Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Vreau să înlocuiesc administrația „Nimic în ultimii 4 ani” cu o administrație responsabilă, condusă de cetățeni nu de partide politice centrale

Publicat

în

Când am înființat Partidul Acțiunea Națională Alba am avut în minte un singur obiectiv: să scot orașul Alba Iulia din ghearele găștii unor șmecheri și să-l redau albaiulienilor.

Timp de 4 ani, cei doi viceprimari, Pleșa și Voicu, s-au pândit unul pe altul care să fie candidatul pentru primărie al acestei găști și prin urmare, nu au realizat nimic în această perioadă. Toate investițiile, cu care se laudă că le vor face, au fost ratate, tocmai de ei, în urma conflictului lor personal.

Faptul că Alba Iulia plătește cel mai scump preț pentru gunoiul menajer, că are lăsată în paragină toată infrastructura sportivă, că albiile Mureșului și Ampoiului au devenit gropi de gunoi provizorii, că albaiulienii plătesc cea mai scumpă apă de ploaie când nu plouă, că nu au parcări și au fost umiliți să doarmă nopțile pe scările primăriei pentru o parcare trasată cu vopsea, că nu au un teatru, ștrand, sală de sport, locuri de joacă pentru copii, ori creșe suficiente, că toate cartierele limitrofe, Bărăbanț, Pîclișa, Oarda, Micești au școli dărăpănate sau nu le mai au de loc, în timp ce Ciugudul ne dă lecții la toate capitolele, că zona de dezvoltare economică nu există, că a fost nevoie de presiunea cetățenească, ani de zile, pentru montarea unor plasticuri, pe post de sensuri giratorii, la intrarea în Bărăbanț sau la intersecția străzii Mărășești cu șoseaua de centură, că s-au amânat investițiile de 2 mil. de euro plătite de UEFA prin C.N.I. pentru construcția celor două baze sportive de la Micești și din curtea Liceului H.C.C., în timp ce la Blaj s-a semnat contractul pentru același tip de finanțare, că podul de la Partoș stă să cadă și chinuie zilnic mii de oameni, sau că sute de străzi locuite zac în praf și noroaie fără curent, apă sau canalizare, că principalele legături de descărcare a traficului, ALCALA de Henares, Emil Racoviță sau Sliven sunt neasfaltate după 30 de ani, se datorează în mare măsură incompetenței celor doi dar mai ales lipsei lor de responsabilitate față de Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

https://www.facebook.com/trifumircea/videos/3705937802751876/

În ultimele două săptămâni am asistat la cea mai grotească campanie electorală, în mare parte ilegală.

Ne-au înfundat cutiile poștale cu tone de pliante, ne-au hărțuit pe străzi, pe la intrările în biserici, pe la cimitire, prin piețe și peste tot unde ne-au pândit zilnic, îmbrăcați în tricouri de toate culorile.

În tot acest timp am avut cea mai decentă campanie electorală, fără să încalc regulile bunului simț și din respect pentru albaiulieni vă anunț, public, că în ultima săptămână de campanie, mă voi rezuma la prezența într-o emisiune TV, la două Live-uri pe pagina de fb a Ziarului Unirea, la două scurte intervenții la Radio Atlas și la materiale scrise print și online în presa locală.

Am văzut, culmea ipocriziei, că și-au făcut plângeri penale unii altora despre care dintre ei au făcut mai multe ilegalități în toată această perioadă, dezbaterea lor electorală fiind care a pus mai multe banere și afișe ilegale.

După ce timp de 4 ani, gașca pedelistă nu a făcut altceva decât să cumpere voturi de la albaiulieni, cu bani publici, s-a splitat în două încercând să ocupe tot spectrul politic.

Numai că la alegerile locale ar trebui să fie vorba de administrație, nu de politică.

Pentru că ei se pricep doar la cea din urmă, au transformat administrarea orașului Alba Iulia în lupta lor personală pentru o funcție de care nu este demn nici unul.

Vă chem alături de mine, de singurul partid local înființat la Alba Iulia, în istorie, Acțiunea Națională Alba, să le arătăm că de data asta nu ne mai pot păcăli.

În 27 septembrie e Ziua Noastră, a albaiulienilor, ziua în care ne vom elibera de cel mai catastrofal sistem administrativ din Transilvania și ne vom apuca să facem tot ce ei doar promit de 30 de ani.

Mircea Trifu , septembrie 2020.
Partidul Actiunea Naţională Alba

Comandat de Partidul Acțiunea Națională Alba, publicat de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/, cod unic mandatar financiar 21200094

Publicitate

Politică Administrație

Florin Roman ar fi vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv la alegerile interne PNL. A fost propus de echipa lui Florin Cîțu

Publicat

în

Florin Roman ar fi vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv la alegerile interne PNL. A fost propus de echipa lui Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a stabilit, împreună cu echipa sa de susținători, persoanele care vor fi propuse pentru funcțiile din cadrul Biroului Executiv la alegerile de la Consiliul Național. Conform surselor adevărul.ro, cei patru prim-vicepreședinți ai PNL vor fi Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur și Lucian Bode. De asemenea, deputatul de Alba, Florin Roman, se află în lista vicepreședinților.

Secretarul general al PNL va fi Dan Vîlceanu, în timp ce prim-vicepreşedinţii propuşi de echipa Cîţu sunt Iulian Dumitrescu, Rares Bogdan, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode.

Electrica Furnizare Discount

Pe lista de vicepreşedinţi sunt: Nicolae Ciucă, Alexandru Muraru, Alin Nica, Alin Tişe, Cristian Buşoi, Robert Sighiartău, Daniela Câmpean, Sorin Câmpeanu, George Stângă, Pavel Popescu, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu (vicepreşedinte Economie), Mircea Fechet (vicepreşedinte Mediu), Florin Roman (vicepreşedinte Administraţie), Monica Anisie (vicepreşedinte Români de Pretutindeni), Alina Ghorghiu (vicepreşedinte Grupuri vulnerabile si minoritaţi), Adrian Cozma (vicepreşedinte Tineret şi Sport), Ionel Bogdan, Nelu Tătaru, Ciprian Dobre, Marcel Vela,Gigel Ştirbu, Silviu Coşa şi Hubert Thuma, potrivit surselor „Adevărul”.

Sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș, senator PSD de Alba: Elevi din Apuseni, prinși între incompetența și ignoranța PNL de la nivel local, județean și național

Publicat

în

Când are totul – primării, inspectorat școlar, prefectură și guvern – PNL demonstrează că nu este interesat de nimic. Sau pur și simplu nu este în stare să rezolve o situație pe cât de simplă, pe atât de complicată, pentru câteva familii cu elevi din Munții Apuseni – satele Ocoliș și Lunca Arieșului – care nu au la dispoziție un microbuz școlar funcțional care să îi ducă la școala din Sălciua.

În comuna Ocoliș nu există școală cu clasele V-VIII, iar părinții din satul Lunca, ce ține de Poșaga, au optat să facă școala gimnazială la Sălciua. Prinși între incompetența și ignoranța PNL, elevii sunt siliți să ajungă la școală prin forțele părinților, care sunt nevoiți să îi transporte cu mașinile personale (peste 30 de km dus-întors).

În prezent, microbuzul de la școala din comuna Sălciua, administrată de primar PNL, nu are licență de transport, ITP sau asigurare, iar șoferul care lucra pe el, în anul școlar precedent, și-a dat demisia din cauza salariului de nimic, după ce norma i s-a înjumătățit. Cel mai grav este, însă, că microbuzul care ar trebui să transporte elevii înscriși la Școala Gimnazială din Sălciua este o epavă, care nu poate funcționa în condiții de siguranță (dacă nu va fi reparat, desigur).

Electrica Furnizare Discount

Aceasta este ”România Educată” despre care a vorbit domnul Iohannis? Tot PSD este de vină pentru această situație, în condițiile în care PNL are Guvern – Ministerul Educației, Prefectură, Consiliu Județean, Inspectorat Școlar Județean și primării?

Interesul pe acest subiect al Inspectoratului Școlar Județean Alba, condus de oameni de bază ai PNL, se ridică la înălțimea genunchiului broaștei, iar primarul PNL din Sălciua nu mișcă un deget. În comuna Poșaga există școală de clasele V-VIII și microbuz funcțional. Oare nu au fost în stare cele trei primării liberale să își unească forțele, să găsească o soluție temporară, pentru binele elevilor?

Nu este suficient măi, mârșavilor, nevrednicilor, chinul prin care au trecut familiile din Ocoliș în urma inundațiilor catastrofale petrecute în această vară? Domnule primar PNL al comunei Sălciua, al cărui nume nu vreau să îl pronunț, de ce nu aduceți microbuzul școlar în stare corespunzătoare de funcționare? De ce nu cumpărați/solicitați bani pentru altul nou? Sau vă gândiți doar la voturi, iar în cazul de față sunt ale unor oameni din alte comune și nu vă mai interesează?

Cel mai grav este că faptele acestor oameni sunt săvârșite cu premeditare după ce, timp de trei luni, cât a fost vacanța, nu au luat nicio măsură. Dreptul la educație este garantat, de legile naționale și internaționale, iar elevii nu trebuie să sufere din cauza incompetenței și ignoranței unor persoane ajunse dintr-o eroare în funcții de conducere sau decizie.

Eu, personal, l-am interpelat pe ministrul Educației cu privire la această situație și am solicitat Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației alocarea de fonduri pentru achiziția unui microbuz școlar nou. Să vă fie rușine! Sunteți mulți, dar fără rost!

Senator PSD de Alba,

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Politică Administrație

Mircea Hava: „Ne-a durut congresul mai mult decât succesul unei campanii de vaccinare”

Publicat

în

Europarlamentarul Mircea Hava, fostul primar al municipiului Alba Iulia vorbeste, într-o postare de pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, despre insuccesul campaniei de vaccinare din România și despre cum politicienii aflați la guvernare au fost mai interesați de câștigarea alegerilor interne din partid decat de succesul campaniei de imunizare.

„Că dacă nu se publica, nu ne mai durea așa de tare. Toate astea se întâmplă în timp ce politicienii noștri fac un cordon de spoieli și improvizații în jurul unui adevăr incontestabil. Numai bulgarii sunt în fața noastră în clasamentul țărilor cu populație vaccinată! Nu mai vorbesc de maghiari, că-n cazul.lor, de data asta, e clar cine-a fost primul.

Pe guvernanți i-a luat valu patru cum îi ia pe primarii proști iarna pe nepregătite. O singură biată măsură: în vitrina amăgirilor a apărut, recent, certificatul verde. O veritabilă confirmare a retardului cu care acționăm, o măsură tandră și inutilă, tot din gama „să fie ceva, să fie bine”, ce ar fi trebuit luată înainte ca orice comunitate să fie nici pe aproape de 3%. Că ne-a durut congresul mai mult decât succesul unei campanii de vaccinare făcută la braț cu populația, nu prin dictatura restricțiilor. Cam ăsta e bunul plac politic, după care nu există o altă amendă mai învârtoșată decât aia pe care nu ți-o scrie vreo instituție, ci oamenii care te-au trimis acolo să faci ceva, nu să te bazezi pe „va trece cumva”.

Electrica Furnizare Discount

Da, nu e bine deloc. Spitalele sunt din nou blocate, medicii, în special cei de la ATI, așteptă soluții și motivare, dar banii pentru ei și munca altora vor veni abia peste două luni de acum. Când după „anotimpul congresului” vom strânge recolta de oameni rămași fără locuri în spitale, mulți dintre ei fără zile. In sănătate s-a stabilit deja: să nu cedeze nimeni și să lucreze toată lumea, peste program, fără comentarii și dacă nu le place să plece, că oricum n-avem de unde aduce alții. De titulari vorbesc, nu de interimari. De cei cu halate și sporuri tăiate. Să nu adaug școli sau grădinițe chiar aici, în Alba Iulia, în care dacă vrei săpun, prosop le cumperi, n-aștepți copilu să dea cu apă și să se șteargă pe pantaloni.

Mai sunt și lucruri bune, din fericire. Multe țin de oameni care-și iau în serios menirea. Și țin să mă bucur nespus de gestul firesc oferit ca exemplu, tuturor, de Înalpreasfințitul Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului. Un real partener pe care mă mândresc că și noi, la Alba Iulia, l-am avut. La fel cum apreciez apelul Bisericii Catolice către ONU, ca toată lumea să primească vaccinul.

Peste toate, suntem, totuși, țară fruntașă la numărul de doze comandate și neutilizate. Asta în timp ce noi ne pregătim cu alternativa de a consemna, închide, sechestra, ascunde, evita – în niciun raport cu soluția de a convinge, de a vaccina.Și parcă tot pe noroc ne bazăm, amăgim primejdia cu loteria”, a scris europarlamentarul Mircea Hava pe Facebook.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare