Rămâi conectat

Cultură Educație

Punct final în derularea proiectului „Să jucăm viața pe scena educației”, la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir

Publicat

în

Sfârșitul lunii mai reprezintă pentru școala Gimnazială Nr.3 din Cugir punctul final în derularea proiectului „Să jucăm viața pe scena educației”, în cadrul programului Erasmus plus, cofinanțat de Comisia Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul educației și formării profesionale, prin care experiența europeană a instituției s-a îmbogățit grație unui grant în valoare de peste 24.040 euro.

Experiența acumulată de la furnizorul de stagii de formare pentru adulți din Croația de către profesorii participanti a fost fructificată pe parcursul unui an școlar și împărtășită colegilor din școală și din alte instituții, elevilor și părinților .

„Principalul scop al acestui proiect de mobilitate a fost participarea a opt cadre didactice de diferite discipline la o serie de stagii de perfecționare în state membre ale Uniunii Europene, în vederea dobândirii unor noi competențe metodologice și psiho – pedagogice care, aplicate ulterior la activitatea din clasă, să contribuie la ridicarea calității actului educational, la sporirea ataractivității orelor de curs și a activităților extra curriculare, generând creșterea motivației de învățare a elevilor”, ne-a declarat profesoara Laura Teban

Elit - Gustul Desăvârșit

Sa jucam viata pe scena educatiei” a fost primul proiect KA1 pentru Școala Gimnazială nr.3 Cugir și pentru Școala Gimnazială ,,Ioan Mihu” Vinerea, dar nu singurul (cu sprijinul deosebit acordat de directorul școlii, prof. Stela Țârlea). Aceasta a pornit de la faptul că  școala și profesorii ei au încă nevoi de formare care pot fi rezolvate prin această oportunitate – proiecte Erasmus+ în cadrul Acțiunii-cheie 1.

Perioada de derulare a proiectului a fost de 18 luni: 3.12.2017 – 02.06.2019, iar Grant acordat: 24.040 euro. Furnizorul de cursuri , organizatia non-guvernamentala  Pricalica , CROATIA .

Potrivit profesoarei Laura Teban, proiectul Erasmus+ ”Sa  jucam viata pe scena educatiei” este proiectul care a deschis scoala spre spatiul european. Cei opt profesori membri în comisia de implementare a proiectului au fost: Laura Teban, Luminița Cebotari, Luminița Sgubea, Mihaela Vereș, Daniela Igna, Luminița Enescu, Sabina Presecan și Mihaela Tomoiu Szilagy

Impactul asupra celor 8 profesori din grupul țintă a fost o puternică dezvoltare profesională care a generat: competențe manageriale, didactice și metodice îmbunătățite; competențe digitale îmbunătățite sau nou; mai multă creativitate didactică în lecții; interes crescut pentru cursuri și parteneriate europene; progres profesional la locul de muncă și în alte roluri la nivel județean/național (metodiști, formatori, mentori); comunicare didactică și colegială îmbunătățită (ca urmare a abordărilor interdisciplinare și a predării în echipă, a interasistențelor și a formării în comisii metodice/catedre/Consilii profesorale/cercuri pedagogice); profesorii au o mai mare satisfacție față de munca proprie și o împărtașesc și altor colegi din școală și din afara ei;

De asemenea, participantii la aceaste mobilitati: au dobandit cunostinte despre metodologia Boal ca si instrument de rezolvare a conflictelor in spatiul scolar; si-au dezvoltat abilitati de a intelege conflictele si analiza diverselor sale forme; si-au dezvoltat abilitati in domeniul comunicarii, colaborarii, rezolvarii de probleme, negociere, gandire critica si creativa; au dobandit abilitati de a crea si a facilita tehnicile teatrului-forum; au promovat diversitatea culturala, vor impartarsi experientele de folosire a dramei si a tehnicilor dramati Fluxul 2- cursul ,,Drama in educatie – o abordare holistica a predarii prin intermediul tehnicilor dramatice”  Grecia, Santorini, 2-13 septembrie 2018.

„Avem nevoie de asemenea mobilitati, deoarece impreuna cu  partenerii din alte tari europene putem gasi solutii de impact – raspunzand astfel la provocarile de tot felul din domeniul educatiei. Pana si alegerea locatiei de catre furnizorul de curs n-a fost una intamplatoare. Am gasit o insula europeana cu ospitalitate generoasa, sociabilitate la prima vedere, forfota vesela si guraliva, multa istorie. La Santorini am avut parte de participanti relaxati, care in timpul cursului si atelierelor s-au dovedit extrem de competitivi. M-am simtit  bine acasa in Europa”, a afirmat profesoara Luminița Cebotari.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare