Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

RABLA LOCAL 2023, în Alba, la vot în CL: Câți bani pune primăria la bătaie pentru mașinile mai vechi de 15 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

RABLA LOCAL 2023, în Alba, la vot în CL: Câți bani pune primăria la bătaie pentru mașinile mai vechi de 15 ani

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de votat, în cadrul ședinței din data de 11 aprilie 2023, participarea în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate, gestionat de către Ministerul Mediului prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Scopul Programului îl constituie îmbunătățirea calității mediului prin casarea autovehiculelor uzate. Obiectul Programului constă în finanțarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu, acordată pentru autovehiculul uzat având o vechime egală sau mai mare de 15 ani de la anul fabricației, în schimbul predării acestuia spre casare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Susținerea din bugetul local a contribuției Municipiului Alba Iulia, va fi în cuantum de 600.000 LEI, pentru un număr estimat de 1.000 autovehicule.

Conform ghidului de finanțare, AFM acordă stimulentul pentru casare, cu titlu de finanțare, fără a depăși suma de 2.400 lei pentru fiecare autovehicul uzat casat în cadrul programului, din totalul de 3000 de lei. Diferența, reprezentată de suma de 600 de lei pentru un autovehicul uzat trebuie acoperită de către UAT.

În cadrul unei sesiuni de înscriere, unui solicitant i se pot vira sume reprezentând stimulent pentru casare pentru cel mult 1.000 de autovehicule uzate, pentru UAT cu o populație cuprinsă între 50.001 și 200.000 de locuitori. Astfel, Municipiul Alba Iulia trebuie să asigure o contribuție proprie de 600.000 de lei.

Este considerat eligibil autovehiculul care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

  • este înregistrat în evidențele fiscale ale delegatului;
  • la data solicitării acordării stimulentului pentru casare, are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației; dacă anul înmatriculării înscris în cartea de identitate este anterior anului fabricației, se consideră an de fabricație anul înmatriculării;
  • are norma de poluare Euro 3 și/sau inferioară;
  • conține componentele esențiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea