Rămâi conectat

Actualitate

RABLA 2014, la START. Primul venit, primul servit: AFM a publicat lista producătorilor şi dealerilor validaţi

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul Rabla 2014 începe din luna aprilie, iar cei care doresc să îşi cumpere autoturisme noi îşi pot casa maşina veche la orice colector autorizat. Condiţia este ca aceasta să aibă o vechime de peste opt ani. Programul Rabla 2014 funcţionează pe sistemul „primul venit, primul servit”.

Administraţia Fondului de Mediu a publicat luni lista producătorilor şi dealerilor validaţi şi respinşi în Programul RABLA 2014.

Contestaţii pot fi depuse în termen de cinci zile, începând de marţi, 1 aprilie 2014, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Cetăţenii care doresc să se înscrie anul acesta în programul Rabla o vor putea face la orice dealer dintre cei validaţi. Distribuţia tichetelor Rabla nu se va mai face pe judeţe, în funcţie de vechimea parcului auto din fiecare unitate teritorială, ci în funcţie de cerere, tichetele electronice urmând să fie extrase dintr-o bază de date naţională de dealerii auto validaţi, pe măsură ce se înscriu solicitanţii, a anunţat ministrul Mediului Attila Korodi. Totodată, tichetele nu vor mai fi distribuite în etape, ci vor fi toate disponibile de la lansarea programului.

Anul acesta, programul  RABLA 2014 se va desfăşura diferit, pe bază de tichete electronice. Fiecare persoană care vrea să-şi dea la REMAT maşina va primi un tichet electronic, pe care îl va putea folosi pentru a-şi cumpăra o maşină nouă sau îl va putea vinde în prima zi când îl primeşte.

Pentru prima dată de la introducerea programului,  tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, ci electronic. Ministerul Mediului va avea astfel o bază de date unică în care vor fi înregistraţi cei care îşi casează maşinile.

Valoarea unui tichet va fi de 6.500 de lei, iar tichetul va putea fi folosit timp de 30 de zile de când a fost emis. Distribuţia tichetelor nu se va mai face pe judeţe, ci în funcţie de cerere, tichetele electronice vor fi extrase dintr-o bază de date naţională de dealerii auto, pe măsură ce se înscriu solicitanţii.

În 2014,  Administraţia Fondului pentru Mediu va aloca un număr de 20.000 de tichete.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea