Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

„Pulsul” alegerilor locale la Teiuş, Ciugud, Sebeş şi Zlatna

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

lLa Teiuş, în primele ore ale dimineţii de duminică, la secţia de votare de la Casa de Cultură din localitate, cetăţenii au venit în număr mare, fiind nevoiţi să aştepte aproape o jumătate de oră pentru a-şi exercita dreptul de vot. Astfel până la ora 11.00, au fost prezenţi la vot aproape 23 la sută dintre teiuşeni. Am stat de vorbă cu o femeie care venea spre secţia de votare îmbrăcată în costum popular, mândră că poate să voteze pentru o viaţă mai bună a românilor, a tinerilor mai ales.
lLa Ciugud, mulţi dintre localnicii cu drept de vot au venit la urne imediat după ce s-a terminat obişnuita slujbă de duminică, de la biserica din localitate. Una dintre secţiile de votare din comună pe care le-am vizitat a fost cea amenajată la Şcoala generală nr. 3, unde până la ora 13.00 au venit să voteze 31 la sută dintre cetăţenii înscrişi pe liste. La intrarea în secţie am întâlnit două femei care, la peste 80 de ani, au trăit momente politice importante. Ne-au mărturisit că votează pentru aceeaşi persoană la conducerea primăriei, persoană care le-a demonstrat că merită să se afle în fruntea administraţiei locale din comuna Ciugud. Primarul Gheorghe Damian a votat la orele amiezii, împreună cu soţia sa, la şcoala generală din Ciugud, încrezător că proiectele sale de la primărie vor merge mai departe.
lÎn municipiul Sebeş, am poposit pentru câteva minute la secţia de votare de la Grupul Şcolar Industrial „Dorin Pavel”. Din cei 1.776 de alegători înscrişi pe liste, până la ora 14.00 şi-au exercitat dreptul de vot 383 de persoane. Majoritatea celor arondaţi la această secţie sunt cetăţeni de etnie romă, aproape 90 la sută, poate şi de aceea au fost şi mici probleme. S-au prezentat la vot persoane care nu ştiau să scrie sau să citească şi au avut nevoie de ajutor din partea comisiei. Mai mult, aproape de secţie era prezent şi un reprezentant al unui partid al romilor care a fost „liniştit” de comisia din secţia de votare pentru că i-a „şoptit”, pe limba romani, unui alegător, cu cine să voteze. La Şcoala generală nr. 1 din municipiul Sebeş, din cei 2.079 alegători înscrişi pe liste, până la ora 15.00 s-au prezentat la urne 570 de persoane.
lNici la Zlatna nu a fost linişte deloc. S-au prezentat la vot persoane care au cerut să fie trecute pe liste suplimentare, dar n-au reuşit acest lucru pentru că Biroul Electoral Judeţean nu le-a permis. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea