scenă nu e totuna cu intenţia de vot. Cetăţenii pot aprecia talentul de artist al unui om, dar dezaprobă total candidatura lui, din partea PDL-ARD, în numele aceluiaşi Traian Băsescu.
Domnul Ioan Fulea a avut o ieşire publică, prin care îl atacă murdar pe candidatul USL la Camera Deputaţilor, Dan-Coriolan Simedru. Cu lacrimile de crocodil ale lui Traian Băsescu, modelul în viaţă al tuturor celor din PDL-ARD, Ioan Fulea l-a acuzat pe candidatul USL că îi rupe afişele, în loc să îşi prezinte programul concret pe care îl propune locuitorilor din zona Cugir-Zlatna.
În primul rând, am fi şi noi curioşi să aflăm care este programul domnului Ioan Fulea, pentru că a fost tare „subţire” şi la acest capitol. Nu a spus mai nimic, doar a anunţat că dă concerte pentru alegători. În contrapartidă, candidatul USL, un om cu o experienţă şi un caracter deosebit, a vorbit despre programul său şi despre politica în slujba cetăţenilor pe care o va duce ca deputat, aşa cum a făcut dintotdeauna, în toate mandatele sale, politice şi administrative.
Nu este domnul Fulea în măsură să vorbească despre „sfârşitul carierei politice” a unui om, care are o prestaţie publică, practic ireproşabilă. Dacă s-ar fi putut lega de ceva concret, domnul Fulea nu ar fi apelat poate la smiorcăiala de tip băsist, în care acuză de ruperea afişelor un candidat mai mult decât demn şi onest în comportament.
Mă văd nevoit să îi desluşesc eu dilema domnului Ioan Fulea, candidat PDL-ARD. Dacă afişele i-au fost rupte, poate că autorii „faptei” nu sunt alţii decât cei care s-au săturat de PDL şi de Băsescu şi care au înţeles că a fi bun pe scenă nu înseamnă nimic în politică. Doar că ştii bine să joci teatru, aşa cum a făcut-o Ioan Fulea în ieşirea lui publică. Lumea face diferenţa dintre artist şi politician. Iar politicianul Ioan Fulea nu e deloc un candidat nou, ci doar un consilier judeţean al PDL, care nu a făcut nimic pentru cetăţeni şi care i-a vizitat doar când a avut concerte, unde a cântat, pe bani, nu gratis ca în campania electorală, când e rost de obţinut voturi.
Domnul Ioan Fulea, în loc să se plângă prin ziare şi să pună vina pe candidatul USL, ar trebui să se gândească la o dezbatere publică, pe tema pro­gra­mului pentru Colegiul Cugir-Zlatna, la care să participe împreună cu Dan-Coriolan Simedru, în direct, fără trucaje şi fără sufleuri. Atunci s-ar vedea cu adevărat dacă şi cine e la sfârşitul carierei politice. Dacă va avea curajul să accepte dezbaterea, îl anunţăm încă de pe acum că nu e suficient să vină cu CD-urile pe care le împarte „generos” alegătorilor, în speranţa că primeşte, la schimb, votul lor.
Domnule Ioan Fulea, candidat al PDL-ARD, matematica e simplă, pentru toţi cetăţenii:
PDL=ARD=TRAIAN BĂSESCU=BĂIEŢII DEŞTEPŢI
În loc de P.S. Suntem convinşi cu toţii că, până la sfârşitul campaniei electorale, vom mai avea parte de astfel de ieşiri „plângăcioase” ale pedeliştilor-ardişti. Vor face tot soiul de acuzaţii, care mai de care mai penibile, ca să umple golul lăsat de lipsa lor de idei, programe şi procente în preferinţele populaţiei. PDL-ARD nu cu USL se războieşte. Cei din PDL-ARD trebuie acum să se supună „simpatiei” de care se bucură din partea poporului român.

Radu Cormoş,
Director campanie candidat USL Dan-Coriolan Simedru


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

FOTO| 11 vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat. Care a fost cauza

Publicat

în

FOTO| 11 vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat. Care a fost cauza

Circulația feroviară pe relația Pașcani – Iași este întreruptă, după ce între stațiile Sârca – Podu Iloaiei au deraiat 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă, transmite CFR SA.

Trenul s-a rupt și 11 vagoane au sărit de pe șine, arată sursa citată, potrivit căreia trenul se întorcea din Portul Constanța, unde dusese cereale din Ucraina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații disponibile, deraierea a fost provocată de starea proastă a infrastructurii feroviare din zonă, dar este posibilă și o defecțiune la vagoanele de fabricație sovietică.

Ce spune CFR despre trenul deraiat la Iași

Potrivit CFR, deraierea vagoanelor de marfă ucrainene afectează și traficul de călători.

”Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Precizăm faptul că, pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei – Târgu Frumos.

Această măsură va fi menținută până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.

Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit”, a transmis CFR.

Sursa: stirileprotv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ajutorul financiar de 700 de lei, pentru pensionarii cu venituri mici, va fi acordat odată cu pensia. Când va fi demarată efectuarea plăților

Publicat

în

Ajutorul financiar de 700 de lei, pentru pensionarii cu venituri mici, va fi acordat odată cu pensia. Când va fi demarată efectuarea plăților

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat faptul că taloanele de pensie aferente lunii iunie, care conțin ajutorul financiar de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri de până la 2.000 de lei, au început să fie tipărite, urmând ca vineri să fie demarată și efectuarea plăților.

„A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conţin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri începe şi efectuarea plăţilor”, a scris ministrul, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ajutorul financiar reglementat prin OUG nr. 74/2022 se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei, potrivit Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Pentru acordarea acestui ajutor sunt luate în calcul unele categorii de venituri, respectiv: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, sunt luate în calcul veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate în luna aprilie 2022. Reprezentanţii Ministerului Muncii precizează că ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, în cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte. Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracţiuni din luna iulie 2022.

La stabilirea plafonului de 2.000 de lei nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie. Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptăţite care au domiciliul în România, nu şi celor care au locul de şedere/reşedinţa obişnuită în străinătate.

Ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat. De asemenea, ajutorul financiar nu intră în calculul contribuţiei băneşti individuale în vederea obţinerii unui bilet de tratament balnear şi nu este supus executării silite.

Executivul a aprobat normele de aplicare a prevederilor Legii nr.111/2022 privind reglementarea activităților prestatorului casnic, care stabilesc modalitatea de acordare a tichetelor de activități casnice, modul în care beneficiarul casnic le poate utiliza, precum și modalitatea de preschimbarea în bani a acestora.

Potrivit actului normativ adoptat de Guvern, acest tip de tichete vor putea fi achiziționate atât pe suport electronic, prin crearea unui cont online în vederea înregistrării în platforma electronică de evidență a desfășurării activităților casnice, cât şi pe suport de hârtie.

Tichetul de activităţi casnice va conține rubrici speciale destinate informațiilor referitoare la identificarea beneficiarului și a prestatorului casnic, date referitoare la valabilitatea tichetului, precum şi elemente de siguranță obligatorii. Formatul propus de normele metodologice pentru tichetele în format fizic va fi avut în vedere la încheierea contractului de tipărire.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| 16 iulie: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, anunță un SPECTACOL pentru fanii săi

Publicat

în

16 iulie: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, anunță un SPECTACOL pentru fanii săi

Celebrul cascador Lae Dreghici a anunțat că va participa la un spectacol în data de 16 iulie, unde va putea vi revăzut de către fani.

„E timpul să revenim la promisiunile făcute;
,, ANIVERSARE CU CASCADE”!

Locul acestui SPECTACOL, va fi la Oarda de Sus, între păduri, cunoscut de mulți dintre dumneavoastră, pentru că am dat 3 spectacole asemănătoare, cu ceva timp în urmă.

Elit - Gustul Desăvârșit

CITEȘTE ȘI: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, împlinește astăzi 70 de ani

Data acestei ,,ANIVERSĂRI” este
16 – IULIE – 2022

O să revin cu detali, cum puteți ajunge în zonă”, a scris cascadorul, pe contul său de socializare.

„Dragi prieteni, vă salut cu drag. După cum vedeți sunt la locul meu de joacă.

Aici o să ne întâlnim cu toții, aici va fi „Aniversarea cu cascade”, alături de invitații speciali, Mihai Stoichescu și Cosmin Pădureanu.

După cum ați văzut, platoul de cascade este pregătit, drumul este foarte bine pregătit, așa că vă aștept cu mare drag.

Amănunte o să vă dau pe parcurs. Vă mulțumesc frumos și vă urez, de pe acuma, vizionare plăcută, să aniversăm împreună”, a transmis Lae Dreghici.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare