Rămâi conectat

Curier Județean

„Pulsul” alegerilor locale la Teiuş, Ciugud, Sebeş şi Zlatna

Publicat

în

lLa Teiuş, în primele ore ale dimineţii de duminică, la secţia de votare de la Casa de Cultură din localitate, cetăţenii au venit în număr mare, fiind nevoiţi să aştepte aproape o jumătate de oră pentru a-şi exercita dreptul de vot. Astfel până la ora 11.00, au fost prezenţi la vot aproape 23 la sută dintre teiuşeni. Am stat de vorbă cu o femeie care venea spre secţia de votare îmbrăcată în costum popular, mândră că poate să voteze pentru o viaţă mai bună a românilor, a tinerilor mai ales.
lLa Ciugud, mulţi dintre localnicii cu drept de vot au venit la urne imediat după ce s-a terminat obişnuita slujbă de duminică, de la biserica din localitate. Una dintre secţiile de votare din comună pe care le-am vizitat a fost cea amenajată la Şcoala generală nr. 3, unde până la ora 13.00 au venit să voteze 31 la sută dintre cetăţenii înscrişi pe liste. La intrarea în secţie am întâlnit două femei care, la peste 80 de ani, au trăit momente politice importante. Ne-au mărturisit că votează pentru aceeaşi persoană la conducerea primăriei, persoană care le-a demonstrat că merită să se afle în fruntea administraţiei locale din comuna Ciugud. Primarul Gheorghe Damian a votat la orele amiezii, împreună cu soţia sa, la şcoala generală din Ciugud, încrezător că proiectele sale de la primărie vor merge mai departe.
lÎn municipiul Sebeş, am poposit pentru câteva minute la secţia de votare de la Grupul Şcolar Industrial „Dorin Pavel”. Din cei 1.776 de alegători înscrişi pe liste, până la ora 14.00 şi-au exercitat dreptul de vot 383 de persoane. Majoritatea celor arondaţi la această secţie sunt cetăţeni de etnie romă, aproape 90 la sută, poate şi de aceea au fost şi mici probleme. S-au prezentat la vot persoane care nu ştiau să scrie sau să citească şi au avut nevoie de ajutor din partea comisiei. Mai mult, aproape de secţie era prezent şi un reprezentant al unui partid al romilor care a fost „liniştit” de comisia din secţia de votare pentru că i-a „şoptit”, pe limba romani, unui alegător, cu cine să voteze. La Şcoala generală nr. 1 din municipiul Sebeş, din cei 2.079 alegători înscrişi pe liste, până la ora 15.00 s-au prezentat la urne 570 de persoane.
lNici la Zlatna nu a fost linişte deloc. S-au prezentat la vot persoane care au cerut să fie trecute pe liste suplimentare, dar n-au reuşit acest lucru pentru că Biroul Electoral Judeţean nu le-a permis. (A.D.T.)

Publicitate

Curier Județean

VIDEO| Bucurie mare pentru copiii din Cricău: A fost inaugurat un parc de joacă, doar al lor. Petrecere cu baloane și bomboane

Publicat

în

VIDEO| Bucurie mare pentru copiii din Cricău: A fost inaugurat un parc de joacă, doar al lor. Petrecere cu baloane și bomboane

În cursul zilei de sâmbătă, 23 octombrie, la Cricău a fost inaugurat un parc de joacă, un loc destinat activitităților de recreere. La inaugurarea spațiului rânduit pentru bucuria celor mici a fost prezent și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, alături de vicepreședintele Marius Hațegan în calitate de reprezentanți ai instituției fără de care, așa cum și edilul local punctează, acest proiect nu ar fi fost posibil.

„Vrem să facem lucruri bune, copiii noștri să aibă satisfacții și bucurii, să se recreeze și  să beneficieze de un loc unde se pot deconecta de la tehnologia care, știm toți cei ce suntem părinți, le ocupă prea mult timp.” , a declarat edilul local imediat după ce un preot a binecuvântat noul loc de joacă. Copilașii au primit, pe lângă noul parc de joacă, bomboane și baloane și-au  „trecut la treabă” înspre a se bucura de noul loc ce le este destinat.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Depărțire, probă grea: Un „bărbat” din Cugir a „câștigat” un ordin de protecție după ce și-a amenințat fosta iubită prin telefon

Publicat

în

Depărțire, probă grea: Un „bărbat” din Cugir a „câștigat” un ordin de protecție după ce și-a amenințat fosta iubită prin telefon

La data de 23 octombrie 2021, în jurul orei 18,00, polițiștii din Cugir au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că a fost amenințată de către fostul concubin.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că femeia a fost amenințată, telefonic, cu acte de violență, de către bărbatul de care s-a despărțit de curând.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au constat că se impune emiterea ordinului provizoriu de protecție.

Electrica Furnizare Discount

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Citește mai mult

Curier Județean

„Bărbat” din ALBA „premiat” de politiști: I-a fost interzis să se mai apropie de o tânăra de 24 de ani după ce ar fi agresat-o fizic

Publicat

în

„Bărbat” din ALBA „premiat” de politiști: I-a fost interzis să se mai apropie de o tânăra de 24 de ani după ce ar fi agresat-o fizic

La data de 22 octombrie 2021, în jurul orei 18:00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au intervenit la o locuință din localitatea Bălcaciu, unde o tânără a reclamat că a fost agresată de către concubin.

Din primele cercetări a rezultat că, pe fondul unor discuții contradictorii, femeia, în vârstă de 24 de ani, ar fi fost trasă de păr și lovită de către concubinul său, în vârstă de 33 de ani.

În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, iar bărbatului i-a fost interzis să se apropie de concubina sa.

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare