Ştirea zilei
Radiografia sumbră a unui STAT EȘUAT: Un BEBELUȘ de numai 15 zile, cel mai tânăr pacient COVID din România
Radiografia sumbră a unui STAT EȘUAT: Un BEBELUȘ de numai 15 zile, cel mai tânăr pacient COVID din România
Doi copii cu COVID-19, intubaţi, sunt internaţi joi în secţia de ATI a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală: un bebeluş de 15 zile şi de o fată de 15 ani care are obezitate. În total, în unitatea sanitară sunt internaţi 27 de copii care suferă de COVID-19. Doi adolescenţi de 14 ani sunt internaţi şi în secţia de ATI a Spitalului Gomoiu, ambii cu comorbidităţi. Alţi doi sunt internaţi în ATI-ul Spitalului Marie Curie.
La Spitalul Clinic Grigore Alexandrescu din Capitală sunt internaţi 27 de copii cu COVID-19
“La Spitalul Clinic Grigore Alexandrescu din Capitală sunt internaţi 27 de copii cu COVID-19, dintre care doi sunt intubaţi. Este vorba despre un nou născut de 15 zile şi despre o fată de 15 ani care suferă şi de obezitate. Alţi 5 copii din cei 27 primesc oxigen pe mască. Toţi copiii internaţi în acest moment la Spitalul Grigore Alexandrescu cu COVID-19 provin din famili nevaccinate, iar părinţii cu care sunt internaţi şi care au boala primesc şi ei tratament de specialitate”, a explicat pentru News.ro dr. Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al unităţii sanitare.
Dr. Alexandru a mai precizat că în fiecare zi în unitatea de primiri urgenţe sunt diagnosticaţi în medie câte 15 copii cu boala COVID-19.
Şi la Spitalul Gomoiu sunt internaţi copii în secţia de ATI. Este vorba despre doi copii cu vârsta de 14 ani. Dr. Diana Ionescu, directorul medical al unităţii sanitare, spune că ambii copii au şi alte boli asociate. Medicul atrage atenţia că cei mai mulţi dintre părinţii care se internează cu copiii diagnosticaţi cu COVID- 19 sunt nevaccinaţi
“Am avut sporadic copii în ATI, într-adevăr până acum două zile nu au fost copii în secţia de terapie intensivă, acum avem doi copii, unul este mutat din secţia COVID cu stare generală alterată şi este intubat, celălalt este venit prin transfer din provincie către ATI COVID al spitalului nostru.
Copiii au şi comorbidităţi, sunt în vârstă de 14 ani, primul copil este cu comorbiditate în principal neurologică, a doua fetiţă venită din provincie are afectare pulmonară undeva în jur de 35-40%. Fiecare zi, fiecare oră este importantă, ne dorim ca ei să fie bine şi să plece acasă, sperăm să fie bine, copiii au comorbidităţi.
Ceea ce cu durere trebuie să spun este că foarte mulţi părinţi din secţia COVID nu sunt vaccinaţi, marea majoritate. Dacă este aparţinător bolnav de COVID, categoric i se acordă îngrijire medicală”, a declarat, pentru News.ro, Dr. Diana Ionescu.
Secţia COVID a Spitalului Gomoiu, plină. Presiunea pe cadrele medicale, foarte mare, pentru că vin pacienţi zilnic
“Secţia COVID este plină, lucrează la capacitate maximă şi încercăm să ne descurcăm foarte bine cu ce avem, dar presiunea este destul de mare pentru că sunt pacienţi în fiecare zi, pozitivi, care se pozitivează, fie că vin de acasă pozitivi, fie că sunt aduşi cu salvarea, fie că îi depistăm noi, la camera de gardă. Sunt 21 de paturi în secţia COVID.
Cât stă internat un copil cu COVID-19 pe secţie
Depinde, nu există boli, există bolnavi, patologia este variată, depinde de vârstă, de severitatea bolii, de ce fel de simptomatologie are, dacă sunt manifestări digestive şi copilul este mic şi este deshidratat, probabil că poate să stea mai multe zile, 5, 6, 7, dacă copilul are simptome de răceală, are doar febră şi nu are afectare pulmonară, poate să plece mai repede. Am avut copii care au stat şi două săptămâni, depinde de fiecare caz în parte.
Gărzile sunt grele, în ultimul timp sunt din ce în ce mai grele pentru că avem foarte multe prezentări, în ultima lună cred că au fot 68 de pozitivi înregistraţi.
Rugăm pe toată lumea să se vaccineze, este de neconceput ce se întâmplă şi cât de puţini suntem vaccinaţi, este singura modalitate prin care putem să scăpăm noi, ca popor, noi, ca medici, este o presiune extraordinară pe noi”, afirmă dr. Diana Ionescu.
La spitalul clinic de copii Dr. Victor Gomoiu, încă ajung şi copii cu PIMS, adică sindrom pediatric inflamator multisistemic, o afecţiune care poate să apară la câteva săptămâni după ce copilul a suferit de COVID-19
“La copil este sindromul PIMS şi apare de obicei după ce trece copilul prin COVID, este expresia furtunii de citokine de la adult, sindromul multi-inflamator sistemic. Apare după o lună de zile, acum nu putem vorbi de PIMS la copiii din ATI, vorbim de boala COVID, dar am avut inclusiv în ATI, în trecut, copii cu PIMS.
La început, statistica spunea că sunt foarte puţini, din experienţa noastră de peste vară, am avut suficiente cazuri de PIMS, am văzut, colegii mei au tratat multe cazuri de PIMS. Au revenit la spital la diferenţă de o lună, trei luni, patru luni, cam pe aici. Primul copil cu PIMS diagnosticat şi internat în ţara noastră a fost la noi, la Gomoiu.
Simptomatologia de PIMS cu care ajung copiii la spital
Simptomatologia poate să fie polimorfă, în primul rând reapare febra, depinde de vârstă, de starea pacientului, de comorbidităţi, apare lipsa poftei de mâncare, stare general proastă, letargie, unii au semne neurologice, de la convulsii mergând până la comă, cazurile sunt variate.
Cum sunt urmăriţi copiii care au avut COVID, după externare
Fiecare caz în parte primeşte indicaţiile specifice, pentru patologia lui şi pentru bolile lui asociate şi sunt urmăriţi apoi de medicii noştri conform unui protocol pe care îl stabilesc cu părinţii, la externare. Copilul pleacă cu o scrisoare medicală cu care se adresează medicului de familie, este monitorizat atât de medicul de familie, cât şi de medicii noştri. Dacă are manifestări digestive, este într-un fel urmărit, dacă are manifestări cardiace, este urmărit în alt fel, la fel, dacă are afectare pulmonară, fiecare caz reprezintă o entitate în parte.
Situaţia copiilor internaţi la alte spitale din Capitală
Şi la Spitalul de copii Marie S. Curie din Capitală sunt internaţi în secţia de ATI doi copii diagnosticaţi cu COVID-19. Este vorba despre un copil de 2 ani şi de încă un copil cu vârsta de 3 ani. Alţi 20 de copii sunt internaţi cu forme medii de boală pe secţiile spitalului.
La Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului nu sunt copii cu COVID-19 internaţi în secţia de ATI. La Institutul de Boli Infecţoase Matei Balş din Capitală, în jur de 5% din totalul celor internaţi cu boala COVID-19 sunt copii, ceea ce înseamnă în jur de 10 pacienţi internaţi pe secţii.
sursa: stiripesurse.ro
Ştirea zilei
FOTO| Accident rutier la intrare în Alba Iulia: Două mașini s-au ”șifonat” după o tamponare față-spate
Un accident rutier a avut loc miercuri după-masa la intrare în Alba Iulia, dinspre Sebeș, unde două mașini s-au tamponat față-spate.
Evenimentul rutier ar fi avut loc în jurul orei 17.30, pe DN1, sensul de mers Sebeș-Alba Iulia. Potrivit martorilor, în accident au fost implicate două autoturisme.
Din primele informații este vorba de o tamponare față-spate, care din fericire s-a soldat doar cu pagube materiale, fără ca vreo persoană să fie rănită.
Revenim cu amănunte.
Ştirea zilei
Mama tânărului din Alba Iulia care şi-a omorât copilul de un an, rupe tăcerea: ”Eu le-am zis clar: Spargeți ușa, orice minut contează”. Părinții bebelușului s-ar fi cunoscut pe o platformă de sinucigași
Mama tânărului din Alba Iulia care şi-a omorât copilul de un an, rupe tăcerea: ”Eu le-am zis clar: Spargeți ușa, orice minut contează”. Părinții bebelușului s-ar fi cunoscut pe o platformă de sinucigași
Noi detalii cumplite ies la iveală despre tragedia de la Alba Iulia, care a îngrozit întreaga țară. Mama lui Bogdan, tânărul care şi-a omorât copilul de un an, a povestit, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, detalii din tragica poveste.
Toată comunitatea i-a sărit în ajutor mamei copilului. Femeia este în stare de șoc, spun apropiații.
Citește și: Cazul crimei care a îngrozit Alba: Mama bebelușului ucis de tatăl său, dată dispărută, în 2020, la Arad
Tânăra mamă le-ar fi povestit că a fost chemată să identifice trupul neînsuflețit al copilului ei chiar la locul crimei. Între timp, urmează să fie din nou audiată. Prima audiere s-a desfășurat greoi, femeia fiind in stare de soc.
Iar lumea încearcă să o ajute pe mama copilului ucis de propriul tată. Mișcat de cumplita întâmplare, administratorul firmei de pompe funebre s-a oferit să suporte din buzunarul său toate cheltuielile legate de înmormântare.
Ea le-a povestit apropiaților că a fost chemată de criminaliști să identifice trupul copilului chiar în apartamentul crimei, și nu la INML, cum ar fi fost normal.
Bunica paternă va fi și ea audiată, mai pentru că se pare că bărbatul ar fi informat-o cu privire la discuția avută în contradictoriu cu fosta concubină.
”S-au cunoscut pe o platformă de sinucigași”
Între timp, femeia a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, faptul că fiul ei era agitat în seara crimei. Mai mult decât atât, femeia a povestit că acesta a cunoscut-o pe mama fiului lui pe un grup ”de sinucigași”.
”S-au cunoscut pe o platformă de sinucigași. Spunea că s-au ajutat reciproc și că pentru el a fost în momentele acelea, și probabil și mai departe, persoana potrivită care l-a înțeles”, a povestit mama tânărului.
Polițiștii așteptau la ușă
Aceasta povestește că a discutat cu fiul ei chiar înainte să recurgă la gestul șocant. Mărturiile sale îi afundă și mai mult pe polițiști. Deși le-a spus să spargă ușa și să intre peste bărbat în casă, agenții dădeau telefoane şi așteptau afară.
”M-a sunat de pe numărul mamei bebelușului, pe Whatsapp, cu audio, un domn. Zicea că: Noi suntem aici, sunăm la ușă demult, nu răspunde nimeni. Eu le-am zis clar: Spargeți ușa, orice minut contează. De ce tot sunați, de ce dați telefoane? Deschideți ușa!”, povestește femeia.
Citește și: Certificatul de deces al copilului ucis de către tată, din Alba Iulia: Ce răspunsuri au dat medicii legiști
Tânărul era extrem de agitat înaintea crimei
În seara crimei, femeia spune că fiul ei era extrem de agitat, și repeta continuu o serie de cuvinte.
”Era acasă, era cu copilul, îi dădea să mănânce. Îl schimba, l-a spălat.
Era puțin agitat. Doar pentru faptul că am observat eu, în timp ce îl schimba zicea: Tu ești al meu, tu vei fi doar al meu, tu ești copilul meu. Eu sunt tatăl tău”.
Sursa: antena3.ro
Ştirea zilei
ACCIDENT rutier la Alba Iulia: O femeie de 65 de ani a ajuns la spital după o coliziune între două autovehicule
ACCIDENT rutier la Alba Iulia: O femeie de 65 de ani a ajuns la spital după o coliziune între două autovehicule
Un accident rutier a avut loc marți, 28 martie 2023, în jurul orei 13.00, pe Bulevardul Ferdinand I din Alba Iulia.
La data de 28 martie 2023, în jurul orei 13,00, pe Bulevardul Ferdinand I din Alba Iulia, un bărbat de 53 de ani, din comuna Ighiu, în timp ce conducea un autoturism a intrat în coliziune cu un autoturism care era condus de un bărbat de 42 de ani, din Alba Iulia.
În urma accidentului, o femeie de 65 de ani, din Cugir, pasageră în cel de-al doilea autoturism, a suferit leziuni corporale, posibil ușoare și a fost transportată la spital.
Cercetările sunt continuate
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est
-
Actualitateacum 10 ore
Admitere la Academia SRI 2023: Specializarea „Psihologie” e înlocuită din toamnă cu licența în „Operațiuni de intelligence”
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
VIDEO| Nenea Sever, bătrânelul simpatic din Apuseni a trecut la cele veșnice: A fost mereu cu zâmbetul pe buze indiferent de greutăți
-
Ştirea Taacum 21 de ore
VIDEO ȘTIREA TA| Zăpada mieilor într-un oraș din Alba: Ninge ca în toiul iernii la sfârșit de martie
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
Cazul crimei care a îngrozit Alba: Mama bebelușului ucis de tatăl său, dată dispărută, în 2020, la Arad
-
Ştirea zileiacum 8 ore
UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT rutier la ieșire din Alba Iulia: Trei persoane au ajuns la SPITAL, în urma unei coliziuni între două autoturisme